Найбільший перекладенець третього жовтня у Чернівцях на Центральній площі почали складати ще о шостій годині ранку. У кондитерському цеху приватного підприємця Віктора Терешкіна 10 пекарів усю ніч випікали величезний пиріг частинами на деко розміром 80 на 60 сантиметрів.
У результаті отримали перекладанець розміром два на три метри, а вагою понад 520 кілограмів.
Для начинки використали горіхи, мак, сливи і вишні. Прикрасили випічкою у формі вуликів, ялинок, гір, колосків, винограду та квітів. Посередині встановили напис "Чернівці – 601".
Пригощати перекладанцем розпочали о 12.00, коли традиційно на міській Ратуші пролунали позивні "Марічки".
Щоб з’їсти найбільший в Україні перекладень чернівчанам та гостям міста знадобилося 35 хвилин. Учасники цього пригощання запевнили, що було дуже смачно.
На виготовлення перекладання витратили:
мука – 220 кг; цукор – 60 кг; дріжджі – 12 кг; масло – 35 кг; яйця – 500 шт.; молоко – 45 л; вишня – 19 кг; горіх – 24 кг; мак – 20 кг; яблука – 20 кг; повидло – 38 кг; крошка бісквітна – 15 кг; сіль – 3 кг.
5-10-2009, 13:04
0
4 639