RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* Новини компанії

У своє перше відділення Нової пошти Олег СКОРЕЙКО інвестував всього 10 тисяч гривень. Це було 10 років тому. Справа пішла добре, і зараз це його основний бізнес, який підприємець постійно розвиває. Лише в транспорт він інвестував вже майже $70 тисяч, бо впевнений — це окупиться.

Розповідаємо, як підприємець з Чернівецької області відкрив відділення пошти по франшизі майже в усіх містечках, селах та селищах рідного району.




П’ять років шукав себе в бізнесі


Активності Олега Скорейка можна позаздрити: він започаткував кілька бізнесів та очолив футбольний клуб. Але найбільше часу Олег приділяє своїй основній справі — за 10 років він відкрив 8 відділень Нової пошти у рідному місті Кіцмані та 27 відділень у сусідніх селах регіону.

“З 2007 року я очолював підприємство споживчої кооперації. З кар’єрою все було добре. Мене періодично запрошували на керівні посади то в банківську, то в державну сферу, але я завжди хотів мати власну справу, — згадує Олег Скорейко.Тож пробував себе в автомобільному бізнесі, відкрив фастфуд та магазин одягу, був дистриб'ютором тютюнових брендів. Але все це було не те: дохід був невеликий, я не розвивався як бізнесмен. Можливо тому, що робив усе інтуїтивно, спирався на свою економічну освіту, а треба було повчитися веденню бізнесу”.

Товар для свого магазину одягу Олег Скорейко зазвичай привозив особисто — їздив у інші області на власному автомобілі. Одного разу вирішив піти іншим шляхом — замовив доставку через Нову пошту. Відслідковуючи своє відправлення на сайті перевізника, наштовхнувся на оголошення: “Бажаєте стати партнером та відкрити відділення у своєму регіоні?”. Питання зацікавило. Підприємець залишив заявку на сайті компанії, і через деякий час йому передзвонили та запросили на зустріч.

Так Олег дізнався, що у Нової пошти є франшиза. Тобто компанія продає право використовувати її бренд і бізнес-модель, надає юридичне та маркетингове супроводження, навчає співробітників. З підприємця — витрати на оренду приміщення та ремонт, офіційне працевлаштування та зарплати для працівників, техніка і управління бізнесом.

Це був 2011 рік. На той час у Нової пошти було лише 100 відділень у найбільших містах України. Щоб швидше масштабуватися, Нова пошта запропонувала місцевим підприємцям на партнерських умовах відкривати відділення у своїх населених пунктах. Одним із таких партнерів і став Олег Скорейко.

«Мріяв про власну справу, тепер у мене 35 відділень Нової пошти»: історія підприємця з Чернівецької області*


"У моєму рідному місті — Кіцмані — відділень Нової Пошти ще не було. Тож я вдарив по руках і поїхав у Полтаву на навчання майбутніх франчайзі, – згадує підприємець. – У мене було приміщення та свій автомобіль, лишалося виконати всі вимоги компанії: поставити решітки на вікна та навісні замки, сейф, стіл для перевірки товарів, комп'ютер та розпочати роботу. Спочатку працював разом із другом і братом. Доводилось бути і водієм, і оператором, і вантажником. Згодом узяв на роботу ще двох працівників — обов'язково з офіційним оформленням, бо це жорстка вимога Нової пошти".

Як залучав великих клієнтів


Населення Кіцманю лише 7000 людей, а Нова пошта на той час ще не була настільки відомою, як зараз. Тож перший час клієнтів було небагато. Інколи Олегу доводилося везти з Чернівців лише кілька посилок.

“Перший час було важко. Бувало, що цілий місяць працюєш, а виявляється, що заробив лише 700 гривень”, — згадує він.


Його магазин з одягом швидко прогорів і закрився, тож на Нову пошту була вся надія. Щоб бізнес розвивався, треба було активно залучати нових клієнтів. Бажано — великих та постійних. Підприємець дізнався: в його місті є фірма, що займається бруківкою, інша — возить запчастини з Англії, третя — доставляє вантажі з Європи і потім розсилає їх по всій країні. Олег зрозумів: це потенційні клієнти, лишається лише надати їм вигідні умови.

“Я пропонував їм різні бонуси: наприклад, робив безкоштовне пакування, і навіть сам забирав їхні вантажі прямо від їхнього складу, аби тільки вони стали моїми клієнтами, — згадує Олег Скорейко. Врешті це спрацювало. Хоча головною перевагою переходу на Нову пошту для них стала велика мережа відділень. Конкуренти мали представництва тільки у великих містах, а Нова пошта активно відкривала відділення у невеликих містечках та селищах. Для них це було зручно”.

Перше відділення Нової пошти, яке підприємець відкрив у рідному місті, окупилося приблизно за рік. Вже наступного року Скорейко відкрив друге відділення у сусідньому селищі. Далі бізнес постійно ріс, а прибуток він інвестував у розвиток.

“У компанії серйозні стандарти роботи для франчайзі, — говорить він. — Усе прописано до деталей — і щодо пакування, і обслуговування клієнтів. Дуже серйозні вимоги щодо оформлення фасаду, безпеки, менеджменту, маркетингу та обладнання приміщень, адже для клієнтів це все Нова пошта. Але компанія теж іде назустріч. В усіх партнерів є прямий контакт зі своїм територіальним менеджером, і навіть з директором усієї франчайзингової мережі. А двічі на рік усі партнери зустрічаються і обговорюють свою роботу. Якщо у нас є якісь побажання чи ідеї, в компанії дослухаються”.

Чотирьох автівок вже замало


Зароблене Олег Скорейко постійно інвестує у розвиток бізнесу. Він купив вже чотири машини: три вантажівки та одну легкову. Лише у транспорт він інвестував $60-70 тисяч, найближчим часом планує докупити ще одну автівку. Але переконаний: воно того варте.

"Кожні 2-3 роки роблю у приміщеннях ремонт і постійно докуповую обладнання. Усі мої співробітники працюють офіційно, тож я створив у своєму районі нові робочі місця та плачу податки".

Минулого року Олег сплатив до місцевого бюджету близько 1 млн гривень податків.

Як за франчайзі, за ним закріплений Кіцманський район. Підприємець охопив відділеннями вже майже усі населені пункти району: без Нової пошти лишається тільки три найменших села, у яких живуть по 150-200 людей.

Окрім бізнесу, у Олега є й заняття “для душі”. Він розвиває спорт у рідному районі. У лютому навіть став президентом місцевого футбольного клубу, за який колись грав.



“Я фінансово допомагаю і кікбоксерам, і баскетболістам, і футболістам. Дарував їм професійний одяг, спонсорував поїздки на змагання та купував спортивний інвентар. Хочемо заявити наших юних гравців на участь у чемпіонатах області, а то й на чемпіонат України”, — говорить він.



Підприємець не проти охопити ще один район, щоб відкрити ще більше відділень та розвивати місцеву інфраструктуру. Наразі у планах відкривати відділення у тих населених пунктах, де має лише невеликі точки видачі. А у деяких містечках — відкривати вже друге та третє відділення. Адже кількість охочих скористатися послугами Нової пошти, як і обсяги відправлених посилок постійно зростають.
Редактор: Марія Фернюк
4-08-2021, 12:30
Коментарів 0 Переглядів 21 274

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!