RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Бути вдома – значить бути захищеним! Але чи завжди "мій дім – моя фортеця"? На жаль, сьогодні ми не застраховані від несподіваного візиту грабіжників, займання електропроводки, навмисного підпалу, витоку газу чи іншої побутової катаклізми. Але якщо постійно усім перейматися, по кілька разів перевіряти замки, серед ночі прокидатися від найменшого шуму, боятися залишити телефон на зарядці на цілу ніч, то можна стати ще тим параноїком. А спокій в будинку всього на всього залежить від правильно організованої системи безпеки.

Як же створити вдома безпечні умови, кого кликати на допомогу в надзвичайних ситуаціях, які вікна та двері унеможливлять проникненню грабіжників, як контролювати помешканням на відстані і чи можна запобігти виникненню пожежі, розповіли представники підрозділу швидкого реагування "Тигр", компанії Termopan, інтернет-провайдера Intelekt, компаній "УкрПожБуд" та Life&Door.


Платити за безпеку чи розплачуватись за безпечність?*


Пультова охорона: сучасний метод запобігання проникненню грабіжників в оселю

Сьогодні статистика квартирних крадіжок у Чернівцях, тим паче в приватних будинках за містом, доволі невтішна. Проникнення грабіжників найчастіше відбувається у той час, коли господарів немає вдома – коли дорослі на роботі, а діти в школі, або ж вночі – коли всі сплять. Тому без спеціальної техніки чи фізичної охорони ви не зможете здійснювати контроль за власною оселею. Тут краще довірити безпеку спеціально навченим людям, – розповідають у Підрозділі швидкого реагування "Тигр", що надає послуги, пов’язані з технічною та фізичною охороною майна приватної, державної та інших форм власності.

– Зважаючи на те, що шахраям сьогодні легко простежити ваші пересування, просто необхідно унеможливити усі варіанти проникнень у ваш будинок. Найбільш оптимальним і зручним способом захистити оселю від будь-яких злочинних посягань є пультова охорона житла, – пояснюють у Підрозділі швидкого реагування "Тигр". – Зараз ми пропонуємо надійне та сертифіковане обладнання для пультової охорони квартир, приватних будинків, котеджів тощо. Крім того, є можливість підключити підвальні приміщення в багатоповерхових житлових будівлях, комори, гаражі та встановити контроль за всім периметром прибудинкової території для забезпечення комплексного захисту. Перевагою пультової охорони є те, що ця система інформує не лише про проникнення грабіжників, а також повідомляє про раптові аварійні ситуації та неприємні комунальні проблеми.

Пультова охорона з тривожною кнопкою є унікальною можливістю у найбільш непередбачуваний і небезпечний момент скористатися допомогою групи швидкого реагування. Варто лише встановити мобільний додаток на смартфон чи планшет, і ви більше не боятиметесь кишенькових і квартирних злодіїв, маніяків та інших небезпечних осіб. Адже у випадку спрацювання тривожної кнопки група швидкого реагування автоматично визначить ваше місцезнаходження і за лічені хвилини прибуде для усунення небезпеки. До того ж, така функція є вкрай важливою для батьків, щоб завжди знати, що їхня дитина, повертаючись зі школи, йдучи до репетитора чи їдучи на вечірку, точно захищена, – переконують у Підрозділі швидкого реагування "Тигр".

Платити за безпеку чи розплачуватись за безпечність?*

– Якщо говорити про швидкість реагування Підрозділу "Тигр" на небезпеку, то варто відзначити, що oператори пульту центрального спостереження виконують чіткі інструкції і працюють в режимі 24/7. Значний досвід роботи допомагає оперативно приймати відповідні рішення та в режимі реального часу направляти ГШР до місць спрацювання технічних засобів охорони. Постійний зв'язок та ефективна взаємодія між операторами пульта та групами швидкого реагування забезпечують надійний захист клієнта, його домівки та майна і не залишають жодних шансів зловмисникам.

Як вікна впливають на безпеку в будинку

Мабуть, ви неодноразово натрапляли на інформацію про те, що грабіжники потрапляли в квартиру чи будинок через вікна. І справді, досвідчений злодій, що спеціалізується на квартирних крадіжках, зможе відкрити стулку, не обладнану захисною фурнітурою, менше ніж за хвилину з використанням інструментів. Саме тому важливим аспектом у захисті оселі є встановлення протизламної фурнітури на вікнах, – пояснюють у компанії Termopan. – Основна перепона, яку злочинцеві доводиться долати при зломі стулки – фурнітура. Фурнітурний механізм утримує стулку в закритому положенні і забезпечує її притискання до рами. Виробник VEKA додає в фурнітуру протизламні елементи.

Дуже корисною може бути невелика сталева накладка на замок, що захищає від його висвердлювання. Будь-яка спроба висвердлити отвір навпроти ручки і провернути її ззовні закінчиться невдачею, адже зловмисникові доведеться свердлити не м'який пластик, а загартовану сталь. Ще один елемент, який підвищить рівень безпеки – віконна ручка. Це може бути модель з замком або спеціальна конструкція з механізмом Secustick, що блокує спроби провернути ручку ззовні. Надійний ключ на ручці зведе до мінімуму можливість проникнення злочинців через вікно. А для посиленого захисту вікон ззовні бажано використовувати захисні ролети, які можна опускати на ніч або у час, коли вас немає вдома. Такий механізм у рази посилить вашу безпеку, – детально пояснюють у компанії Termopan.При захисті вікна від злому найбільш ефективним буде комплексний підхід: встановлення протизламної фурнітури, оснащення конструкції ручкою з замком, вибір склопакета з триплексом, захисні ролети тощо.

Платити за безпеку чи розплачуватись за безпечність?*

Продукція, пропонована нашою компанією, відповідає міжнародним стандартам якості, що підтверджена численними сертифікатами. Ми гарантуємо якість міжнародного рівня та широкий асортимент дверей і вікон європейських стандартів, розумне співвідношення ціни та якості. Ми орієнтовані на клієнтів, саме тому у нас кожен отримає детальну консультацію та уважне ставлення до бажань та вимог.

Керуйте оселею на відстані

У стрімкому темпі життя вкрай важко контролювати безпеку власної оселі та пам’ятати про всі побутові прилади, тим паче робити це дистанційно з будь-якої точки світу. Поки ви на роботі, а діти в школі в помешканню може трапитися безліч пригод – несподівано нагрянуть грабіжники, станеться витік газу через неправильно вимкнену плитку, займеться електропровід чи вас затоплять сусіди, – застерігають у компанії Intelekt. – Щоб такого не сталося, варто ретельно обдумати систему безпеки. Найбільш оптимальним і зручним рішенням сьогодні стане підключення "розумного дому". Поки ви працюватимете чи відпочиватимете, ця чудо-штука цілодобово захищатиме вашу оселю, економитиме ваші кошти на опаленні та електроенергії, забезпечуватиме комфорт. І якщо раніше популярними були пультова охорона та сигналізація, то сьогодні система "розумний будинок" Bron забирає першість у всіх своїх попередників.

Чому? По-перше, вона максимально зручна: жодне обладнання не спричинюватиме дискомфорту, ви навіть забудете, де воно вмонтоване; а розумні розетки та реле керуватимуть замість вас електроприладами в будинку. По-друге, "розумний будинок" абсолютно невибагливий: не потрібно заряджати датчики щодня, вони можуть працювати до 2,5 років без підзарядки, а хаб, до прикладу, працює до 7 годин при відсутності струму і повідомляє вас про проблеми з електропостачанням. По-третє, "розумний будинок" Bron – одне із найнадійніших обладнань: усі складові системи мають 3 роки повної гарантії, – пояснюють фахівці Intelekt.

– "Розумному будинку" Bron під силу: керувати газовими чи електричними котлами опалення та підігріву води; керувати електрокарнизами/шторами, ролетами, воротами, дверима, електрозамками, системою поливу газону; зонально вмикати/вимикати електроенергію; вмикати або вимикати будь-який побутовий пристрій, керувати світлом, електричними опалювальними пристроями, бойлерами, електрокамінами чи електричною теплою підлогою; налаштувати клімат-контроль в штатному режимі на одну температуру або включення/ виключення за температурою та графіком на кожен день з інтервалом у 10 хвилин; вимкнути або увімкнути електроенергію в усій оселі однією кнопко; перекрити воду в усьому будинку або зонально при виході з дому/квартири чи при виявленні протікання; перекрити газ при виході з вашої оселі чи при виявленні витоку газу.

Платити за безпеку чи розплачуватись за безпечність?*

Якщо ви уже давно мрієте про спокій в домі, вам набридло серед ночі прокидатися, щоб перевірити, чи перекрита вода у ванній і чи на кухні вимкнене світло, – система "розумний будинок" Bron полегшить ваше життя, а підключенням цієї чудо-установки займається компанія Intelekt.

Також досить зручною в користуванні та надійною є охоронна сигналізація Ajax — це програмно-апаратний комплекс захисту, в якому головним елементом є централь Ajax Hub. Це мозок системи, що керує роботою встановлених датчиків - руху, відкриття, розбиття, задимлення, витоку води та інших додаткових пристроїв.

При тривожному спрацьовуванні будь-якого із датчиків, gsm сигналізація миттєво відправить на ваш смартфон повідомлення з інформацією про виникнення потенційно небезпечної ситуації, а отже ви вчасно зможете відреагувати на неї: включити або відключити подачу електроенергії, води, газу, активувати сирену, викликати поліцію, службу екстреної допомоги або охорону.

Охоронна система працює без дротів, має зручний мобільний застосунок та встановлюється самостійно за 30 хвилин. Новітні технології власної розробки Ajax Systems забезпечують безперебійну роботу та захист від саботажу.

Вчасне виявлення пожежі істотно зменшить ризики

Займання електропроводки чи побутових приладів, перекидання вогню з газової плитки на речі поруч, підпал будинку зловмисниками чи неправильне поводження із сірниками – реально серйозні проблеми. Адже пожежа, яка виникне в таких випадках, – цілком неконтрольоване явище, впоратись із яким пересічна людина не в силі. Вогонь може за лічені секунди знищити майно, не кажучи про небезпеку для життя і здоров'я людини. Щоб убезпечити себе від подібних ситуацій, потрібно моментально реагувати на виникнення пожежі, – застерігають у компанії "УкрПожБуд".

– Самостійно погасити вогонь і визначити джерело займання людина навряд чи зможе, тим паче в шоковому стані. Тут на допомогу прийдуть спеціальні установки, які виявляють пожежу на самому початку. Йдеться про системи пожежної безпеки, які вдома необхідні для збереження життя і здоров’я людей, а також цінного майна. Сучасні системи пожежної сигналізації здатні на ранніх етапах виявити пожежу і передати сигнал на пульт охоронної організації. Системи пожежної сигналізації є досить ефективними, адже весь час удосконалюються та винаходяться нові способи виявлення пожежі, через що і знижується відсоток помилкових тривог. Варто розуміти, що пожежа розвивається стрімко, тому важлива кожна секунда. Тому при виборі сигналізації необхідно звернути увагу на відповідність державним стандартам і нормативним документам, – пояснюють фахівці компанії "УкрПожБуд".

Платити за безпеку чи розплачуватись за безпечність?*

– Як відомо, пожежа починається з диму. Тому при найменшій задимленості приміщення пожежний сповіщувач реагує на тривогу, тобто вмикаються системи світлозвукового або голосового сповіщення і активного пожежогасіння, а сигнал тривоги надходить на пульт охорони. Щоб отримувати сигнал на телефон про можливу небезпеку, можна скомбінувати пожежну систему з охоронною сигналізацією,детально розповідають у компанії "УкрПожБуд". – Тут варто зазначити, що в індивідуальних житлових будівлях, як правило, встановлюють системи виявлення пожежі, а не її ліквідування, оскільки це є економічно не вигідно.

Броньовані двері: надійний захист від зламу і пожеж

Напевно, про легендарні відмички, з допомогою яких злодії потрапляють в будинок, відомо усім. Роздумуючи над безпекою оселі, власники нерідко обирають двері з кількома замками. Звісно, якщо усі отвори різні – то це завдасть клопоту грабіжнику, але якщо вони однотипні – то ви поглузували над собою, а не кривдником. Тут краще віддавати перевагу не тим конструкціям, які укомплектовані більшою кількістю ключів, а тим, що виконанні із міцнішого матеріалу, з протизламною фурнітурою та витривалістю до явищ природи. Сьогодні на ринку існує багато типів вхідних дверей: дерев’яні, металеві, пластикові, металопластикові, броньовані. Враховуючи всі переваги та недоліки матеріалів, які в наш час використовують для виготовлення вхідних дверей, можна одразу виділити броньовані вхідні двері, – розповідають у компанії Life&Door.

– Що ж таке "броньовані двері", чим вони кращі? Це металева конструкція, обшита листами сталі з двох боків, всередині якої встановлені ребра жорсткості, а порожній простір заповнененний пінопластом або мінеральною ватою. Для обробки фасадів бронедверей використовують різні матеріали: панелі МДФ; полімерні панелі; метал в плівці; фарбу. Тут варто наголосити, що відповідальний виробник випробовує надійність своїх вхідних дверей, піддаючи їх своєрідним краш-тестам. В ході тестів перевіряються такі показники як:

- стійкість до пожежі: згідно нормам якісний виріб успішно чинить опір вогню протягом 30-60 хвилин;

- стійкість до зламів: якісна фурнітура є максимально безпечною для власників, що зводить до мінімуму можливість проникнення грабіжників в оселю через двері;

- теплопровідність: властивість забезпечення комфорту в житлі дозволяє таким конструкціям не випускати тепло з будинку взимку і зберігати оптимальну температуру влітку.

Результатом перевірок стає присвоєння продукції сертифікатів ДСТУ, як гарантії відповідності прийнятим стандартам якості. І кожен продавець, який дорожить своєю репутацією, пропонує лише сертифіковані товари. Без такого сертифіката ми не продамо двері майбутньому власнику, – пояснюють у Life&Door.

Платити за безпеку чи розплачуватись за безпечність?*

– Зважаючи на основні характеристики броньованих вхідних дверей, можна зробити висновок, що це найбільш надійні, безпечні та довговічні конструкції. Вони не потребують особливого догляду, а завдяки можливості комбінування матеріалів заповнення та великому вибору кольорів і дизайну накладок, можна підібрати варіанти на будь-який смак. Повірте, за такими дверима буде не лише спокійно і безпечно, а й затишно.
Редактор: Марія Фернюк
4-06-2021, 14:40
Коментарів 0 Переглядів 5 261

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.