RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Ці три популярні продукти можуть зруйнувати ваше здоров'я: список вас здивує

Знайти відмінну форму і залишатися здоровими не так вже й складно. Досить дотримуватися правильного раціону харчування, давати організму регулярне фізичне навантаження та уважно ставитися до того, що є у вашому холодильнику.

Група дієтологів назвала три харчових продукти, від яких потрібно відмовитися, якщо ви не хочете зруйнувати ваше тіло, повідомляє видання Ukrhealth.



Пластівці на сніданок

Цей пункт викличе здивування у багатьох людей, оскільки пластівці вважаються варіантом хорошого і корисного сніданку. Однак дієтолог Алісія Галвін стверджує, що в більшості пластівців присутній цукор, штучні підсолоджувачі та барвники.

"Звичайна порція може містити 12 грамів цукру, що дорівнює приблизно одній столовій ложці цукрового піску. А що стосується білка і клітковини? Всього близько двох грамів кожного в залежності від марки", - розповіла фахівець.

Вона рекомендує обов'язково читати етикетку перед покупкою великої коробки пластівців і переконатися, що там достатньо клітковини та білка, а цукру – мінімум.

Фруктові соки та смузі

Фруктовий сік, смузі в банках або навіть підсолоджений чай з льодом, можуть бути настільки ж шкідливими, як і газовані напої. І наслідки можуть бути дуже негативними - від карієсу до значного збільшення ваги.

Дієтолог Діана Гарігліо-Клелланд зазначила, що є зв'язок між вживанням солодких напоїв і ризиком розвитку серцево-судинних захворювань, які підвищують ймовірність серцевого нападу та інсульту.

М'ясо на грилі

Починається сезон шашликів і багато хто готується до вилазок на природу. Однак свої звички в приготування їжі варто переглянути.

М'ясо, приготоване на грилі при високій температурі, може стати джерелом поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАУ) і гетероциклічних амінів (ГКА), які вважаються потенційними канцерогенами.

Дієтолог і доктор Холлі Кламер радить звести ризики до мінімуму і вибирати м'ясо, яке вимагає найменшого часу для приготування. Також вона радить обов'язково використовувати маринад, оскільки він виступає в якості додаткового захисного шару і скорочує час приготування.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-05-2021, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 3 391

Теги -

У результаті наїзду автомобіля "Citroen C5" пішохід отримав травми, несумісні з життям

Якими схемами користуються шахраї та як не потрапити в їхню пастку
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Друге пришестя … Блог Ярослава Волощука
Цю подію так очікували у світі, наче йшлося про друге пришестя Ісуса Христа
"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.