RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Для когось кулінарія - це суцільне задоволення, а іншим так важко навчитись швидко і смачно готувати. Бренд-шеф МХП, ресторатор та кулінарний експерт Алекс Юсупов розповів, як грамотно облаштувати свій простір на кухні та уникнути невдач при приготуванні страв.

Хоч зараз у нас на кухні є безліч приладів, а більшість продуктів легко купити у звичайному супермаркеті, кулінарія все ще є нелегкою справою, пише 24 канал.



Ці 10 маленьких секретів допоможуть вам зробити своє життя комфортнішим, а приготування страв – трохи простішим, ніж вам здається.

Усе плануйте завчасно

Для початку – складіть меню на тиждень. Тоді розберіть його на окремі продукти, подивіться, чого у вас немає, та складіть список покупок в магазин. Це зменшує ймовірність спонтанних покупок, хаосу в холодильнику та зіпсованих продуктів, про які ви згадуєте лише за кілька тижнів.

Переконайтесь, що нічого не бракує

Здається, очевидна порада, проте багато людей лише в процесі приготування згадують, що їм потрібна сковорідка, яка стоїть брудна у раковині, чи спеції, які вчора закінчилась. Тому намагайтесь перед приготуванням дістати всі необхідні продукти та приладдя, а не бігти в магазин, поки кипить вода на плиті.

Використовуйте цукор

Ця солодка приправа чудово пасує не лише до десертів чи в чай. Щоб збалансувати смак, Алекс Юсупов радить додавати цукор в борщі, рагу чи пюре з горошку. Спробуйте!

Їжте сезонні страви

Не шукайте взимку полуниці, а влітку відкладіть вінегрет. Сезонні продукти – це смачніше, дешевше і корисніше. До того ж у різні пори року ви зможете тішити родину різними стравами.

Сковорода має бути гарячою

Якщо ви хочете саме підсмажити продукт і отримати хрустку скоринку, а не зварити його, нагрівайте сковороду як можна сильніше. При цьому посуд краще обрати більший за розміром, не менший. Про всяк випадок, раптом вам захочеться чогось досипати.

Не поспішайте

Приготувавши фарш, не пошкодуйте часу і підсмажте маленький шматочок. Скуштували? Достатньо солі, перцю і приправ? Тепер можна й далі робити з нього котлети, пельмені чи інші страви. Так ви не зіпсуєте відразу цілу партію через те, що фарш недосолений.

Слідкуйте за ножами

Нагострені ножі – вже половина справи. Експерт радить завжди вдома мати мусат – довгуватий інструмент, яким можна легко точити ножі щоразу, коли збираєтесь щось різати. Збережете собі нерви і отримаєте красиво нарізані, а не пошматовані продукти.

Завжди тримайте лід

Кулінар зізнається, що в його холодильнику завжди є заморожений кубиками яловичий або курячий бульйон. Їх можна додавати й у фарш, щоб зробити його соковитішим, не додаючи води.

Прибирайте поступово

Зручніше мити миску відразу після того, як ви вибрали з неї тісто, аніж наприкінці приготування перемивати цілу гору брудного посуду. Цей простий лайфхак позбавить вас безладу на кухні. І не забудьте про фартух, щоб не намагатись потім відіпрати жирні плями від улюблених штанів.

Вигадуйте своє

Кулінарія – це також творчість. Рецепти – рецептами, проте не варто боятись додати зайвий інгредієнт до страви. Спробуйте замінити чимось новим лише один продукт у давно відомому рецепті або змішайте інші спеції замість звичного перцю і, можливо, ви отримаєте секретну страву, якою захоплюватимуться усі ваші друзі.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
3-09-2021, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 1 415


Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"


Вулиці перекриють через капітальний ремонт
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.