RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Коронавірус "Дельта" сьогодні є найпоширенішим штамом в Україні. Лікар розповіла, якими симптомами проявляється цей штам, і в чому його особливість.

Про це розповіла Світлана Гук, керівник Центру респіраторної медицини та алергології клінічної лікарні "Феофанія", пише "Укрінформ".



За словами медика, в Україні не проводять геном-секвенування коронавірусів, щоб зрозуміти, яким саме штамом заразилася людина. Але судячи з тих зразків, які періодично відправляються за кордон, саме "Дельта" зараз найбільш поширена у нас.

Які симптоми можуть вказати, що у хворого "Дельта"

Лікар каже, що "Дельта" проявляється такими ознаками:

головний біль,

нежить,

біль в горлі,

підвищення температури.

При цьому підвищення температури може відбуватися хвилеподібно.

Часто при "Дельті" можуть бути шлунково-кишкові розлади - болі в животі, нудота, блювота, діарея.

А ось симптоми, властиві колишнім штамам коронавірусу - порушення нюху, кашель - трапляються тепер рідше.

Симптоми проявляються непослідовно
Хоча первинне навантаження при "Дельті" вище, чітка послідовність симптомів не простежується, і певного сценарію немає.

"Є люди, які хворіють легко і взагалі симптомів майже не помічають: легке першіння в горлі, нежить і слабкість кілька днів і все минає. У той же час у мене зараз на спостереженні є пацієнти, у яких - тільки діарея і блювота, а горло взагалі не болить. Тобто мозаїка симптомів у кожного різна і фіксованої послідовності, про яку можна було б розповісти, як сценарій, немає", - додала лікар.

Як визначити важкий перебіг хвороби

Лікар каже, що як і раніше поганою ознакою є температура 40, яка не збивається, сильні прояви з боку шлунково-кишкового тракту, низька сатурація.

"Якщо будь-який симптом має дуже гострий характер, наприклад, температура 40 і вона нічим не збивається, це - погана ознака. Якщо людина один раз вирвала і потім може собі спокійно щось пити, а температура 37,2 - це нормально. А ось коли після найменшого ковтка води відразу хочеться його "віддати", маємо важкий перебіг", - додала Світлана Гук.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
27-09-2021, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 2 018

Теги -
Обвинувачений зламав ніс та щелепу відвідувачу торговельного комплексу
У ратуші затвердили оновлений перелік маршрутів для перевезення пасажирів на території Чернівецької громади
Поліція звернулась до водіїв із попередженням про ускладнення руху транспорту на трасі Н-03
• Новини партнерів





ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На початку грудня у центрі Чернівців встановили скриньки для обміну книгами


Нічого, крім ціни, не зміниться. Блог Надії Будної
У маршрутку заходить літня жінка, дає водієві десятигривневу купюру
«Маю юридичну освіту, а працюю в Польщі» Блог Анни Семьонової
Що ж наші заробітчани думають про політичну ситуацію в Україні
А де ж батько нації? Блог Ярослава Волощука
Події у Казахстані викликають дуже багато запитань
загрузка...
ВІДЕО Переглянути все відео
Усі транспортні засоби мають відповідне оснащення та відповідають європейським стандартам

В "АТБ" спростували інформацію стосовно призупинення продажу яєць, гречки й інших соціально значущих продуктів.

Чого досягнуто цією крутою командою за попередній рік, якими перемогами він був багатий і що нового тут з’явилося у 2021-му – далі.

"АТБ" допомагає привітати дітей-сиріт із прифронтових регіонів України.

Про команду цих крутих фахівців ми уже неодноразово писали, але для тих, хто досі про них не чув або саме шукає надійних спеціалістів, яким не страшно довірити своє майно, ще раз коротко розповімо про їхню роботу.

Що означає, як впливає на смак і аромат, чому саме “живе” пиво вважається справжнім та як його варять? - розповідають пивовари "Опілля" найбільшого виробника пива на Тернопільщині, що має 170-річну традицію пивоваріння.

Як має смакувати класичне якісне європейське експортне пиво?
• Теги