RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Історія успіху | Історія успіху Допомога захисникам | Медична допомога для переселенців | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Які продукти шкодять організму та пришвидшують старіння – читайте у матеріалі.

Гостра їжа

Гостра їжа змушує судини набрякати та навіть ламатися, що призводить до появи фіолетових слідів на обличчі, пише 24 канал.



Якщо у людини розацеа, яка часто зустрічається у жінок після менопаузи, вживання спецій може викликати її загострення.

Розацеа – це поширене неінфекційне запальне захворювання шкірних покривів, що характеризується хронічним перебігом і наявністю еритеми (почервоніння), телеангіектазій (судинних зірочок), папул (вузликів) і пустул (гнійників) переважно на шкірі обличчя.
Крім того, гостра їжа підвищує температуру тіла, тому вона пітніє, щоб знову охолодитися. Коли піт змішується з бактеріями на шкірі, це може спричинити висип та плями.

Маргарин

Більшість маргаринів, особливо твердих сортів, містять трансжири. Вони підвищують рівень "поганого" холестерини та знижують рівень "хорошого", викликаючи запалення у всьому тілі. Все це прискорює старіння тіла, як зовні, так і всередині.

Газовані та енергетичні напої

Чим більше газованих та енергетичних напоїв людина вживає, тим швидше старіють клітини організму. На додаток до газу, у таких рідинах міститься багато калорій та цукру.

У поєднанні з бактеріями, що знаходяться в роті, цей цукор утворює кислоту, яка зношує емаль зубів і викликає гниття. Інші мінуси включають збільшення ваги та більший ризик інсульту чи деменції.

Алкоголь

Алкоголь викликає зневоднення, яке послаблює захисний бар'єр шкіри, а також виснажує запас вітаміну А в печінці – потужного антиоксидантом, що захищає шкіру від шкідливих факторів навколишнього середовища.

Крім того, коли людина не отримує достатньо води, шкіра починає відчувати сухість й не може захиститися від зморшок.

Випічка

Хлібобулочні вироби, такі як печиво та тістечка, мають високий вміст жиру, що закупорює артерії. Крім цього, вона багата на цукор, який може спричинити діабет, високий кров’яний тиск та карієс.

М'ясо на грилі

Вчені з'ясували, що при розпалюванні мангала і смаженні м'яса на грилі виділяється велика кількість поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАВ). Більшість ПАВ є канцерогенами – потрапляючи в організм, вони можуть впливати на структуру ДНК і збільшувати ризик розвитку онкологічних захворювань. Крім того, вживання "обвугленого м'яса" підвищує ризик серцевих захворювань і діабету.

Перероблене м'ясо


Перероблене м’ясо, таке як бекон, ковбаса, шинка та інші делікатеси коптять, сушать або солять, щоб вони прослужили довше та не псувалися. Саме це робить їх і смачними, і небезпечними. Натрій та хімічні консерванти викликають запалення, яке негативно впливає на організм всередині та зовні.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
4-07-2021, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 2 128

Теги -


Через потепління вдень будуть призупиняти постачання тепла, а вночі – відновлювати.

Роботи розпочалися ще два роки тому, наразі вони призупинилися
• Новини партнерів
iPhone 14 Pro Max ціна в Одесі, Україна
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Волонтери організацій з 2014 року забезпечують матеріальні потреби військових бригад


Отримав прапор із підписом Залужного. Блог Надії Будної
Отець Василь Гасинець допомагає українському війську з 2014 року.
Навіщо нам той Бахмут? Блог Ярослава Волощука
Не претендую на місце Арестовича і великого військового експерта
ВІДЕО Переглянути все відео

У Приватному вищому навчальному закладі "Буковинський університет" відбувся[i] Благодійний культурно-мистецький марафон "Борітеся – поборете!".

У Чернівцях дистанційно опанувати німецьку мову, відшліфувати вимову та граматику допоможуть у Центрі німецької мови, який є офіційним партнером Goethe-Institut.

На полях триває підживлення озимих культур, під які цього сезону відвели 79,6 тис. га.

Яким був розвиток цього структурного підрозділу Буковинського державного університету, нам розповів БІЛООКИЙ В'ЯЧЕСЛАВ ВАСИЛЬОВИЧ – декан стоматологічного факультету, доктор медичних наук, професор кафедри хірургії БДМУ, лікар хірург вищої категорії.
• Теги