У червні настає сезон полуниці, коли в магазині і на ринку продається багато сортів свіжої ягоди. Однак період збору полуниці зовсім недовгий. Щоб надовго зберегти смак і користь ягоди, можна приготувати з неї ароматне варення.
Його можна додавати в чай, використовувати як начинку в десертах або їсти як самостійний десерт. У варення можна додати ароматні спеції або інші ягоди і фрукти, пише
Уніан.
Полуничне варення "п'ятихвилинка" з цілими ягодами
- Полуниця - 1 кг.
- Цукор - 600 г.
Полуниця не повинна бути переспілою. Ягоди добре обмити, видалити зелені хвостики. Перекласти в глибоку миску або каструлю, засипати цукром. Залишити полуницю в цукрі в холодильнику на 5-8 годин.
Поставити місткість на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи ложкою. Після закипання варити 5 хвилин. Під час варіння знімати пінку.
Розлити варення по чистим стерилізованим банкам. Закатати стерилізованою кришкою, перевернути догори дном і укутати в ковдру до повного охолодження.
Густе полуничне варення
- Полуниця - 1 кг.
- Цукор - 1 кг.
Полуницю засипати цукром в каструлі і поставити на маленький вогонь. Готувати варення 2 години, періодично помішуючи і знімаючи пінку. У гарячому вигляді варення буде рідким, але після охолодження загусне.
Полуничне варення в мультиварці
- Полуниця - 1 кг.
- Цукор - 1 кг.
Полуницю викласти в чашу мультиварки і засипати цукром. Ягоди злегка пом'яти товкачкою. Готувати варення 1 годину при відкритій кришці в режимі "Тушкування".
Полуничне варення з апельсином
- Полуниця - 800 г.
- Апельсин - 2 шт.
- Цукор - 400 г.
Апельсин очистити від шкірки і білої плівки.
Видалити насіння і прозору плівку, порізати великими шматочками. Ягоди всипати в каструлю, засипати цукром і довести до кипіння на середньому вогні.
Після закипання зменшити вогонь до слабкого, додати апельсин і варити 10 хвилин. Потім злегка і остудити і знову закип'ятити варення два рази.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-06-2021, 00:45
0
1 967