RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


У місті розпочинають реалізувати проєкти, які перемогли у рамках Бюджету ініціатив чернівчан у 2020 році.

Загалом проєктів-переможців дев’ять. Серед них – один великий та по чотири малих громадських та малих бюджетних, пише molbuk.ua



Основні роботи триватимуть у липні-вересні

За словами головної спеціалістки відділу комунікацій управління комунікацій зовнішніх відносин та електронного урядування міськради Крістіни Помогаєвої, кошти, передбачені кошторисами проєктів, є і будуть виділені в повному обсязі.

"Через те, що низка департаментів перебували у стадії ліквідації, у травні та червні мало що робилося за цими проєктами. Основні роботи триватимуть у липні-вересні, – зазначила чиновниця. – Кошти є в повному обсязі, їх будуть виділяти в ході виконання робіт".

Проте не все так ідеально. Зокрема, виникли проблеми із проєктом "Веселкове подвір’я" ("Rainbow Yard"). Йдеться про ремонт внутрішнього дворика початкової школи №9.

Двір – у вкрай занедбаному стані, його не ремонтували вже десятки років, тож привести його до гарного вигляду було мрією батьків учнів.

Проєкт входить до категорії малих бюджетних, його вартість – майже 700 тисяч гривень. Він передбачає облаштування двору антиударним покриттям та бруківкою, а також оснащення спортивним комплексом, лавочками, освітленням. Подвір’я поділять на кілька ігрових зон. Школярі зможуть тут і погратися на перерві, і відпочити на лавочках.

Роботи вже розпочалися. Майстри зняли старе побите асфальтне покриття, перекладають двір бруківкою та виконують багато інших поточних робіт. Проте кореспондентці "МБ" вони розповіли, що грошей на облаштування всього дворика не вистачає.

"Оце ми зробимо, а з отією частиною двору навіть не знаємо, що буде. Грошей на бруківку там не вистачає", – пояснили мені майстри, вказавши на добрячий шматок території, який може залишитися необлаштованим.

За словами Крістіни Помогаєвої, сума проєкту "Веселкове подвір’я" згідно проєктно-кошторисної документації становила 679 тисяч 250 гривень. Їх виділили в повному обсязі.

"Просто частину майданчика щебенем засипати?"

Як розповів директор гімназії №4, до складу якої входить початкова школа №9, Іван Солтисік, він і сам зараз міркує, як цю ситуацію вирішити. Коштів і справді обмаль. Але насамперед, каже, це відповідальність підрядника, який погодився взятися за ці роботи, знаючи суму.

"Спочатку перший підрядник заявляв, що не вистачає грошей на одне, тепер другий, що немає на інше. Я кажу їм: "Хлопці, слухайте, ви взялися за цю роботу, а тепер починаєте мені оце говорити. Хіба ви не бачили, як воно буде, коли бралися? А вже якщо взялися, то робіть". Чомусь підрядникам весь час не вистачає. Це як тому студентові перед іспитом завжди бракує однієї ночі, так і тут".

Вартість проєкту довелося зменшити, каже Іван Солтисік.

"Депутатці міськради Яні Брус, яка займалася цим проєктом, у міськраді сказали, що є така-то сума грошей, більше немає. Тому потрібно зменшити витрати. Ну, та добре, зменшити. Що, просто взяти і частину майданчика щебенем засипати? Який воно матиме вигляд? Але будемо цю ситуацію якось вирішувати. Хочеться все ж таки, щоби майданчик якнайкращий вигляд мав і багато років тішив наших учнів", – коментує директор гімназії.

















На реалізацію проєктів-переможців програми бюджету участі за 2020-ий рік загалом виділили дев’ять мільйонів гривень. Із них на великі проєкти – 3 мільйони 600 тисяч гривень. На малі громадські – 3 мільйони 240 тисяч, на малі бюджетні проєкти – 2 мільйони 160 тисяч гривень.

Перелік проєктів-переможців:

Великий проєкт:

"Вишиванка" благоустрій двору школи №39

Малі громадські:

"Щасливі діти" (дитячий майданчик) – вул. Будівельників, 26а

"Чорнівський млин" (облаштування зупинки) – вул. В.Стефаника, кінцева зупинка автобусів №36, 37
Встановлення підземних смітників – вул. В. Комарова,34

Багатофункціональний майданчик "Будівельники Миру" – пров. Текстильників, 1

Малі бюджетні:

Облаштування доріжок на території ЗОШ №24 – вул. Фізкультурна, 5

"Веселкове подвір’я" – вул. Лесі Українки, 29

Сенсорно-інтегрований розвиток дошкільників – вул. Авангардна,17, ДНЗ "Перлинка"

Музей АТО "Крик душі" – вул. Юнацька,1

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
24-06-2021, 18:49
Коментарів 0 Переглядів 2 200

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.