Як досягти досконалості у випічці – 7 важливих лайфхаків

новини
1 400
0
Як досягти досконалості у випічці – 7 важливих лайфхаків

Ідеальна домашня випічка – це, скажімо так, майстерність. Бо іноді традиційний бісквіт, навіть якщо ви готували його сотні разів, не виходить ідеальним.

Причина – 5 найпоширеніших помилок при випіканні. А коли йдеться про складніше – багатошарові торти й тістечка, то тут таких помилок може бути набагато більше. Отже, 7 простих лайфхаків, як досягти досконалості у випічці, від редакторки проєкту "Смачно" Ірини Маслової.



Лайфхак №1. Просіюйте всі сухі інгредієнти

Або іншими словами – дайте їм повітря. Щоб коржі вийшли легким і повітряними, в процесі змішування потрібно задіяти якнайбільше повітря. Для цього треба просіювати всі сухі інгредієнти.

Лайфхак №2. Вибирайте правильне борошно

Для тортів беріть борошно вищого ґатунку і тонкого помелу. Так ваша випічка не буде важкою і щільною. Зберігайте борошно в закритому посуді, щоб волога її не дісталася.

Лайфхак №3. Правильно розтоплюйте шоколад для крему або ганаша

Найбільша помилка в цьому процесі – це перегрів шоколаду. Через це він швидко застигає, а при додаванні вершків – згортається. Наприклад, якщо ви готуєте ганаш. А робити це треба так: подрібнений шоколад покладіть у жароміцну миску над каструлею з киплячою водою. Миска не має торкатися води. Дайте шоколаду трохи охолонути, перш ніж додавати вершки.

Лайфхак №4. Для вершкового крему вибирайте жирний м'який сир і масло

Щоб вершковий крем був щільним і повітряним, обов'язково беріть жирний м'який сир. Інакше, коли додаватимете в нього цукор або цукрову пудру, є ризик отримати не крем, а рідку субстанцію. Те ж саме і про вершкове масло. Дешеве масло містить більше води, і з нього не вийде густий і насичений крем.

Лайфхак №5. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури

Перш ніж приступити до приготування, важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури. Заздалегідь дістаньте яйця і масло з холодильника. Якщо масло занадто заморожене, наріжте на дрібні шматочки і залиште приблизно на 15 хвилин.

Лайфхак №6. Купіть решітку для охолодження

Саме так будь-яка випічка має "відпочивати" після випічки. Якщо одразу після духовки покласти її в тарілку або на стіл, дно ваших виробів обов'язково стане вологим. Перед тим, як викладати випічки на решітку, постеліть на неї пергамент.

Лайфхак №7. Якщо не впевнені, що випічка допеклася, укрийте її фольгою


Часто трапляється так, що зверху випічка готова, а всередині сирувата. Щоб запобігти підгорянню, накрийте її фольгою. Так ваш виріб пропечеться до кінця.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Афера на 13 мільйонів: на Буковині затримали забудовника, який обдурив інвесторів
6 850
Не стало завідувачки відділу Чернівецького центру контролю хвороб Оксани Жук
6 402
Передача ключів відбулася мирно: на Буковині ще три громади перейшли до ПЦУ
4 565
Затримання працівниками ТЦК лікаря-педіатра на Буковині: триває службове розслідування
3 954
"Непоправна втрата": не стало головного диригента драмтеатру Чернівців Володимира Шнайдера
3 269
Смертельне побиття буковинки Вікторії Тоненчук: підозрюваний постане перед судом
3 247
Звільнився багаторічний керівник пологового будинку №2 в Чернівцях Альберт Куріцин
3 240
Затримання забудовника-афериста і перехід громад до ПЦУ. Новини Буковини минулої доби
2 844
Відзавтра у Чернівцях тимчасово перенесуть зупинки громадського транспорту
2 801
У багатоповерхівці Чернівців горить квартира, евакуювали 23 людей
2 573


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.