RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Нарешті ви закінчили усі ремонтні роботи, провели потрібні комунікації, все гарно прибрали і готові до найприємнішого – облаштування і декорування своєї кухні.

Обрати меблі, побутову техніку та декорування для вікон на кухні нам допоможуть магазин вбудованої техніки для кухні Fiore, компанія з виготовлення меблів на замовлення "Кухні. Шафи-купе" та компанія SunnyStore.

Ремонт на кухні: меблюємо, оздоблюємо і декоруємо*


Побутова техніка

Навіть найпростішу кухню неможливо уявити без побутової техніки. Варіантом "мінімум" є холодильник і плита, а ось варіант "максимум" практично не має обмежень – сюди входять не лише прилади для приготування їжі, такі як грилі, СВЧ-печі, кавоварки, овочерізки, але й техніка, що контролює свіжість продуктів, клімат на кухні і навіть стежить за калорійністю вашого харчування.

– Підбираючи побутову техніку для своєї кухні, можна обрати окремі побутові прилади, але при цьому необхідно правильно розрахувати їхні розміри, щоб кожен прилад вдало вписався на своє міце серед меблів, – зазначає Олександр, менеджер з продажу магазину вбудованої техніки для кухні Fiore. – Набагато економніший і кращий з естетичної точки зору варіант – вбудована побутова техніка. Така техніка ідеально вписується в інтер’єр будь-якої кухні і технічно її система термоізоляції та охолодження розрахована для монтажу в меблі.

Ремонт на кухні: меблюємо, оздоблюємо і декоруємо*

Також вбудована техніка дозволяє економити до 20% корисної площі кухні. Крім того, її можна встановити там, де це буде зручно господині. Духову шафу, наприклад, можна підняти на рівень очей, що із звичайною кухонною плитою зробити неможливо. Вбудовану техніку можна замовити як разом з кухонними меблями так і окремо.

Якщо ви вирішили купувати вбудовану техніку окремо від меблів, вам необхідно буде звертати увагу знову ж таки на її розміри. Вбудовану техніку бажано обирати перед замовленням меблів, щоб вона ідеально підійшла під розміри меблевого гарнітуру. Як правило, розміри вбудованої техніки, збігаються з габаритами стандартних кухонних меблів: духовки, варильні панелі, мікрохвильові печі, посудомийні машини бувають 60 і 90 сантиметрів завширшки, а витяжки – 50 і 55 сантиметрів.

ВАЖЛИВО! Потужності приладів вбудованої техніки потрібно прорахувати на самому початку ремонту і зробити це з запасом. Врахувати, скільки буде приладів, якої вони будуть потужності та їхнє розміщення на кухні відповідно до проєкту.

– У нас представлений дуже широкий асортимент вбудованої техніки – від бюджетного до преміум-сегменту, – звертає увагу Олександр. – Сьогодні можна підібрати будь-які моделі вбудованої техніки відповідно до вашого дизайну. Також є універсальні моделі, які підходять під будь-який дизайн.

Клієнт має можливість обрати саме той варіант, який йому підходить за бюджетом, дизайном, якістю. Ціни залежать від виробника, функцій приладу.

ВАЖЛИВО! При виборі вбудованої техніки не економте, купуючи дешеві прилади маловідомих виробників. Адже на сьогодні ціновий діапазон побутової техніки знизився. І навіть техніка відомих виробників стає доступнішою по вартості у нашій країні. Зверніть увагу на світові бренди, які є безпосередніми виробниками техніки, і, відповідно, їхні технології, розробки і виробництво на високому рівні, тому термін служби цих приладів буде значно довшим.
Встановлюємо та підключаємо техніку вже після монтажу меблів.

Встановлення кухонних меблів

З розташуванням кухонних меблів та побутової техніки ви вже повинні були визначитися під час створення дизайн-проєкту кухні. Тільки зазначимо, що є декілька варіантів розміщення меблів: лінійне, кутове, п-подібне. Ці варіанти підходять для невеликих приміщень. Якщо ж ви щасливий власник великої кухні – можна встановити так званий "острів" чи розташувати меблі паралельно. Але варто пам’ятати про робочий простір на кухні: краще за все розташувати холодилькик, мийку та плиту в кутах умовного трикутника, на відстані не більш ніж 2 м, щоб під час приготування не довелося бігати кухнею. Купити меблі можна як готові, так і під замовлення. При цьому необхідно враховувати кілька важливих факторів.

– У готових меблях ви, по-перше, мусите використовувати те, що вам продають: матеріали, фурнітуру, комплектацію, якість. По друге, ви обмежені певними розмірами, які вже закладені у ці меблі, – пояснює Олег, фахівець компанії з виготовлення меблів на замовлення "Кухні. Шафи-купе". – Меблі на замовлення дозволяють максимально ефективно і функціонально використати площу приміщення. А найголовніше – ви маєте великий вибір – можете замовити будь-яку висоту, глибину, розмір ящиків, тумбочок, вибрати колір, можливість відчиняти дверцята в різні боки. Також є можливість обрати для тумб і ящиків якісну фурнітуру, різні функціональні сітки, підставки, механізми. Вартість залежатиме від якості, виробника та функціональності ваших меблів. У замовних меблях ви нічим не обмежені, окрім фінансів.

Ремонт на кухні: меблюємо, оздоблюємо і декоруємо*

Щодо вибору фасадів універсальної поради, які з них найкращі, немає. Кожен вибирає на власний смак. Адже те, що для когось є ідеальним, для інших може бути найгіршим. Загалом вибір фасаду залежить від того, де ця кухня має стояти, хто нею буде користуватися, чого замовники очікують від цієї кухні: чи вона для того, щоб лише попити каву і поїсти, чи для щоденного готування на велику сім’ю. Зараз на ринку є великий вибір фасадів з МДФ, з матовим і глянцевим покриттям, плівкових, фасадів в алюмінієвій рамці, з натурального дерева, фарбованих, шпонованих, акрилових тощо. Ми розповідаємо про їхні переваги, чутливість і цінову політику. Тоді людина зважує ці всі моменти і приймає якесь рішення.

ВАЖЛИВО! На фасаді темного кольору більше видно масні плями і бруд. Чим світліший колір фасаду, тим менше помітні на ньому забруднення. Потрібно підбирати бережливі засоби, щоб вони забирали жир і не шкодили меблям.

– Стільниця на кухню з ДСП – це своєрідний економ-варіант, який у 95% використовють наші замовники, – зазначає Олег. – У цьому варіанті найкраще поєднуються ціна і якість. Також вони мають чудовий зовнішній вигляд, є великий вибір кольорів, декорів, глянцеві і матові, однотонні і під структуру дерева, під плитку, натуральний камінь, мармур тощо. Другий варіант для стільниці – штучний камінь або акрил. Із дорогого цінового сегменту це також найкращий вибір, тому що акрилові стільниці виконують без стиків, вони суцільні, литі. Крім того, акрил піддається відновленню повністю. Якщо раптом виникла тріщина чи відколовся шматок стільниці, з’явилися подряпини, це все можна відреставрувати, відполірувати за незначні кошти, і стільниця знову виглядатиме, як нова. Це неможливо у жодній із інших видів стільниць. Акрил також взагалі не боїться води. Тож вартість такої стільниці пояснюється її перевагами.

Можуть бути ще стільниці з кварциту, який вважається більш натуральним, ніж акрил, але він має стики і не піддається відновленню.

– Щоб зекономити на меблях на замовлення, – зауважує Олег, – потрібно бачити проєкт кухні. І, відштовхуючись від нього, можна щось радити. Зокрема зекономити можна на самому дизайні меблів на кухні. Тобто одна й та сама кухня може мати різну ціну, залежно від того, які фасади, декори фурнітуру ви будете використовувати тощо. При правильних розробках конструктора-дизайнера, який виконує для вас проєкт, ви можете наблизитись до ціни готового варіанту, але зробити це відповідно до власних потреб і уподобань.

Декоруємо вікна на кухні

Ну і нарешті залишилося найприємніше – усе гарно прибрати та обставити вашу кухню різними красивими дрібничками, що допоможуть створити теплу атмосферу для дружніх посиденьок.

Підбір декору для вікон на кухні – справа дуже відповідальна! Через те, що тут завжди багато випаровувань, кіптяви, є загроза плям від жиру та бруду, він має не лише прикрашати вікно, а й бути практичним, зручним та легким у догляді.

– При виборі декорування для вашого вікна на кухні передусім треба звернути увагу, де це вікно знаходиться, – зазначає Микола Галдицький, співвласник компанії SunnyStore. – Якщо воно розташоване біля робочої частини, то найоптимальніший варіант – це жалюзі "день і ніч" в закритій системі. Ця система повністю йде у металевому коробі, і ви не бачите ні механізмів, ні лісок, ні саморізів, а тільки тканину. Біле вікно – біла система. Кожна окрема частина кріпиться на кожну стулку, щоб можна було відчинити її разом із жалюзями.

Ремонт на кухні: меблюємо, оздоблюємо і декоруємо*

Такі жалюзі економлять місце на кухні, не заважають, не псуються від води, жиру, випаровувань. На відміну від рулонних штор, які мають два положення: повністю опущені і повністю відкриті, у системі "день і ніч" штори йдуть у два шари, завдяки чому можна регулювати потоки сонячного світла: привідкрити трішки, привідкрити до половини, закрити повністю, підняти повністю.

Якщо це вікно розташоване не біля робочої зони, ви можете експериментувати – вибирати тюлі, штори, жалюзі, карнизи відповідно до стилю дизайну вашої кухні.

Якщо ваше вікно з сонячного боку, найкращий варіант – штори з льону і тканини типу блекаут. Блекаут – це натуральна тканина, з якої можна зробити і класичні, і римські штори. Вона дуже популярна і практична, бо перекриває на 100% сонячне світло. В результаті не перегрівається склопакет, не вигорає підлога, підвіконня, меблі, стільниця. Таку штору можна легко зняти, розібрати систему, якщо це римські штори, і випрати у пральній машині в делікатному режимі.

Загалом вибір оздоблення для вікна на кухню залежить від дизайну. У класичному дизайні це можуть бути римські штори, а також римські штори у системі "день і ніч". Тобто ви окремо вибираєте штору, окремо тюль, які можна підіймати-опускати різним керуванням. Також це можуть бути дерев’яні горизонтальні жалюзі преміум-сегменту з натурального дерева. За ними дуже легко доглядати, вони не шкідливі для здоров’я.

При інших стилях дизайну під інтер’єр можна підібрати абсолютно все на будь-який смак: тюлі і штори, жалюзі, штори і жалюзі тощо.

ВАЖЛИВО! Починати декор вікна потрібно з москітних сіток, які вбережуть ваші жалюзі, штори, тюлі тощо від частого миття і чищення!
Редактор: Марія Фернюк
24-05-2021, 13:07
Коментарів 0 Переглядів 6 554

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.