RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Чернівецькі наречені, мабуть, найщасливіші дівчата в Україні, адже готуючись до весілля, їм не треба далеко їхати, щоб знайти ідеальну сукню. Навпаки ж, саме до нашого міста, до колиски весільноі індустрії, з’їздяться не лише з України, а й із-за кордону, щоб підібрати найкраще вбрання для однієї із найважливіших подій у житті. І справді, сьогодні кількість тематичних салонів, бутиків, магазинів у Чернівцях та області просто вражає. Та якщо тепер такий бізнес починають, бо це прибутково, то двадцять років тому створювати весільні плаття було ризикованою справою. Наприклад, історія одного із кращих весільних салонів Чернівців Paradise Dresses розпочалася ще наприкінці 90-х, у час, коли підприємцям було вкрай важко виживати. Засновниця компанії Ілона БОРДЯН згадує ці часи, як одні із найважчих та дуже радіє, що не здалася попри труднощі.

Сьогодні пані Ілона – прогресивна бізнес-леді, членкиня міжнародного клубу успішних жінок, менторка, сертифікована міжнародною ICF академією, де зараз і проходить її навчання на коуча, автор книги "Троянда з попелу або шлях довжиною в життя" й талановита дизайнерка. Який шлях вона подолала, щоб досягти справжнього успіху, ми запитали у неї особисто.



– Коли ви розпочали займатися бізнесом? Чи легким був ваш старт?


– Весільна сфера захопила мене ще 22 роки тому. І це не була дитяча мрія чи професійне покликання, адже за освітою я педагог-психолог. Саме життя поступово підводило мене до відкриття власної справи. Часто жартую, що підприємництво у мене в крові. Однак у 90-х роках воно для мене було не бізнесом, а засобом виживання, – ділиться Ілона БОРДЯН. – Коли мені виповнилося 15 років, помер мій батько. Нам із мамою якось треба було заробляти, тому й хапалися за усі можливості. Ми перепродували мило, покривала, одеколони та м’ясорубки, їздили в Польщу, Румунію та Чехію реалізовувати товар. Загалом заробляли там, де тільки можна було. Трохи пізніше я вийшла заміж та паралельно здобувала педагогічну освіту, однак долею випадку не пішла працювати за спеціальністю. Щоб мати якийсь заробіток, близько року продавала товари для новонароджених – спочатку на розкладушці, пізніше вже в "жабці".

Це був один з найскладніших етапів у житті. Та коли у 1996-1997 роках розширювався Калинівський ринок, вітчим допоміг нам придбати контейнер на весільній ділянці. Я з дитинства була творчою людиною – процес краси мене завжди приваблював, тому й одразу схопилася за цей шанс. Тоді навіть і уявити не могла, до яких вершин приведе мене цей виклик долі та скільки всього доведеться подолати. Я із задоволенням поринула в процес народження краси – моя творчість лилася, як чудовий кольоровий фонтан. Наша продукція суттєво відрізнялася від інших, тому швидко знайшла своїх прихильників. І вже наприкінці 2002 року ми відправляли аксесуари на увесь пострадянський простір та ближнє зарубіжжя. Виготовлення прикрас для наречених, подушечок для перснів, підв’язок, декорацій для приміщень та машин привело мене до більшого – до пошиття весільних суконь.

Той період дав мені один із головних уроків життя – ми завжди повинні працювати над удосконаленням себе та свого бізнесу. Ми або будемо розвиватися і йти вперед, або деградуємо. Іншого шляху не дано. І згадуючи ті часи, я ні про що не шкодую, адже, якби не попеклася спочатку, то нічого б і не вийшло.



– Як взагалі відбувається процес створення колекції весільних суконь чи аксесуарів? Та звідки береться натхнення?


– Конфуцій говорив: "Виберіть собі роботу до душі, і вам не доведеться працювати жодного дня у своєму житті". Так сталося і в мене. Головне правило моєї роботи – не прив’язуватися до результату, а кайфувати від процесу! Я дуже люблю проживати період, коли народжується нова колекція. Це великий приплив емоцій та сил, гармонія з природою, – говорить засновниця салону Paradise Dresses. – Інколи створення колекції може займати місяць-два, а деякі потребують і більше часу. Все залежить від складності моделей.

Загалом процес такий: спочатку створюємо ескіз нового шедевру, потім конструктор-модельер підбирає тканини, відточує лекала, прошиває виріб і перевіряє його. Коли відшиємо чорновий варіант і побачимо результат, запускаємо сукню у виробництво, а потім уже переходимо до її оздоблення та ручної вишивки. У мене зараз потужна команда. І я вдячна Богу за те, що дав мені таких чудових членів команди, які чітко знають і виконують свої обов'язки. Якщо раніше доводилося працювати багато самій, то зараз над народженням краси працюємо разом. Коли об’єднуються люди, які живуть однією ідеєю і своєю справою – народжуються сукні, які торкають душу.

Звідки ж беру сили та натхнення? Так от, я дуже люблю подорожувати, знайомитись з новими місцями, милуватися красою природи, стежити за модою та відвідувати виставки краси. І все це допомагає мені народжувати нові ідеї суконь і творити у любові.



– Які матеріали ви використовуєте в пошитті суконь?


– Щоб плаття гарно лягло, а наречена хотіла б у ньому провести найкращий день, варто обирати лише якісні тканини і фурнітуру, дотримуватися технологій і правил крою. Ми уважно стежимо за цими моментами – використовуємо, відточені за європейськими стандартами, лекала, закуповуємо тканин тільки у перевірених постачальників та здійснюємо триступеневу перевірку якості продукції, – пояснює пані Ілона. – Тканини замовляємо у різних виробників – і в Україні, і в Кореї, і в Італії, і в Франції. Це дає нам можливість наповнювати колекції різними стилями, дизайнами та образами. Поєднання тканин у сукнях робить їх ще більш унікальними та неординарними. Оздоблюємо вироби ручною вишивкою, вишуканими деталями і прикрасами.

Дуже важливо, щоб у сукні було зручно, адже внутрішній дискомфорт завжди помітний на обличчі. Тішить, що наші наречені сяють від щастя, бо у платтях “Paradise dress” почувають себе Богинями. При підборі моделі сукні обов'язково звертаємо увагу на ті риси нареченої, які необхідно підкреслити, на стиль та масштаб весілля, адже образ нареченої має бути цілісним. Для цього з головною героїнею п'єси працює стиліст-консультант.

– Саме поєднання кількох тканин вирізняє сукні вашого бренду чи у вас є якась інша особливість?


– Погодьтеся, якістю тканин, фурнітури та пошиву сьогодні нікого не здивуєш. Кожен бренд, який дорожить своєю репутацією, відповідально ставиться до підбору матеріалів, – говорить засновниця бренду Paradise Dresses. – Я завжди йду за покликом серця. Процес народження краси мене так надихає і ще більше наповнює, що я й не помітила, як на кожну сукню почали складатися рядки віршів. Тому кожне наше плаття прикрашене унікальною листівочкою з поезією мого авторства. А зважаючи на те, що ми реалізовуємо сукні й за кордоном, вірші написані різними мовами. І другою унікальністю нашої компанії є навчання у "Школі жіночого щастя для наречених". Наразі лише ми одні на весільному ринку, хто пропонує нареченим такі цінності.



– А які плани на майбутнє? Чи бренд Paradise Dresses досяг усього можливого?


– У весільній сфері я уже 22 роки і знаю, як працює ця система зсередини. Тому зараз розвиваємо не просто бізнес, а соціально відповідальний бізнес. Відтепер 10% від кожної весільної сукні ми передаватимемо у благодійний фонд для будівництва дитячих майданчиків у Чернівцях. І, наприклад, перший майданчик ми плануємо встановити у квітні 2022 року, – говорить про плани на Ілона Бордян. – Наші сукні прикрашають дівчат більше ніж у 10 країнах – в Україні, Румунії, Білорусі, Росії, Молдові, Мексиці, Іспанії, Чилі, Сербії, Америці, а на початку листопада відбудеться відкриття нашого шоу-руму в Чернівцях. До речі, при ньому й функціонуватиме "Школа жіночого щастя для наречених". Ми навчатимемо фотопозуванню та мистецтву, як правильно себе подати, "урокам правильної ходьби" та навіть вивчатимемо жіночу силу роду. З майбутніми дружинами працюватимуть і фотографи, і моделі, і психологи, і бізнес-коучі. Та це ще не все. При виробництві весільних суконь незабаром відкриваємо сучасну швейну академію з пошиву весільних суконь. Ми запрошуємо у свою команду як професіоналів своєї справи, так і тих, хто бажає цьому навчитися. Наша корпоративна культура та концепція унікальна як для наречених чи партнерів, так і для наших працівників (тут не буду розкривати усі наші секрети). Тому наші двері відкриті для тих дівчат, які бажають творити красу і цим прикрашати своє життя. Отож, ми не зупиняємося, а навпаки – йдемо вперед, і там – найкраще!

– Чи задоволені ви сьогодні результатом своєї діяльності?


Помітила в житті одну закономірність – коли не прив’язуєшся до результату, а максимально зосереджуєшся на задоволенні від процесу, тоді ефект шедевральний… Звісно, до цього інсайту я прийшла через багато болючих помилок. Але саме вони спонукали мене до написання книги "Троянда з попелу або шлях довжиною в життя". Тепер, повертаючись поглядом назад, розумію, що то і не були помилки, то був колосальний досвід, який допоміг розкрити усі таланти, які дав мені Господь. І от висновками власного життєвого шляху ділюся з читачами у книзі. Надіюся, вона допоможе багатьом знайти себе і змінити своє життя на краще. Зараз живу за висловом Евеліни Хромченко: "Потрібно намагатися бути кращими, ніж вчора, а не кращими, ніж інші. Хоч і ця стратегія не найлегша, але найбільш безпрограшна". Я кайфую від кожного дня, але погляд завжди направлений на завтра. І це золоте правило допомагає мені завжди бути в тонусі та задоволенні.

Скажу відверто, я щаслива, що попри труднощі продовжувала впевнено йти за амбіціями та внутрішніми бажаннями. Було чимало моментів, які спонукали усе залишити, але завжди щось змушувало рухатися вперед до мети. Ті перешкоди наприкінці 90-х та в 2014-2017 роках навчили мене виживати за будь-яких обставин та загартували дух. Тому я завжди переконуватиму, що по життю треба йти за покликом серця, і лише потім прислухатися розуму. Наша душа відчуває стратегію життєвого шляху, а розум може підказати тільки тактику. А коли душа і розум у гармонії – народжуються шедеври!

WЕLCOME до нашої команди дівчат, які бажають творити красу, та наречених, які хочуть одягнутися в щастя!

Адреса: м. Чернівці, вул. Чкалова, 22-А
Т.: +380978346880
Сайт: paradisedress.com
Instagram: @ilona_bordian
@/paradise_global_fashion_group

Facebook: @ilonagrisha
Редактор: Марія Фернюк
3-11-2021, 09:02
Коментарів 0 Переглядів 10 609

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги