Авто | Нерухомість |
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Радіо | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Апетитний крафін: як приготувати оригінальну випічку на Великдень

Крафін – незвичайна і дуже смачна випічка.

Він являє собою поєднання круасану і кексу, а готується із здобного дріжджового тіста й присмачується великою кількістю начинки, пише УНІАН.



Така напрочуд красива й мережана паска стане справжньою окрасою святкового столу.

Крафін

Борошно - 350 г

Дріжджі свіжі - 20 г (або сухих 7 г)

Молоко - 110 мл

Цукор - 80 г

Сіль - 0,5 ч. л.

Яйце - 1 шт.

Жовток яєчний - 2 шт.

Масло вершкове - 40 г

Мускатний горіх (мелений) - 1 ч. л.

Журавлина в'ялена - 200 г (або родзинки чи цукати)

Мигдальні пелюстки - 100 г (або будь-які подрібнені горіхи)

Ванільний цукор - 8 г

Масло вершкове - для змащування

Дріжджі та 1 чайну ложку цукру розвести в теплому молоці. Покласти в тепле місце до підняття пінної шапочки.

Яйця, жовтки, цукор та ванільний цукор збити в світлу пишну піну.

Борошно просіяти в миску, зробити поглиблення. Влити в нього дріжджі з молоком, яєчну суміш, додати сіль і перемішати.

Додати розтоплене вершкове масло, замісити тісто. Вимішувати не менш як 10 хвилин, не додаючи борошна, поки тісто не перестане липнути до рук.

Миску змастити розтопленим вершковим маслом, помістити туди тісто, трохи змастити зверху маслом. Накрити харчовою плівкою й покласти в тепле місце на 1-1,5 години.

Журавлину залити окропом на 15 хвилин, відкиньте на сито і просушити паперовим рушником. Мигдальні пелюстки злегка підрум'янити на сухій сковороді.

Розділити тісто на декілька частини відповідно до своїх форм. Округлити тісто, накрити харчовою плівкою і залишити відпочити на 10 хвилин.

Присипати робочу поверхню та тісто борошном. Розкачати в дуже тонкий прямокутний пласт. Змастити його розм'якшеним вершковим маслом. Посипати мускатним горіхом, в'яленою журавлиною та мигдальними пелюстками.

Скрутити тісто в рулет, накрити харчовою плівкою і покласти в тепле місце. Те ж саме зробити з усіма частинами тіста.

Рулет розрізати гострим ножем посередині уздовж, не дорізаючи до кінця. Закрутити спіраллю одну половинку рулету до його початку. Другу половинку закрутити спіраллю, піднімаючи й укладаючи поверх першої.

Акуратно помістити в форму для випікання, накрити харчовою плівкою і відправити в тепле місце на 20 хвилин для підйому.

Випікати у попередньо розігрітій 200°C духовці 10 хвилин. Потім знизити температуру до 180°C. Форми накрити зверху фольгою на 10 хвилин, потім акуратно зняти її й продовжити випікати ще 15 хвилин.

Повністю остудити крафіни. Посипати їх цукровою пудрою.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Рейтинг:
(голосів: 0)
27-04-2021, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 766

Теги -
Скандал у дитячій лікарні Чернівців: у ратуші зацікавились, чому в головлікаря аж 6 заступників

За словами заступника міського голови Юрія Лесюка, проблема має кілька причин
На Буковині судитимуть екс-головного лісівника Закарпаття, якого підозрюють в хабарі 100 тис грн
Судова справа також стосується трьох посадовців Хотинського лісгоспу
Коронавірус на Буковині: скільки нових випадків хвороби виявили сьогодні
Назвали кількість нововиявлених випадків коронавірусу в Чернівецькій області
• Новини партнерів










ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Курс валют у Чернівцях на 7 травня

Курс валют у Чернівцях, у п’ятницю 7 травня, в обмінниках у центрі міста


«Який приклад подаємо дітям?…» Блог Надії Будної
Перед великодніми святами чернівчани активно прибирали свої квартири: мили вікна, тріпали килими, виносили все зайве
«Хотят лі рускіє войни?»  Блог Ярослава Волощука
Давно, в часи Союзу, пісеньку із такими словами часто прокручували в дні святкування Перемоги
«Не вакцинувався. І ще живий?» Блог Галини Олійник
Вакцинація - наразі єдиний вихід для подолання коронавірусу
загрузка...
ВІДЕО Переглянути все відео
Екологія та етномузика: стало відомо, в якому форматі пройде ювілейний День вишиванки в Чернівцях
Організатори свята вирішили уникати великих концертів та фестивалів у рамках ювілейного, 15-го Дня вишиванки
Стильно і екологічно, або Чому дерев’яні вікна і двері кращі за металопластикові?*

У чому секрет популярності дерев’яних вікон і дверей, допомогли розібратись фахівці компанії "Техно Плюс".
Привітання з Великоднем начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василя Гончара*

Привітання з Великоднем начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василя Гончара.
Усе починається з варикозу! Що це таке трофічна виразка та чим вона небезпечна?*

У медичному центрі "Базисмед" спеціалісти проведуть якісне обстеження й запропонують найбільш ефективне та оптимальне для вас лікування.
Знову зависло відео і не надсилаються повідомлення? З інтернетом 300 Мбіт/с усе можна робити одночасно!*

Організувати необхідну вам швидкість інтернету – зовсім не важко.
Магазин у смартфоні: онлайн-сервіси «АТБ» зроблять процес купівлі простим, безпечним і  зручним*

Найбільша торговельна мережа України "АТБ" вчергове підтвердила свій статус драйвера галузі ритейлу, запустивши одразу декілька інноваційних онлайн-сервісів.
Професійні поради від студії декору Giorgio Graesan*

У цій статті ми розкажемо, як створити будинок вашої мрії, щоб він був не тільки необхідним, а й зручним, стильним, практичним і головне – індивідуальним.
Перезавантаження! Мережа магазинів "Tor-Ba" запрошує на відкриття у Чернівцях!*

Уже 24 квітня відбудеться ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ вигідного простору – мережі магазинів Tor-Ba у м. Чернівці.