RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Чернівчанка Оксана Гавриш завжди любила готувати щось смачненьке. Особливо їй було до вподоби випікати різні солодощі.

Раніше робила це для рідних. Із появою донечки вирішила, що може потішити своїми виробами всіх охочих. Так потроху хобі переросло у власну справу.

Про це йдеться у публікації "МБ" за 17-23 червня, пише molbuk.ua



Приспала дитину – і на кухню

Оксана лише недавно почала випікати солодощі на продаж, тож поки що її клієнтами є переважно родичі, друзі друзів. Свої вміння чернівчанка відточувала у громадській організації "Волонтерський рух Буковини". Разом із Катериною Пономарьовою та іншими волонтерами вона допомагала випікати пряникові будиночки, прикрашати ласощі.

Часто жінки перед благодійними акціями працювали до ранку, щоби напекти якомога більше смаколиків. Також обмінювалися рецептами та ділилися порадами, як що краще зробити, адже в кулінарній сфері – мільйон тонкощів!

Нещодавно Оксана стала матусею. Зізнається, що, попри неймовірну радість материнства, їй дещо морально складно у декретній відпустці. Адже звикла до активного способу життя, постійно десь бігати, щось робити. А тут ще й нічне безсоння почалося, що часто спостерігається у молодих матусь. Тож вирішила – треба себе якось розважити. І згадала про улюблену справу – випікання солодощів.

Сказано – зроблено. Тут і безсоння стало в нагоді. Покупавши та приспавши донечку, Оксана вирушала ночами на кухню чаклувати.

"Це якось саме приходить, просто люблю випікати і все, вкладаю у цю роботу душу. Може, тому воно мені й вдається. Для когось відпочинок – це сходити на дискотеку, а для мене – готувати", – усміхається чернівчанка.

Особливо їй сподобалося готувати зефіри. Для них чудово згодилася заморожена малина, якою запаслася раніше. Також робить зефіри з яблуком. Зараз почався сезон полуниці, тож будуть смаколики і з нею. Потім – зі смородиною і так далі. Головне правило – усе, що тільки можливо, має бути приготовлене з натуральних продуктів. І, звісно, з душею.

"У зефір входить якийсь фрукт, агар-агар і цукор. Зефір – один із найкорисніших видів ласощів. Намагаюся, щоби там все було домашнє: малинка, яблучко, полуничка. Я лише недавно почала його готувати, але ті, хто куштував, кажуть, що смачно. Був навіть випадок, коли приготувала зефір і розклала його сушити, а чоловік не знав, що то на продаж, і все з’їв. Каже: "Бачу, що стоїть, і ніхто не куштує, то взяв і з’їв. Так смачно було!" Тепер чоловік уже звик до мого мінібізнесу, тому без дозволу не чіпає смаколиків", – усміхається Оксана.

"Усе вручну та з любов’ю"

До тортів та іншої солодкої випічки також додає домашні продукти: яйця, сметану, молоко, фрукти.
"Я завжди за натуральні продукти. І дитині також стараюся тільки домашню їжу давати, жодних магазинних пюре. Так само й для своїх клієнтів хочу тільки найкращого. Бо й так у нас проблемна екологія, тож хочеться, щоби люди скуштували чогось корисного. І при цьому відчували такий же кайф, смакуючи моїми солодощами, який отримувала я, коли їх випікала", – каже майстриня.

Чернівчанка любить переглядати відеоролики з рецептами. Потім те все міксує і в результаті в неї виходить власний, авторський стиль. Каже, відчуває, який інгредієнт підійде і додасть страві смаку.

Своїми рецептами охоче ділиться, але зауважує, що в кожного все одно завжди виходить по-різному.
Для того, щоби зефір був ідеальним, потрібно малину чи інший фрукт спочатку проварити, потім поставити охолоджуватися. Це насправді важливо, наголошує Оксана, адже коли продукт холодний, він тоді краще збивається і форма виходить пишною.

Коробочка з шістьма зефірками коштує у майстрині 80 гривень.

"Можливо, магазинний зефір дешевший, але в моєму більше натуральних інгредієнтів. Кожна зефірка виготовлена вручну та з любов’ю", – каже жінка.

У майбутньому Оксана Гавриш мріє відкрити власну кондитерську. Каже, випікання солодощів – це саме та справа, в якій знайшла своє покликання.

Авторський рецепт торта "П’яна вишня" від Оксани Гавриш ви знайдете у випуску "Молодого буковинця" за 17-23 червня.


Фото кулінарних робіт Оксани Гавриш

















Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
20-06-2021, 19:52
Коментарів 0 Переглядів 4 576


За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!