Кримськотатарські плоскі пиріжки добре відомі всім жителям пострадянських країн. Чебуреки дуже полюбилися народу за повітряне тісто з бульбашками і ситну начинку. Традиційно цю страву готують з начинкою з жирної приправленої баранини. Більш легкий і освіжаючий варіант - чебуреки з сиром і зеленню.
Начинку також можна зробити солодкою, щоб приготувати десертні пиріжки, пише
Уніан.
Чебуреки з сиром і зеленню
Тісто:
- Борошно - 520 г.
- Холодна вода - 150 г.
- Вершкове масло - 125 г.
- Яйця - 1 шт.
Для начинки:
- Сир - 700 г.
- Кріп - 20 г.
- Петрушка - 20 г.
- Зелень кінзи - 20 г.
- Шпинат - 5 листів.
- Сіль, перець за смаком.
Холодне масло нарізати кубиком. Борошно просіяти. У чашу блендера викласти шматочки масла і перетерти в дрібну крихту. Якщо збираєтеся замішувати тісто руками, натріть холодне масло на крупній тертці.
Перемішати борошно з маслом, вбити яйце і замісити пружне тісто. Потроху вливати холодну воду і знову замішувати тісто. Тісто скачати в кулю і викласти в пакет, залишити в холодильнику на 30 хвилин.
Кріп, петрушку, кінзу і шпинат дрібно порубати. Сир з'єднати із зеленню, посолити і поперчити. Ретельно перемішати начинку. Тісто розділити на однакові частини і скачати кульки, розкачати кожен в тонкий пласт. На половину кола викласти начинку і защипнути чебурек у формі півкола.
Сковороду на чверть наповнити рослинною олією і сильно розігріти. Обсмажувати кожен чебурек до золотистої скоринки приблизно 1 хвилину з кожного боку.
Чебуреки з сиром і помідором
- Борошно - 500 г.
- Вода - 300 мл.
- Яйця - 1 шт.
- Соняшникова олія - 2 ст. л.
- Горілка - 1 ст. л.
Начинка:
- Сир - 400 г.
- Помідор - 2 шт.
- Пучок зелені.
- Часник - 2 зубчики.
- Чорний перець, сіль за смаком.
Воду закип'ятити, додати олію, сіль і 1 склянку борошна. Швидко замісити тісто. Коли воно трохи охолоне, додати горілку і яйце. Перемішати до однорідності, всипати решту борошна.
Залишити тісто на 1,5 години на столі, накривши серветкою. Сир розім'яти виделкою, посолити, поперчити, додати подрібнений кріп і пропущений через прес часник. Помідори нарізати кружечками.
Тісто розділити на однакові шматки, тонко розкатати в коло. На половину кола викласти помідор і 2 ст.л. начинки. Защипнути тісто і сформувати чебуреки. Обсмажувати у великій кількості сильно нагрітої олії.
Солодкі чебуреки з сиром
- Борошно - 300 гр.
- Сіль - щіпка.
- Масло рослинне - 2 ст. ложки + для смаження 80 мл.
- Вода (окріп) - 150 мл.
- Сир - 250 г.
- Цукор - 70 г.
Для тіста в миску просіяти борошно, додати сіль і рослинну олію, перемішати. У центрі зробити поглиблення і влити гарячу воду і відразу замісити тісто. Залишити тісто на 20 хвилин.
Розділити на однакові шматочки і розкатати кожен в тонкий пласт. На одну сторону кожного чебурека покласти сир, присипати цукром. Защипнути чебуреки і обсмажити на розпеченій олії з двох сторін.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
2-06-2021, 01:50
0
2 275