RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Волонтерка з Чернівців у декреті випікає натуральні солодощі – фото


Чернівчанка Оксана Гавриш завжди любила готувати щось смачненьке. Особливо їй було до вподоби випікати різні солодощі.

Раніше робила це для рідних. Із появою донечки вирішила, що може потішити своїми виробами всіх охочих. Так потроху хобі переросло у власну справу.

Про це йдеться у публікації "МБ" за 17-23 червня, пише molbuk.ua



Приспала дитину – і на кухню

Оксана лише недавно почала випікати солодощі на продаж, тож поки що її клієнтами є переважно родичі, друзі друзів. Свої вміння чернівчанка відточувала у громадській організації "Волонтерський рух Буковини". Разом із Катериною Пономарьовою та іншими волонтерами вона допомагала випікати пряникові будиночки, прикрашати ласощі.

Часто жінки перед благодійними акціями працювали до ранку, щоби напекти якомога більше смаколиків. Також обмінювалися рецептами та ділилися порадами, як що краще зробити, адже в кулінарній сфері – мільйон тонкощів!

Нещодавно Оксана стала матусею. Зізнається, що, попри неймовірну радість материнства, їй дещо морально складно у декретній відпустці. Адже звикла до активного способу життя, постійно десь бігати, щось робити. А тут ще й нічне безсоння почалося, що часто спостерігається у молодих матусь. Тож вирішила – треба себе якось розважити. І згадала про улюблену справу – випікання солодощів.

Сказано – зроблено. Тут і безсоння стало в нагоді. Покупавши та приспавши донечку, Оксана вирушала ночами на кухню чаклувати.

"Це якось саме приходить, просто люблю випікати і все, вкладаю у цю роботу душу. Може, тому воно мені й вдається. Для когось відпочинок – це сходити на дискотеку, а для мене – готувати", – усміхається чернівчанка.

Особливо їй сподобалося готувати зефіри. Для них чудово згодилася заморожена малина, якою запаслася раніше. Також робить зефіри з яблуком. Зараз почався сезон полуниці, тож будуть смаколики і з нею. Потім – зі смородиною і так далі. Головне правило – усе, що тільки можливо, має бути приготовлене з натуральних продуктів. І, звісно, з душею.

"У зефір входить якийсь фрукт, агар-агар і цукор. Зефір – один із найкорисніших видів ласощів. Намагаюся, щоби там все було домашнє: малинка, яблучко, полуничка. Я лише недавно почала його готувати, але ті, хто куштував, кажуть, що смачно. Був навіть випадок, коли приготувала зефір і розклала його сушити, а чоловік не знав, що то на продаж, і все з’їв. Каже: "Бачу, що стоїть, і ніхто не куштує, то взяв і з’їв. Так смачно було!" Тепер чоловік уже звик до мого мінібізнесу, тому без дозволу не чіпає смаколиків", – усміхається Оксана.

"Усе вручну та з любов’ю"

До тортів та іншої солодкої випічки також додає домашні продукти: яйця, сметану, молоко, фрукти.
"Я завжди за натуральні продукти. І дитині також стараюся тільки домашню їжу давати, жодних магазинних пюре. Так само й для своїх клієнтів хочу тільки найкращого. Бо й так у нас проблемна екологія, тож хочеться, щоби люди скуштували чогось корисного. І при цьому відчували такий же кайф, смакуючи моїми солодощами, який отримувала я, коли їх випікала", – каже майстриня.

Чернівчанка любить переглядати відеоролики з рецептами. Потім те все міксує і в результаті в неї виходить власний, авторський стиль. Каже, відчуває, який інгредієнт підійде і додасть страві смаку.

Своїми рецептами охоче ділиться, але зауважує, що в кожного все одно завжди виходить по-різному.
Для того, щоби зефір був ідеальним, потрібно малину чи інший фрукт спочатку проварити, потім поставити охолоджуватися. Це насправді важливо, наголошує Оксана, адже коли продукт холодний, він тоді краще збивається і форма виходить пишною.

Коробочка з шістьма зефірками коштує у майстрині 80 гривень.

"Можливо, магазинний зефір дешевший, але в моєму більше натуральних інгредієнтів. Кожна зефірка виготовлена вручну та з любов’ю", – каже жінка.

У майбутньому Оксана Гавриш мріє відкрити власну кондитерську. Каже, випікання солодощів – це саме та справа, в якій знайшла своє покликання.

Авторський рецепт торта "П’яна вишня" від Оксани Гавриш ви знайдете у випуску "Молодого буковинця" за 17-23 червня.


Фото кулінарних робіт Оксани Гавриш

















Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
20-06-2021, 19:52
Коментарів 0 Переглядів 4 749


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.