RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » 10 лайфхаків, які стануть вам у пригоді на кухні: секрети кулінарного експерта


Для когось кулінарія - це суцільне задоволення, а іншим так важко навчитись швидко і смачно готувати. Бренд-шеф МХП, ресторатор та кулінарний експерт Алекс Юсупов розповів, як грамотно облаштувати свій простір на кухні та уникнути невдач при приготуванні страв.

Хоч зараз у нас на кухні є безліч приладів, а більшість продуктів легко купити у звичайному супермаркеті, кулінарія все ще є нелегкою справою, пише 24 канал.



Ці 10 маленьких секретів допоможуть вам зробити своє життя комфортнішим, а приготування страв – трохи простішим, ніж вам здається.

Усе плануйте завчасно

Для початку – складіть меню на тиждень. Тоді розберіть його на окремі продукти, подивіться, чого у вас немає, та складіть список покупок в магазин. Це зменшує ймовірність спонтанних покупок, хаосу в холодильнику та зіпсованих продуктів, про які ви згадуєте лише за кілька тижнів.

Переконайтесь, що нічого не бракує

Здається, очевидна порада, проте багато людей лише в процесі приготування згадують, що їм потрібна сковорідка, яка стоїть брудна у раковині, чи спеції, які вчора закінчилась. Тому намагайтесь перед приготуванням дістати всі необхідні продукти та приладдя, а не бігти в магазин, поки кипить вода на плиті.

Використовуйте цукор

Ця солодка приправа чудово пасує не лише до десертів чи в чай. Щоб збалансувати смак, Алекс Юсупов радить додавати цукор в борщі, рагу чи пюре з горошку. Спробуйте!

Їжте сезонні страви

Не шукайте взимку полуниці, а влітку відкладіть вінегрет. Сезонні продукти – це смачніше, дешевше і корисніше. До того ж у різні пори року ви зможете тішити родину різними стравами.

Сковорода має бути гарячою

Якщо ви хочете саме підсмажити продукт і отримати хрустку скоринку, а не зварити його, нагрівайте сковороду як можна сильніше. При цьому посуд краще обрати більший за розміром, не менший. Про всяк випадок, раптом вам захочеться чогось досипати.

Не поспішайте

Приготувавши фарш, не пошкодуйте часу і підсмажте маленький шматочок. Скуштували? Достатньо солі, перцю і приправ? Тепер можна й далі робити з нього котлети, пельмені чи інші страви. Так ви не зіпсуєте відразу цілу партію через те, що фарш недосолений.

Слідкуйте за ножами

Нагострені ножі – вже половина справи. Експерт радить завжди вдома мати мусат – довгуватий інструмент, яким можна легко точити ножі щоразу, коли збираєтесь щось різати. Збережете собі нерви і отримаєте красиво нарізані, а не пошматовані продукти.

Завжди тримайте лід

Кулінар зізнається, що в його холодильнику завжди є заморожений кубиками яловичий або курячий бульйон. Їх можна додавати й у фарш, щоб зробити його соковитішим, не додаючи води.

Прибирайте поступово

Зручніше мити миску відразу після того, як ви вибрали з неї тісто, аніж наприкінці приготування перемивати цілу гору брудного посуду. Цей простий лайфхак позбавить вас безладу на кухні. І не забудьте про фартух, щоб не намагатись потім відіпрати жирні плями від улюблених штанів.

Вигадуйте своє

Кулінарія – це також творчість. Рецепти – рецептами, проте не варто боятись додати зайвий інгредієнт до страви. Спробуйте замінити чимось новим лише один продукт у давно відомому рецепті або змішайте інші спеції замість звичного перцю і, можливо, ви отримаєте секретну страву, якою захоплюватимуться усі ваші друзі.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
3-09-2021, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 1 354


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.

Запрошуємо всіх разом підтримати та визначити кращі бренди Чернівців!