Останні дослідження показують, що червоне вино містить хімічні речовини, які також можуть допомогти у боротьбі із захворюванням зубів і ясен.
Вчені виявили, що вино містить поліфенол - сполуку, яка сприяє знищенню шкідливих бактерій в роті.
Це, однак, не дає "зелене світло" на надмірне споживання цього алкогольного напою, попереджають дослідники.
У вині є речовини поліфеноли, які вважаються потужними антиоксидантами. Вони захищають організм від шкідливої дії вільних радикалів. Проте недавно вчені виявили, що поліфеноли також "співпрацюють" із "корисними бактеріями" в нашому кишківнику.
Для цього вони дослідили, наскільки корисними є поліфеноли червого вина для порожнини рота. Висновки були оприлюднені у Журналі аграрної та харчової хімії.
Вчені порівняли вплив поліфенолів червоного вина, виноградних кісточок і винного екстракту на розвиток бактерій, які утворюють зубний наліт та сприяють захворюванню ясен. Також вчені вважають, що ці висновки допоможуть розробити нові підходи у лікуванні зубів та ясен.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
12-09-2021, 00:58
0
3 435