RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Якщо ви мешкаєте у приватному будинку або маєте дачу за містом, то тема облаштування території довкола вам, мабуть, знайома. Завжди хочеться, щоб не лише оселя виглядала привабливо, а й обійстя. Зараз біля помешкання можна втілити будь-яку забаганку – і басейн викопати, і фонтан встановити, і дитячі гірки змайструвати, і альтанки з мангалом розмістити, і створити затишну лаундж-зону. Кожен із цих варіантів виглядає по-своєму цікаво, однак довершеності можна досягнути у випадку гармонійного доповнення зеленню. Саме тому декоративні дерева та кущі давно стали окрасою приватних територій. Які ж варіанти озеленення сьогодні є актуальними та що звертати увагу, обираючи рослини, ми поцікавилися в садовому центрі та розсаднику Europlants.



– Чи існує взагалі мода на озеленення?


Якщо говорити про саму тенденцію висаджувати рослини на подвір’ї, то, мабуть, вона ніколи не втрачає своєї актуальності. Наша компанія вже понад десять років займається вирощуванням декоративних хвойних і листяних рослин, і попит завжди є. Та чому б і ні? Гарно пострижені кущі, цікаві дерева та квіти завжди приваблюють та додають ошатності будинку, – пояснюють у садовому центрі. – Але якщо 10-15 років тому популярними, а точніше кажучи – доступними для людей, були лише самшити, то сьогодні кожен може обрати рослину, яка сподобалася. Наприклад, зараз наш розсадник пропонує великий вибір рослин – і декоративні листяні дерева, і квітучі кущі, і хвойні рослини, і плодові саджанці, і нестандартні та оригінальні бонсаї.



– З яких рослин краще розпочати озеленення?


Усталеної моделі озеленення території не існує. Вибір рослин – справа завжди індивідуальна, – говорить директор садового центру Людмила ПОПОВИЧ. – Однак, якщо у вас ще зовсім нічого не росте, краще почати зі створення зеленого паркану. Щоб бачити довкола оселі гарну огорожу, варто засадити територію туями Smaragd, кипарисовками або тисами. Безсумнівно, також цікаво виглядатиме живопліт з самшиту, форзиції або інших листяних чагарників.



– Чи має значення пора року при висадці дерев?


Гадаємо, усі знають, що найкраща пора для посадки декоративних рослин – весна та осінь. Справа в тому, що у цей час оптимальна температура ґрунту, яка дозволяє дереву чи кущеві швидко прижитися, а стебла та гілки не пошкодяться яскравим сонцем чи морозом – пояснюють на розсаднику. Восени ж особливо активною є висадка хвойних дерев. Туї, ялівці, ялиці, тиси та кипарисовики у цей час дуже добре приживаються. Така сезонна популярність зумовлена тим, що ці дерева є вічнозеленими, і з настанням холодів вони не втратять своєї краси. Ну і звісно, осінь є чудовим часом для купівлі ялини, яка до новорічних свят уже встигне адаптуватися до нового ґрунту та середовища і зможе тішити своїх власників ошатним виглядом.



– Як рослини можуть зробити територію цікавішою?


Ми живемо в час, коли ціниться оригінальність та нестандартні рішення. Це стосується і висадки дерев та кущів. Так, сьогодні можна скористатися такими дизайнерськими рішеннями:

1. Альпійська гірка.

Ялівці, низькорослі туї та ялини, посаджені поміж брилами каміння та щебенем, додадуть вашому подвір’ю особливого шарму. Для альпійських гірок краще обирати хвою, яка не росте вище 1,5 м та є морозостійкою. Також важливо правильно вибрати місце, щоб кожна рослина отримувала однакову кількість світла.

Декоративні дерева і кущі у Чернівцях: садовий центр і розсадник «Europlants» допоможе озеленити ваше подвір’я!*


2. Квіткова доріжка.

Клумби та однорічні квіти уже втрачають свою популярність, зараз краще висаджувати низькорослі листяні чагарники вздовж кам’яних доріжок. Тут найкраще підійдуть рослини, які яскраво цвітуть та довго зберігають колір. До них належать, вейгели, гортензії, лаванди, рододендрон, спірея або хоста.



3. Яскраві акценти.

Окрім живої огорожі та доріжок, ефектно виглядають окремо висаджені високі листяні чи хвойні дерева та кущі. На цьому етапі політ фантазії просто неймовірний – ви можете обрати різні види магнолій чи гібіскусу, які тішитимуть око яскравим квітом, розлогі кущі барбарису чи азалії, цікаву березу або пишну тую. Якщо ви є прихильником нестандартних рішень, то обов’язково зверніть увагу на бонсай. Оригінально вистрижені хвойні чи листяні дерева на міцному штамбі чаруватимуть своїм виглядом.



– На що звертати увагу, обираючи рослини?


Перш ніж купувати рослини, ретельно дослідіть своє подвір’я, – рекомендують у Europlants. – Лише знаючи ступінь освітленості та вологості, ви зможете вдало підібрати дерева та кущі. Адже тепло- і світлолюбність та вологостійкість є визначними у виборі рослин. Не менш важливими характеристиками є морозостійкість, витривалість до шкідників та вимоги до ґрунту. Звісно, неодмінно звертати увагу на зовнішній вигляд рослини, здоров’я стовбура та кореня.



– Не знаю, які рослини найкраще доповнять територію. Що робити в такому випадку?


Тут відповідь проста – слід звернутися за допомогою фахівців. Наприклад, наш садовий центр пропонує послугу ландшафтного проєктування. Зважаючи на побажання клієнта та особливості самої території, ми намагаємося досягти результату, який перевершить ваші очікування, – переконують у Europlants. – А якщо вам не потрібна послуга ландшафтного дизайнера, але ви сумніваєтеся у естетичності майбутньої висадки, ми легко, прямо на розсаднику, моделюємо для вас загальну картину. Повірте, нам під силу вдало озеленити ваше подвір’я!

З декоративними рослинами від Europlants ваша прибудинкова територія виглядатиме доглянуто і стильно.



Адреса: м. Чернівці, вул. Коломийська, 23-А;
Чернівецька область, Новоселицький р-н,
c. Магала, вул. Чернівецька, 36
Т. (відділ продажу):
+38 (050) 56 999 87, +38 (050) 56 999 78

Сайт: https://europlants.com.ua/ua/
Instagram: @euro.plants
Facebook: @europlants.cv




Редактор: Марія Фернюк
24-05-2022, 18:00
Коментарів 0 Переглядів 8 493

Теги -

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги