Навесні дуже хочеться потішити себе вітамінами: свіжим огірком, помідорою або ж фруктами. .
Швидке дозрівання овочів відбувається завдяки використанню стимуляторів росту: нітратів, які негативно впливають на людський організм, пише
"Радіо Maximum".
Максимально накопичують в собі нітрати такі овочі: капуста (особливо качан), буряк, редис, редька, селера, петрушка і кріп. Найбільше нітрати накопичуються у шкірці плодів і в ніжках листя.
У картоплі хімія збирається під шкіркою і в серцевині бульби, тому після того, як картопля закипіла, цю воду варто злити.
Огірки за кольором мають бути ніжно-трав'яного кольору, якщо вони темно-зелені, це говорить про те, що їх перегодували нітратами. У салаті, петрушці, кропі найбільше хімії накопичується в прожилках, ніжках: не треба це їсти.
Зелень завжди стрімкіше вбирає нітрати, і перед тим, як додавати її в страви, вимочіть протягом години у воді.
Звертайте увагу на зовнішній вигляд плодів. Варто вибирати фрукти та овочі середнього розміру.Дуже великі плоди містять в собі більше стимуляторів росту.
Також не варто купувати овочі та фрукти, з-під шкірки яких просвічують коричневі або сіруваті плями.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
25-04-2021, 00:35
0
2 216