Шкіра на обличчі швидше старіє при наявності в раціоні виробів з білого борошна або продуктів з глютеном, вважають вчені, інформує
Ukr.Media.
Доктор Нігма Таліб витратила життя на вивчення даного процесу. Вона створила цілі трактати, які відстежують вплив нашого раціону на швидкість старіння організму і зовнішній вигляд. Зокрема, особливу увагу вона приділила тому, як шкідливі продукти відображаються на стані шкіри, одним із чотирьох типів є так зване глютенове обличчя.
Симптоми такого стану обличчя, який з'являється через неправильну харчову поведінку:
- одутлість,
- припухлість щік,
- пігментація,
- прищики.
Зараз модно говорити про алергію на глютен. Насправді це давно відома реакція — целіакія.
Варто пам'ятати, що глютен сам по собі може викликати запальні реакції в організмі, що призводить до набряклості. Він впливає на клітини, які відповідальні за пігментацію шкіри. Звідси і нерівний колір шкіри, набряклість. Знову-таки клейковина, як і цукор, порушують баланс статевих гормонів, що призводить до висипань і недоглянутого виду шкіри.
У своїй роботі лікар нерідко спостерігала людей, які не страждали алергією на глютен і ніколи не вважали за необхідне його обмежувати, але при відмові від продуктів, які містять його, відзначали, що стан шкіри покращився і вона стала виглядати більш молодою і свіжою. На думку лікаря Таліб такому прикладу повинні слідувати жінки, щоб якомога довше зберігати молодість.
22-06-2021, 01:30
0
1 364