Як вийти з посту, щоб не нашкодити шлунку: поради експертів

новини
1 114
0
Як вийти з посту, щоб не нашкодити шлунку: поради експертів

Вихід з посту повинен бути осмисленим. Важливо не перевантажити свій організм після 48 днів очищення. За час утримання від жирної їжі тваринного походження, людський шлунок перебудовує обмінні речовини, тож різке повернення до важких продуктів в необмеженій кількості, може спровокувати проблеми зі шлунково-кишковим трактом, пише 24 канал.

Дієтологи переконують, що найрозумніше рішення – спробувати в перший день виходу з посту лише яйця та паску. Перед сном можна випити склянку кефіру. І вже з другого дня вводити в раціон м'ясо, гарніри, перші страви та солодощі.



Ось 5 порад, які допоможуть вам їсти в міру та не нашкодити шлунку.

Почніть з їжі, яка легко засвоюється

Щоб підготувати свій організм до звичної їжі, починайте поступово додавати у свій раціон кисломолочні продукти (кефіри, натуральні йогурти, нежирний білий сир), вони добре засвоюються організмом.

Далі ви можете скуштувати яйця, рибу, птицю. В останню чергу в раціон вводиться м'ясо (приблизно на 4 – 5 день виходу із посту). Почніть з телятини й вже насамкінець поверніться до свинини.

Їжте невеликими порціями

Розбийте усю їжі, яку ви хочете з'їсти, на дрібні порції та перекушуйте кожні 2 – 3 години. Цієї поради варто дотримуватися принаймні 2 перші дні після виходу з посту.

Їжте не більше ніж 1 яйце в день

Одна із традиційних страв Великодня – відварені яйця. Але їх надмірна кількість не корисна для шлунка, який тільки-тільки вийшов з посту. Тож лікарі рекомендують з'їдати не більше одного яйця в день.

Обережно з солодощами

Випічка з кремом, великою кількістю цукру та шоколаду – не найкращий вибір в перші дні виходу з посту. Замініть солодощі на паску, а коли організм звикне до нового раціону – спробуйте десерти.

Рухайтеся та пийте багато води

Стакан води до застілля сприяє утворенню ферментів, які забезпечують правильне перетравлення продуктів. Завершивши трапезу, не поспішайте розслаблятися. Щоб уникнути набору зайвих кілограмів через зловживання білкових продуктів – більше рухайтеся.

Дотримання цих простих порад – запорука веселих та затишних свят.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
16 219
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
5 301
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 836
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 802
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 780
Загорівся магазин: на Буковині за добу сталося три пожежі
2 596
Служив від 18 років: що відомо про загиблого воїна з Буковини Максима Костюка
2 113
Плата за доставку газу зміниться для всіх: суми в платіжках на весь рік можна дізнатися вже зараз
1 926
Вечір вдячності захисникам: у Чернівцях на День міста виступили SHUMEI і TAYANNA
1 884
У Чернівцях на завантаженій вулиці сталася ДТП: є потерпілі
1 804


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.