Як приготувати ідеальний бісквіт: білки підсолити, а форму не змащувати

новини
4 027
0

Бісквітне тісто найпростіше за смаком, інгредієнтів і часу на приготування бісквітного рулету або пирога потрібно зовсім небагато. Але зробити гарне тісто, яке б добре тримало форму, вимагає знання секретів приготування.

1. Яйця. Для приготування бісквітів краще розділяти білки і жовтки і збивати їх окремо з цукром. Жовтки повинні посвітлішати і збільшитися в кілька разів та набути кремової консистенції. Білки під час збивання стають дуже щільною, стійкою і блискучою масою. Перед збиванням білки треба трішечки підсолити. Аби перевірити, чи білки ви збили добре, переверніть миску – білки мають у ній залишитися. Після того, як ви збили білки і жовтки окремо, можете жовтки акуратно ввести в білки.



2. Борошно. Його обов'язково треба просіяти. Так не тільки позбуваємося сміття, а ще й насичуємо борошно киснем, що сприятливо позначиться на пишності бісквіта.

3. Послідовність. Важливою у приготуванні бісквітного тіста є послідовність процесів. Коли яйця збиті, а мука просіяна, додайте порціями білки в жовтки, перемішуй акуратно, максимально зберігаючи пишність білків. Насамкінець всипте борошно.

4. Перемішування. Напевно, найважливіший процес, від якого залежить якість бісквіту. Не потрібно ретельно замішувати його: чим менше рухів, тим кращим буде результат. Борошно сипте потрохи і по всій поверхні, легко вмішуючи його.

5. Випікання. Бісквіт ставлять випікатися в заздалегідь розігріту духовку. Боки форми не варто змащувати маслом, так тісто прилипне до форми і не опаде. Випікають бісквіт до рум'яного. Спочатку він добре підніметься, а от коли трохи осяде і зарум'яниться, значить, готовий. Дайте повністю охолонути бісквіту всередині форми, а після проведіть ножем по колу, відділяючи боки від форми.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях завтра відкриють найбільший торговий центр «Bukovyna Mall»
31 092
Блогерка йшла пішки зі Львова до Чернівців: подорож тривала шість днів
16 622
Скандал у Чернівецькій ОВА: волонтерка заявила, що її центр допомоги воїнам обікрали
13 569
Сьогодні у Чернівцях відкриють ТРЦ Bukovyna Mall: які маршрутки туди везуть
12 472
У Чернівцях маршрут №13 стане комунальним: розрахунок за проїзд лише безготівковий
10 520
Блогерка, що йшла пішки від Львова до Чернівців, та підготовка до відкриття Bukovyna Mall. Головні новини
9 492
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
8 017
Колядували та отримували подарунки: у Чернівцях відкрили найбільший ТРЦ «Bukovyna Mall» – фото
6 191
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
6 135
"Був цілеспрямованим і сильним духом": загинув воїн із Буковини Андрій Кривий
5 104