RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Кожен з нас рано чи пізно приходить до моменту, коли втома або виснаженість не покидають впродовж дня. А це доволі кепсько, адже це знижує продуктивність та негативно впливає на повсякденну діяльність.

Попри те, що абсолютно всі продукти дають енергію, деякі з них містять більше поживних речовин. Це допоможе підвищити рівень енергії й підтримувати пильність і концентрацію впродовж дня, пише 24 новини.



14 продуктів, які підвищують рівень енергії

- Банани – одні з найкращих джерел енергії. Вони містять багато складних вуглеводів, калію і вітаміну B6, які можуть допомогти підвищити ваш рівень енергії.

- Жирна риба, така як лосось і тунець, є хорошими джерелами білка, жирних кислот і вітамінів групи B. Порція лосося або тунця забезпечує рекомендовану денну кількість жирних кислот омега-3 і вітаміну B12. Оптимальний рівень еритроцитів і заліза може знизити втому і підвищити рівень енергії.

- Коричневий рис – у порівнянні з білим рисом він менш оброблений і більш поживний, адже має більше клітковини, вітамінів і мінералів. Пів склянки (50 грамів) коричневого рису містить 2 грами клітковини і забезпечує більшу частину рекомендованої добової норми марганцю – мінералу, який допомагає ферментам розщеплювати вуглеводи й білки для вироблення енергії. Крім того, завдяки вмісту клітковини коричневий рис має низький глікемічний індекс. Отже, він може допомогти регулювати рівень цукру в крові й підтримувати стабільний рівень енергії впродовж дня.

- Солодка картопля – не тільки смачна, але й ефективне джерело енергії для тих, хто хоче отримати додатковий заряд енергії. 100 грам може містити до 25 грамів складних вуглеводів, 3,1 грама клітковини, 25% марганцю і колосальні 564% вітаміну А. Завдяки клітковині солодкої картоплі і складного змісту вуглеводів організм повільно їх перетравлює, що забезпечує стабільний запас енергії.

- Яйця багаті на білок, який є постійним джерелом енергії. Крім того, лейцин є найпоширенішою амінокислотою в яйцях і, як відомо, стимулює вироблення енергії декількома способами. Він може допомогти клітинам засвоїти більше цукру, стимулювати вироблення енергії в клітинах і збільшити розщеплення жиру для виробництва енергії. Крім того, яйця багаті на вітамін В. Ці вітаміни допомагають ферментам виконувати свою роль в процесі розщеплення їжі на енергію.

- Яблука – одні з найпопулярніших фруктів у світі, вони є хорошим джерелом вуглеводів і клітковини. Яблуко середнього розміру 100 грамів містить близько 14 грамів вуглеводів, 10 грамів цукру і до 2,1 грамів клітковини. Завдяки високому вмісту натуральних цукрів і клітковини яблука можуть забезпечити повільне і тривале вироблення енергії. Окрім того, в цих фруктах багато антиоксидантів. Дослідження показали, що антиоксиданти можуть сповільнювати оброблення вуглеводів організмом, що дозволяє виробляти енергію довший термін. Яблука рекомендують їсти зі шкіркою, аби отримати більше клітковини.

- Вода необхідна для життя. Вона бере участь в багатьох клітинних функціях, зокрема й у виробленні енергії. Недостатня кількість води може призвести до зневоднення, яке може уповільнити функції організму. В результаті цього людина відчуває млявість і втому.

- Йогурт – вуглеводи в йогурті зазвичай представлені у вигляді простих цукрів, таких як лактоза і галактоза. При розщепленні ці цукри можуть дати енергію. Крім того, йогурт багатий білком, який допомагає уповільнити переварювання вуглеводів, тим самим сповільнюючи викид цукрів в кров.

- Полуниця – ще один корисний фрукт, який підвищує рівень енергії, адже містить вуглеводи, клітковину і цукор. Одна склянка полуниці забезпечує 13 грамів вуглеводів, 3 грами клітковини й 100% вітаміну C. Антиоксиданти, які містяться в полуниці, не лише борються з запаленням, а й надають енергію. Окрім того, це дуже смачно.

- Квасоля багата поживними речовинами і є відмінним джерелом природної енергії, адже містить багато вуглеводів, клітковину і білок. Попри те, що видів бобів існують сотні, їхній поживний склад дуже схожий. Боби перетравлюються повільно, що допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові і дає вам стабільну енергію. Крім того, боби містять антиоксиданти, які допомагають боротися із запаленням.

- Зелений чай відомий своїм довгим списком переваг для здоров'я. Він має високу концентрацію потужних антиоксидантів, які можуть допомогти запобігти окислюваному стресу і запаленню. Як і кава, зелений чай містить кофеїн. Але, окрім того, він містить з'єднання під назвою L-теанін. L-теанін може пом'якшувати ефекти кофеїну, такі як занепокоєння і тремтіння, даючи більш плавний приплив енергії. Зелений чай знижує стомлюваність шляхом збільшення розщеплення жиру і вивільнення гормону норадреналіну.

- Буряк! Дослідження показали, що він покращує кровообіг через вміст антиоксидантів. Нітрати, які містяться в буряках у великій кількості, допомагають збільшити вироблення оксиду азоту. Надходження кисню до крові може підвищити рівень енергії, особливо під час занять спортом. Крім того, буряк багатий на вуглеводи, клітковину і цукор.

- Горіхи – відмінна закуска. Вони відомі високою калорійністю, а також високим вмістом білків, вуглеводів і корисних жирів.

- Попкорн багатий на вуглеводи та клітковину, що робить його ситним і хорошим варіантом закуски, яка підвищує рівень енергії. І він може бути здоровою їжею, якщо приготований з корисних інгредієнтів. До прикладу, за допомогою повітряного охолодження та з медом замість цукру.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
19-06-2021, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 2 423

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.