RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Знижує вагу, тиск і бореться з діабетом: лікар назвала овоч

Кале - відмінне джерело кальцію, магнію, заліза і антиоксидантів. Крім того, кажуть, що цей овоч має "хороший баланс жирних кислот омега-3 і омега-6".

Так вважає сертифікований експерт по здоров'ю Тіна Паймасте. За її словами, вживання в їжу капусти також може бути напрочуд ситним, оскільки овоч містить здорову кількість клітковини, цитує її Express.co.uk.



"Це може допомогти в схудненні і контролі ваги, тому що клітковина допомагає довше залишатися ситим", - пояснив Паймастер.

Вона зазначила, що клітковина "необхідна для очищення і детоксикації організму".

Крім того, вміст клітковини в капусті допомагає знизити рівень холестерину, збираючи надлишок холестерину в кишечнику і виштовхуючи його з організму.

Хоча овочі можна їсти сирими або готувати різними способами, приготування на пару здається найбільш корисним.

Дослідження, опубліковане в журналі Nutrition Research, показало, що приготована на пару капуста краще зв'язується з жовчю в травному тракті.

Міститься в ньому клітковина також допомагає контролювати рівень цукру в крові. Підвищене споживання клітковини тісно пов'язане зі зниженням рівня глюкози в крові.

Якщо рівень цукру в крові може стати занадто високим, що є класичною ознакою діабету, тоді починає відбуватися внутрішнє пошкодження організму.

Знижуючи рівень цукру в крові, ви наносите меншої шкоди організму.

Paymaster заявив, що капуста також багата сіркою, яка необхідна для виробництва глутатіону - антиоксиданту.

"Сірка також надзвичайно важлива для метаболізму глюкози, допомагаючи знизити збільшення ваги і знизити ризик діабету", - додала вона.

Одна дослідницька стаття в Journal of Chromatology B показала, що капуста містить більше глюкорафаніну, попередника сульфару, ніж брокколі.

Суперпродукт також містить калій, який відіграє ключову роль у регулюванні рівня натрію в організмі.

Занадто багато натрію є причиною високого кров'яного тиску, тому, вживаючи в їжу продукти, багаті калієм, ви можете ефективно знизити показники кров'яного тиску.

Дієтолог заявив, що калій є судинорозширювальним засобом, що означає, що він може допомогти артеріям розширюватися, покращуючи кровотік.

Дослідження, опубліковане в Archives of Internal Medicine, показало, що у людей, які споживали майже в три рази більше калію, ніж інші люди, ризик ішемічної хвороби серця знижувався на 49 відсотків.

Кале не тільки покращує показники артеріального тиску, допомагає схуднути і допомагає контролювати рівень цукру в крові, але і має інші корисні переваги для здоров'я. Paymaster припустив, що капуста потенційно має протиракові властивості, відомі як глюкозинолат.

Національний інститут раку повідомив, що сполуки в овочах сімейства хрестоцвітних, таких як капуста, інгібують розвиток раку у гризунів.

Наявність антиоксидантів, наприклад, що містяться в капусті, важливо для видалення "вільних радикалів" з організму.

Вільні радикали можуть призвести до прискореного старіння та сприяти розвитку раку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
21-05-2021, 01:50
Коментарів 0 Переглядів 3 510

Теги -

У результаті наїзду автомобіля "Citroen C5" пішохід отримав травми, несумісні з життям

Якими схемами користуються шахраї та як не потрапити в їхню пастку
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Друге пришестя … Блог Ярослава Волощука
Цю подію так очікували у світі, наче йшлося про друге пришестя Ісуса Христа
"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.