Weather

Чому корисно їсти рис: переваги продукту

новини / Новини світу
18 928
0


Рис є другою найбільш споживаної зерновою культурою в світі після пшениці. Однак він набагато корисніший для організму. У ньому немає глютену, а натрій і калій знаходяться в хорошому співвідношенні.

Рис - це натуральна безглютеновая крупа, яка підходить для людей з порушенням роботи кишківника.



Рис містить якісні білки. У рисі присутній лізин, незамінна амінокислота, необхідна для фіксації кальцію в кістках і утворення антитіл. Відсутня глютен. У рисі менше натрію, ніж в пшениці.

Невеликі гранули крохмалю, що містяться в коричневому рисі, мають абсорбуючою здатністю щодо травних соків і повітря, який затримується на шлунковому рівні. Тому рис легше засвоюється.

Більш багатим з точки зору харчування є цільнозерновий (коричневий) рис, оскільки в ньому зберігається більше корисних для організму поживних речовин, а саме: фосфору, калію, заліза, цинку, селену, вітамінів Е, В1, В3 і В6.
Білий рис має більш високий глікемічний індекс (ГІ) - від 70. Щоб знизити це число, дієтологи рекомендують готувати його до стану аль-денте і поєднувати з продуктами, багатими клітковиною, такими як овочі та сезонні бобові.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують