Волонтерка з Чернівців у декреті випікає натуральні солодощі – фото

новини / Новини Чернівців / Життя
5 034
0

Чернівчанка Оксана Гавриш завжди любила готувати щось смачненьке. Особливо їй було до вподоби випікати різні солодощі.

Раніше робила це для рідних. Із появою донечки вирішила, що може потішити своїми виробами всіх охочих. Так потроху хобі переросло у власну справу.

Про це йдеться у публікації "МБ" за 17-23 червня, пише molbuk.ua



Приспала дитину – і на кухню

Оксана лише недавно почала випікати солодощі на продаж, тож поки що її клієнтами є переважно родичі, друзі друзів. Свої вміння чернівчанка відточувала у громадській організації "Волонтерський рух Буковини". Разом із Катериною Пономарьовою та іншими волонтерами вона допомагала випікати пряникові будиночки, прикрашати ласощі.

Часто жінки перед благодійними акціями працювали до ранку, щоби напекти якомога більше смаколиків. Також обмінювалися рецептами та ділилися порадами, як що краще зробити, адже в кулінарній сфері – мільйон тонкощів!

Нещодавно Оксана стала матусею. Зізнається, що, попри неймовірну радість материнства, їй дещо морально складно у декретній відпустці. Адже звикла до активного способу життя, постійно десь бігати, щось робити. А тут ще й нічне безсоння почалося, що часто спостерігається у молодих матусь. Тож вирішила – треба себе якось розважити. І згадала про улюблену справу – випікання солодощів.

Сказано – зроблено. Тут і безсоння стало в нагоді. Покупавши та приспавши донечку, Оксана вирушала ночами на кухню чаклувати.

"Це якось саме приходить, просто люблю випікати і все, вкладаю у цю роботу душу. Може, тому воно мені й вдається. Для когось відпочинок – це сходити на дискотеку, а для мене – готувати", – усміхається чернівчанка.

Особливо їй сподобалося готувати зефіри. Для них чудово згодилася заморожена малина, якою запаслася раніше. Також робить зефіри з яблуком. Зараз почався сезон полуниці, тож будуть смаколики і з нею. Потім – зі смородиною і так далі. Головне правило – усе, що тільки можливо, має бути приготовлене з натуральних продуктів. І, звісно, з душею.

"У зефір входить якийсь фрукт, агар-агар і цукор. Зефір – один із найкорисніших видів ласощів. Намагаюся, щоби там все було домашнє: малинка, яблучко, полуничка. Я лише недавно почала його готувати, але ті, хто куштував, кажуть, що смачно. Був навіть випадок, коли приготувала зефір і розклала його сушити, а чоловік не знав, що то на продаж, і все з’їв. Каже: "Бачу, що стоїть, і ніхто не куштує, то взяв і з’їв. Так смачно було!" Тепер чоловік уже звик до мого мінібізнесу, тому без дозволу не чіпає смаколиків", – усміхається Оксана.

"Усе вручну та з любов’ю"

До тортів та іншої солодкої випічки також додає домашні продукти: яйця, сметану, молоко, фрукти.
"Я завжди за натуральні продукти. І дитині також стараюся тільки домашню їжу давати, жодних магазинних пюре. Так само й для своїх клієнтів хочу тільки найкращого. Бо й так у нас проблемна екологія, тож хочеться, щоби люди скуштували чогось корисного. І при цьому відчували такий же кайф, смакуючи моїми солодощами, який отримувала я, коли їх випікала", – каже майстриня.

Чернівчанка любить переглядати відеоролики з рецептами. Потім те все міксує і в результаті в неї виходить власний, авторський стиль. Каже, відчуває, який інгредієнт підійде і додасть страві смаку.

Своїми рецептами охоче ділиться, але зауважує, що в кожного все одно завжди виходить по-різному.
Для того, щоби зефір був ідеальним, потрібно малину чи інший фрукт спочатку проварити, потім поставити охолоджуватися. Це насправді важливо, наголошує Оксана, адже коли продукт холодний, він тоді краще збивається і форма виходить пишною.

Коробочка з шістьма зефірками коштує у майстрині 80 гривень.

"Можливо, магазинний зефір дешевший, але в моєму більше натуральних інгредієнтів. Кожна зефірка виготовлена вручну та з любов’ю", – каже жінка.

У майбутньому Оксана Гавриш мріє відкрити власну кондитерську. Каже, випікання солодощів – це саме та справа, в якій знайшла своє покликання.

Авторський рецепт торта "П’яна вишня" від Оксани Гавриш ви знайдете у випуску "Молодого буковинця" за 17-23 червня.


Фото кулінарних робіт Оксани Гавриш

















Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Скільки часу щотижня приділяти фізичній активності, аби довго жити - відповідь вчених
01:45
Ці три рослини потрібно обрізати в січні: будуть краще рости після зими
01:30
Що необхідно їсти і пити відразу після тренування, щоб наростити м'язи
01:15
Ці прилади тягнуть найбільше світла: вимикайте їх після користування
01:00
Курятина ніколи не буде сухою, якщо скористатися цими хитрощами
00:45
Як зберігати мед, щоб він не кристалізувався: поради, які варто знати
00:30
Які продукти є найкращими для сніданку: легко запам'ятати
00:15
І навіть кава: продукти, які можуть прискорити ваше старіння
30 січня, 2025
23:57
Держсекретар США запевняє, що Трамп всерйоз налаштований щодо Гренландії
23:42
Гороскоп на 31 січня: Тельцям - приємні моменти, Левам - ділова пропозиція
23:35
Як почистити часник за 10 секунд: чотири способи від шеф-кухарів
23:17
СБУ викрила російських командувачів, відповідальних за удар по гіпермаркету в Харкові
22:56
Постачання нафти через найбільший у РФ порт зупинилося після атаки українських дронів
22:38
За рік борг України перед Світовим банком зріс на 65%
22:18
Чотири знаки Зодіаку отримають особливий шанс: карти Таро обіцяють їм неймовірні зміни
21:57
Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги Україні
21:43
Комбінат хлібопродуктів та нежитлові будівлі: яке майно хочуть продати на Буковині у 2025 році
21:19
Генштаб ЗСУ: армія РФ атакувала 85 разів від початку дня, найбільше – на Покровському напрямку
21:00
Сьогодні - найтепліший день, відзавтра - похолодання: погода на Буковині
20:40
На Буковині парафія УПЦ МП поскаржилася уряду США на «фальшиві» збори щодо переходу в ПЦУ
20:20
Міськрада Чернівців просить Зеленського демобілізувати військових, які 3 роки на фронті
20:00
У центрі Чернівців пропонують облаштувати містечко народних майстрів
19:40
Реформа МСЕК: за якими критеріями встановлюватимуть групу інвалідності
19:20
У Києві запровадили оголошення хвилини мовчання у громадському транспорті
19:00
Буковинський - на Іллі Міського: у Чернівцях перейменували провулок
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм