Ці три популярні продукти можуть зруйнувати ваше здоров'я: список вас здивує

новини / Здоров'я
3 521
0
Ці три популярні продукти можуть зруйнувати ваше здоров'я: список вас здивує

Знайти відмінну форму і залишатися здоровими не так вже й складно. Досить дотримуватися правильного раціону харчування, давати організму регулярне фізичне навантаження та уважно ставитися до того, що є у вашому холодильнику.

Група дієтологів назвала три харчових продукти, від яких потрібно відмовитися, якщо ви не хочете зруйнувати ваше тіло, повідомляє видання Ukrhealth.



Пластівці на сніданок

Цей пункт викличе здивування у багатьох людей, оскільки пластівці вважаються варіантом хорошого і корисного сніданку. Однак дієтолог Алісія Галвін стверджує, що в більшості пластівців присутній цукор, штучні підсолоджувачі та барвники.

"Звичайна порція може містити 12 грамів цукру, що дорівнює приблизно одній столовій ложці цукрового піску. А що стосується білка і клітковини? Всього близько двох грамів кожного в залежності від марки", - розповіла фахівець.

Вона рекомендує обов'язково читати етикетку перед покупкою великої коробки пластівців і переконатися, що там достатньо клітковини та білка, а цукру – мінімум.

Фруктові соки та смузі

Фруктовий сік, смузі в банках або навіть підсолоджений чай з льодом, можуть бути настільки ж шкідливими, як і газовані напої. І наслідки можуть бути дуже негативними - від карієсу до значного збільшення ваги.

Дієтолог Діана Гарігліо-Клелланд зазначила, що є зв'язок між вживанням солодких напоїв і ризиком розвитку серцево-судинних захворювань, які підвищують ймовірність серцевого нападу та інсульту.

М'ясо на грилі

Починається сезон шашликів і багато хто готується до вилазок на природу. Однак свої звички в приготування їжі варто переглянути.

М'ясо, приготоване на грилі при високій температурі, може стати джерелом поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАУ) і гетероциклічних амінів (ГКА), які вважаються потенційними канцерогенами.

Дієтолог і доктор Холлі Кламер радить звести ризики до мінімуму і вибирати м'ясо, яке вимагає найменшого часу для приготування. Також вона радить обов'язково використовувати маринад, оскільки він виступає в якості додаткового захисного шару і скорочує час приготування.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«Росіяни шукали Бандеру й атовців»: у Чернівцях небайдужі допомогли переселенцеві, який виїхав з окупації
21 776
У Чернівцях приватний перевізник відмовляється від пільгового маршруту: скаржиться на розбиту дорогу
11 077
Опалювальний сезон у Чернівцях відкладається: коли у квартирах стане тепло
10 631
Планові знеструмлення: де на Буковині 21 жовтня не буде світла
8 305
У Чернівцях попрощаються із двома відважними захисниками
8 219
Загинув через вогнепальне поранення: що відомо про відважного захисника з Буковини Бориса Филипчука
6 044
«У хаті рекордна температура – 10 градусів»: чернівчани скаржаться на холод у квартирах
6 021
Буковинський футболіст відіграв у прем'єрлізі за львівський "Рух" 58 хвилин
5 942
Ніколи не бажайте «всього самого найкращого»: чому так не варто казати
5 826
Крав гравій із Черемоша: депутату міськради на Буковині повідомили про підозру
5 537


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.