Частіше додавайте у свої закуски горіхи, насіння і рослинні олії. Це скорочує небезпеку передчасної смерті приблизно на 10 %, інформує
Ukr.Media.
Вживання великої кількості горіхів, насіння і рослинних олій може зменшити ризик передчасного відходу з життя, як встановили іранські вчені.
Вони провели метааналіз десятків досліджень за 30 років, які вивчали зв'язок дієти і часу смерті. Дослідників особливо цікавив вплив альфа-лінолевої кислоти — різновиду жирних кислот Омега-3, які зустрічаютьсяу таких рослинах, як соєві боби і насіння соняшнику.
Результати показали, що люди, які приймали велику кількість цього елемента (приблизно 1,6 г на добу), на 10 % рідше вмирали з будь-якої причини, у порівнянні з тими, хто вживав найменшу кількість (приблизно 0,7 г). Також серед людей, які дотримуються дієти з великою кількістю насичених кислотою продуктів смертність через хвороби серця була найменшою.
На кожен додатковий 1 г альфа-лінолевої кислоти на добу, що приблизно відповідає одній столовій ложці олії каноли, ризик смерті через серцево-судинні хвороби скорочувався на 5 %, як стверджують дослідники. Однак метааналіз також показав, що вживання великої кількості даної кислоти пов'язане з підвищеним ризиком смерті від раку. Тож дослідники закликають провести додаткове вивчення цього питання, щоб вже згодом визначитися з остаточними рекомендаціями. Про це повідомляє British Medical Journal.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-10-2021, 01:40
0
1 121