Червоне вино захищає зуби від карієсу

новини / Здоров'я
3 862
0


Останні дослідження показують, що червоне вино містить хімічні речовини, які також можуть допомогти у боротьбі із захворюванням зубів і ясен.

Вчені виявили, що вино містить поліфенол - сполуку, яка сприяє знищенню шкідливих бактерій в роті.



Це, однак, не дає "зелене світло" на надмірне споживання цього алкогольного напою, попереджають дослідники.

У вині є речовини поліфеноли, які вважаються потужними антиоксидантами. Вони захищають організм від шкідливої дії вільних радикалів. Проте недавно вчені виявили, що поліфеноли також "співпрацюють" із "корисними бактеріями" в нашому кишківнику.

Для цього вони дослідили, наскільки корисними є поліфеноли червого вина для порожнини рота. Висновки були оприлюднені у Журналі аграрної та харчової хімії.

Вчені порівняли вплив поліфенолів червоного вина, виноградних кісточок і винного екстракту на розвиток бактерій, які утворюють зубний наліт та сприяють захворюванню ясен. Також вчені вважають, що ці висновки допоможуть розробити нові підходи у лікуванні зубів та ясен.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.