Є низка продуктів, які мікрохвильовка після підігрівання може зробити небезпечними.
П'ять продуктів, які категорично не можна нагрівати у мікрохвильовці назвали у FoodOboz.
Ковбаса, сосиски, шинка
Такі продукти зазвичай містять добавки для того, щоб їжа довше залишалась свіжою. При нагріванні у мікрохвильовці такі речовини окислюються, що є небезпечним для життя.
Перець чилі
Всі речовини, які роблять перець чилі гострим при нагріванні вивільняються на зовні. В навколишньому середовищі утворюється пар, який може подразнити очі та горло.
Варені яйця
Під час нагрівання в мікрохвильовці, всередині яєць утворюється парниковий ефект, подібний до скороварки. В наслідок цього яйце вибухає. Але готові страви з яєць гріти можна, якщо там продукт нарізаний на шматочки.
Кисломолочні продукти
У всіх кисломолочних продуктах містяться природні бактерії. В мікрохвильовці всі вони загинуть. В результаті, продукт почне згортатися та втратить смак.
Мед
При кристалізації мед твердішає. В такому стані його незручно їсти, тому потрібно нагріти. В мікрохвильовці цього робити не варто, адже одразу втрачаються всі корисні якості, які містить цей продукт. Щоб мед став рідким, можна нагріти його на водяній бані. Але потрібно слідкувати, щоб вода не була дуже гарячою – 40-50 градусів.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram