Багатьом знайома ситуація: готувалися до свята, напекли багато солодощів (тортів чи пляцків), але все не з’їли. Не викидати ж!
Ми розповімо, які десерти можна заморожувати і як правильно це робити, щоб вони залишилися, як свіжі, повідомляє molbuk.ua
Досвідчені господині запевняють, що деякі види випічки можна заморожувати, і вона при цьому не змінить свого смаку, а після розморожування смакує, наче свіжа. Дехто спеціально пече більше пляцків і тортів, щоб скласти у морозилку на потім. Але заморожувати можна далеко не все.
• Заморожувати можна коржі, а також пляцки і торти, перемащені масляним або заварним кремом.
• Для заморожування не підходить сметанний або крем зі збитих вершків, бо після танення він може розшаруватися.
• Не варто заморожувати заливні чізкейки (з додаванням желатину), інакше після розморожуванням вони можуть зріднути.
• Перед заморожуванням торт потрібно порізати на порційні шматки, дуже щільно обгорнути у харчову плівку та кілька торбинок або скласти у контейнер, щоб десерти не набралися сторонніх запів.
• Найкраще зберігати торти в окремій морозильній камері або принаймні у тій, де лежать овочі і фрукти, але не м’ясо.
• Розморожувати торти і пляцки треба тільки в холодильнику. Їх треба витягнути з морозилки і просто залишити на ніч в холодильнику, щоб поступово відтанули.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
18-09-2021, 15:20
0
4 002