RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Закручувати або намотувати пасмо волосся на пальці — досить поширена звичка, яка зустрічається у багатьох. Насправді вона відноситься до категорії поведінки, званої "занепокоєнням".

У багатьох людей ця звичка підкручувати волосся викликана нервозністю; однак вона також може бути ознакою якоїсь основної проблеми зі здоров'ям, інформує Ukr.Media.



Як і чому виникає звичка закручувати волосся

Закручування волосся може початися як відволікання в дитинстві або нервова звичка, але може перерости в повторювану поведінку, орієнтовану на тіло. Також вважається, що закручування волосся може привести до трихотіломанії, яка є проблемою психічного здоров'я, коли у людини виникає непереборне бажання смикнути себе за волосся.

Які побічні ефекти закручування волосся

Деякі з поширених побічних ефектів закручування волосся включають:

сплутане, розпатлане волосся;

слабкі пасма і ламкість волосся;

посічені кінчики;

випадання волосся і залисини.

На що вказує закручування волосся у дітей

Діти, які закручують волосся, роблять це в якості механізму подолання втоми/стресу. Оскільки дітям надзвичайно важко контролювати своє оточення або виражати емоції, в деяких випадках їх тіло бере верх і розвиває механізм подолання, який носить фізичний характер.

На що вказує закручування волосся у дорослих

Зазвичай звичка до завивки волосся у дорослих переноситься з дитинства. Звичка підкручувати волосся у дорослого також може вказувати на якусь іншу медичну проблему.

Симптом тривоги

Закручування волосся в дитинстві або підлітковому віці може перетворитися в те, що ви робите, коли турбуєтеся або нервуєте. Якщо ви виявляєте, що закручуєте волосся, коли відчуваєте занепокоєння або нервозність, це може вказувати на те, що ви маєте справу з тривожними або нав'язливими думками, і ця звичка легко може бути симптомом основної проблеми з тривогою.

Повторювана поведінка, орієнтована на тіло

Іноді звичка закручувати волосся починається в дитинстві і ніколи не припиняється. Існує зв'язок між цією звичкою і нудьгою, нетерпінням, незадоволеністю і розчаруванням. Закручування волосся також може допомогти полегшити вашу нудьгу або допомогти заспокоїтися, коли ви втомилися.

Ознака обсесивно-компульсивного розладу

Закручування волосся також може бути ознакою ОКР або обсесивно-компульсивного розладу. Якщо ви страждаєте від інших симптомів ОКР, це означає, що ця звичка також є частиною вашого стану. Загальні симптоми обсесивно-компульсивного розладу включають:

повторювані дії;

повторювані тривожні імпульси/думки;

симптоми, що заважають повсякденному життю і що тривають протягом декількох годин кожен день.

Однак закручування волосся саме по собі не вказує на ОКР; тільки в тому випадку, якщо воно супроводжується вищезгаданими симптомами, тоді вам слід запідозрити ОКР.

Чи вказує закручування волосся на аутизм

Закручування волосся — це різновид самостимуляції або стимуляції. Ось деякі з прикладів стимуляції:

барабанний дріб пальцями;

покусування нігтів;

погойдування ногою.

Необов'язково, щоб стимуляція була пов'язана з аутизмом; проте існує певна стимулююча поведінка, яка може бути пов'язана з аутизмом. Ось деякі з повторюваних форм поведінки, які є ознакою аутизму:

ляскання в долоні;

розгойдування;

обертання;

стрибки;

клацання пальцями;

ходьба або ходіння навшпиньки.

Однак закручування волосся саме по собі не є ознакою аутизму; тільки в тому випадку, якщо воно супроводжується іншими симптомами аутизму.

Як приборкати звичку закручувати волосся у дітей

Деякі ефективні методи, щоб покласти край звичці закручувати волосся у вашої дитини, полягають в наступному:

Коротка стрижка

Якщо звичка закручувати волосся пошкодила волоссю дитини, то коротка стрижка може легко вирішити цю проблему. Коли у дитини немає довжини волосся, щоб закручувати його, вашій дитині може бути важко протягом декількох днів; однак ця звичка може легко ослабнути до того часу, коли волосся відросте знову.

Носіння рукавичок перед сном

Якщо ваша дитина закручує волосся в якості способу самозаспокоєння перед сном, то надягання рукавичок перед сном допоможе їй приборкати цю звичку закручувати волосся.

Як позбутися від звички самостійно

Лікування закручування волосся залежить від основної причини і від того, чому людина це робить. Деякі з методів боротьби зі звичкою закручувати волосся в дорослому віці такі:

Всякий раз, коли вам захочеться закрутити волосся, спробуйте замість цього розчесати його.

Тримайте свої руки зайнятими, займаючись чимось конструктивним, наприклад в'язанням гачком, в'язанням або садівництвом.

Щоб приборкати бажання закрутити волосся, постарайтеся добре доглядати за своїм волоссям.

Вивчення технік, таких як медитація або усвідомленість для зняття стресу, також допомагає позбутися від звички закручувати волосся.

Зменшіть споживання цукру і кофеїну, так як вони змушують вас нервувати, що може спровокувати закручування волосся.

Спробуйте спати в бейсболці, толстовці з капюшоном або шапочці, щоб волосся не закручувалося під час сну.

Спробуйте контролювати звичку протягом невеликого проміжку часу, наприклад, якщо ви не крутили або не завивали волосся протягом декількох годин, а потім винагородите себе за це досягнення.

Зверніться до психолога, якщо нічого не допомагає. Прийом запропонованих заспокійливих препаратів також може допомогти позбутися від звички закручувати волосся.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
15-10-2021, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 8 850

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Сьогодні, 17 травня, скористатися послугою можна на Центральній площі


Чому стріляли у Фіцо? Блог Ярослава Волощука
Від часів Улофа Пальме – прем’єр – міністра Швеції в Європі не було випадку, аби хтось стріляв у чиновника такого високого рангу.
Бельгійці передали гроші на дрони. Блог Надії Будної
Чернівчани невтомно збирають кошти на дрони, плетуть маскувальні сітки та кікімори.
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"