RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Ремонт, як витвір мистецтва!
У цій статті ми розкажемо, як створити будинок вашої мрії, щоб він був не тільки необхідним, а й зручним, стильним, практичним і головне – індивідуальним. З чого почати? Яких майстрів найняти? Що варто купувати і на що слід звернути увагу. Ми разом зі студією декору Giorgio Graesan розробили план, який точно стане вам у нагоді!

Професійні поради від студії декору Giorgio Graesan*


Давайте розберемось, з чого почати ремонт, щоб у процесі не виникали проблеми. Грамотно склавши план робіт, ви самостійно і без головного болю реалізуєте всі свої ідеї.
Тож, із чого варто почати ремонт? Звичайно, з чіткого плану.

1. Складаємо план робіт

Стереотипно, але саме з цього і починається будь-яка робота. Що необхідно визначити? "Технічний стан" приміщення! Тут варто не тільки уточнити, як повинно змінитися помешкання, а й ретельно дослідити його. Переглянути буквально все – стелю, стіни, підлогу, причому не просто "окинути поглядом", а здерши всю стару обробку. Для чого?

По-перше, з’ясувати, чи не вражені окремі ділянки цвіллю, грибком. Велику помилку роблять ті, хто упускає цей момент. Адже ніяке, навіть найбільш розрекламоване, облицювання, довго не протримається на пошкоджених ділянках. І через деякий час грибок та цвіль виникнуть і на нових матеріалах.

По-друге, перевірити чи немає щілин, тріщин, чи не розійшлися стики та чи у всіх місцях штукатурка добре тримається. Від цього багато в чому залежить мікроклімат в кімнаті і, як наслідок – термін служби побутової техніки і самого оздоблення.

По-третє, оцінити якість вентиляції. Перша ознака того, що вона не відповідає умовам експлуатації – розводи на стелі (кіптява, жирові плями, згустки пилу). Крім цього, слід виміряти габарити всіх вентиляційних отворів. На них бажано встановити захисні сітки.

По-четверте, оглянути стан віконних рам і дверних прорізів, особливо ділянки стіни під підвіконням.

По-п’яте, перевірити якість опалення. Можливо, на цьому етапі виникне бажання поміняти радіатори або "реконструювати". Наприклад, якщо вони старі – з чавуну, то краник стравлювання повітря з магістралі часто або ламається і не діє, або взагалі відсутній. Тому проблему потрібно вирішувати відразу, а не чекати.

По-шосте, оцінити стан сантехніки, особливо труб. Зверніть увагу, чи немає підтікання в недоступних для огляду місцях.

2. Складаємо план кімнати

"Сьогодні, для втілення своїх ідей не обов'язково дизайнерський проєкт, впоратися з його складанням ви можете самостійно", – рекомендує власниця студії декору Людмила ДОВГА.

Найкраще намалювати об'ємний малюнок, на якому ви розставите всі меблі, побутову техніку і визначитеся з кольором. Врахувати на цьому малюнку потрібно не тільки колірну гаму і розміщенням меблів, а й схему проведення електропроводки та комунікацій та розміщення великої побутової техніки.

Загалом цей етап задасть ритму всьому ремонтному процесу. На вашому дизайнерському проєкті варто також "розташувати" всі меблі із замірами, щоб переконатися, що все поміститься.

Професійні поради від студії декору Giorgio Graesan*


3. Проведення або заміна комунікацій

Досить відповідальним кроком є проведення та заміна комунікацій. Тут вам знадобляться консультації електрика та сантехніка.

"Ще до початку ремонтних робіт уважно перевірте справність проводки, – говорить Людмила ДОВГА.Звісно, без електрика тут не обійтися. Разом ретельно огляньте усі проводи, замініть розетки та вмикачі, зробіть витяжки. Тут вам також знадобиться ваш проєкт, адже потрібно чітко розуміти, де і який прилад буде підключено. На цьому ж етапі здійсніть розведення інтернет-кабелю, щоб потім монтажні роботи не зіпсували вам готову стіну. І лише тоді, коли переконаєтеся у належному підключенні, можете приступати до ремонтних робіт".

4. Вибір стилю та декоративного оздоблення поверхонь стелі, стін та підлоги

На цьому етапі важливо визначитись зі стилем інтер’єру, який буде актуальним впродовж декількох років. Це потрібно для того, щоб в оселі було затишно і вам завжди хотілося повертатися додому. Не треба "ламати" себе і свої звички, потрібно їх втілювати в інтер’єр. Тому обирати стиль та кольори треба зважено і раціонально.

"Вибір матеріалів для оздоблення дуже важливий, саме від них буде залежати естетика приміщення",– каже генеральний директор студії Людмила Довга.

Професійні поради від студії декору Giorgio Graesan*


Підбір матеріалів варто здійснювати з огляду на приміщення, звернувши увагу на габарити приміщення та висоту. Якщо ж висота, на ваш погляд, є недостатньою, краще надати перевагу декорам, що мають вертикальні мотиви. В нагоді стане декоративна штукатурка, саме завдяки їй можна створити особливий ефект. А зробити цікавішим приміщення допоможе акцентна стіна, яку варто виділити кольором та фактурою. В першу чергу це стосується вітальні та спальні. Такі приміщення як передпокій, коридор потребують окремої уваги. Адже через частий контакт з поверхнями, у таких приміщеннях для створення декору рекомендовано використовувати матеріали стійкі до вологого прибирання.

Професійні поради від студії декору Giorgio Graesan*


"Сьогодні на ринку представлена велика кількість матеріалів для декору. Кожен покупець знайде те, що йому дозволяє бюджет. Якщо ж ви вирішили робити ремонт як мінімум на десять років, обирайте трохи дорожчі, проте надійні матеріали, – говорить Людмила Довга. Для кухні вони мають бути не лише зносостійкими, а й безпечними, гіпоалергенними та якісними. Такою сьогодні є декоративна штукатурка та шпаклівка, що створена із натуральних складників – мармурового порошку, мінеральних добавок та вапна. Стіни із такого матеріалу безпечні для дітей та алергіків, їх не можуть пошкодити домашні тварини, а ще вони не бояться вологи та прибирань. А якщо використати декоративну штукатурку замість плитки в ремонті кухонь чи ванних кімнат ви назавжди забудете про плісняву та грибок".

Кілька порад від пані Людмили, щодо оздоблення кухні

- Стіни

"До нанесення декору варто ще раз обдумати кольорову гаму, проконсультуватися з підрядниками, які матеріали краще використати. Не бійтеся запитувати ремонтників та радитися із ними, адже вони не менше, ніж ви дбають про гарний результат, рекомендують у студії декору GIORGIO GRAESAN.Ще раз подумайте, як будуть розташовані меблі та техніка, де висітиме телевізор, можливо вам захочеться зонувати приміщення за допомогою кольору чи фактур. З’ясуйте, яка стіна буде центральною, її можна буде зробити більш виразною. Інші ж стіни рекомендуємо оздобити в такому ж кольорі, але в дещо більш пастельному відтінку. Зараз найбільш актуальним і практичним кольором є сірий. Відкиньте стереотип, що він холодний. Велика кількість відтінків дозволяє дуже цікаво декорувати стіни. Крім того, які меблі та техніку ви не купили б, вони гармонійно виглядатимуть у сірій кухні".

Професійні поради від студії декору Giorgio Graesan*


- Стеля

"Як фахівець з ремонту зі стажем, скажу, що кращого і більш довершеного варіанту дизайну стелі, як класична венеціанка, на сьогодні ще не придумали, – розповідає Людмила Довга. – Це ідеально рівна біла стеля, яка завжди залишатиметься актуальною, гарною і блискучою. До того ж, послужить вона вам більше 20 років. І навіть, якщо за кілька сезонів ви надумаєте змінити колір стін, стелю можна буде навіть не оновлювати."

- Підлога

Звичайно, найбільш практичним варіантом є плитка, а під неї доцільно встановити теплу підлогу. Якщо ж ви обрали ламінат чи паркет, слід пам’ятати, що матеріали для підлоги потрібно обирати стійкі до вологи.

"Та оскільки у нас завдання створити простір не тільки практичним, а й особливим, то можна використати мікроцемент. Така підлога додасть просторовості кімнаті. А все тому, що цей вид декору немає швів. До того ж, мікроцемент буде не тільки ефектно виглядати, а й довго служитиме. Єдине, про що варто пам’ятати, про нанесення на підлогу безпечних засобів гідроізоляції. Тоді і прибирання на кухні буде в радість, – переконує власниця студії декору.

На що варто звернути увагу? Практичні поради для тих хто бажає створити декор самотужки

Не варто відразу займатися закупівлями. Потрібно "погуляти" по малярських магазинах, вивчити відповідну інформацію про оздоблення.

До початку ремонту визначитися, скільки на нього доведеться витратити часу. А вже на основі цього спланувати роботу, наприклад, вечорами, у вихідні чи під час у відпустки.

Також потрібно врахувати сумісність матеріалів і специфіку їх застосування. Навіщо? Наприклад, не кожна ґрунтовка підходить до певної декоративної фарби. І щоб не заплутатись і марно не витрачати кошти, потрібно добре володіти цими знаннями.

І найголовніше, потрібно ретельно дотримуватися технологій нанесення оздоблення, періоду висихання між шарами та правильного полірування. І звичайно, щоб декор був неповторним, потрібно підключити фантазію в створенні ефекту. Тоді результат і справді буде унікальним!

5. Підготовка поверхонь

Якщо з комунікаціями розібралися, починаємо!

"По-перше, звертаємо увагу на якість підлоги – чи правильно вона залита та чи добре укріплена. Якщо підлога крива та слабка вам доведеться укріпити її новою стяжкою, – пояснює власниця студії декору GIORGIO GRAESAN. Потім оцінюємо висоту та ширину кімнати, коригуємо кути та виправляємо дефекти. Можливо, вам потрібно бути вирівняти стіни, це можна зробити штукатуркою, але пам’ятаймо, що використовуючи ці матеріали ми втрачаємо площу. При рівно поштукатурених стінах можна відмовитися від кількох шарів шпаклівки та сітки, що вигідно позначиться на візуальному розширенні приміщення. До нанесення будь-яких матеріалів на стіни та стелю, усе потрібно ретельно проґрунтувати, і тут важливо не економити і пройтися ґрунтовкою декілька разів".

6. Екслюзивність декору

Сучасне житло вимагає ексклюзивності. Зараз інтер’єрна мода – це, в першу чергу, різноманітність, втілення в життя власних бажань та фантазій. Професійний дизайн апартаментів, створений за допомогою використання новітніх матеріалів Giorgio Graesan & Friends, дозволяє перетворити пересічний дизайн інтер’єру в справжній витвір мистецтва творчої особистості. Ми підготували короткий опис, як саме ми оздобили приміщення, щоб помешкання було оригінальним, зручним та комфортним, не схожим на апартаменти друзів чи сусідів.

Професійні поради від студії декору Giorgio Graesan*


Давайте поглянемо:

Оздоблення ванної чи душової кімнати


Минули ті часи, коли ванна кімната була настільки простою, що ніяких асоціацій, крім гігієни викликати й не могла. Сучасна ванна – справжня насолода для очей. Тут все зроблено для естетики та комфорту. Сьогодні завдяки декоративній штукатурці з натуральним складом, багатство рішень дозволяє створити декор, який не схожий на інші. Результат перевершує очікування, різноманіння кольорів та насиченість фактури робить ванну кімнату по-справжньому стильною та цікавою. Навіть, якщо ваша ванна оздоблена плиткою, а ви бажаєте змін, можна створити декор по поверхні плитки, заощадивши кошти на демонтажі та вивезенні будівельного сміття.

Професійні поради від студії декору Giorgio Graesan*


Кожне оздоблення – це особливий декор, який не повторюється і дає можливість відкрити ваші персональні уподобання. Не піддавайтеся шаблонності, створіть оригінальний декор ванної кімнати разом із нами!

Практичний декор кухні

Фартух у кухні ми звикли бачити оздоблений плиткою, але це рішення типове. Тому хочеться відійти від стереотипів, використовуючи екологічно чистий матеріал для оздоблення. Відмінне рішення оздоблення фартуха декоративною штукатуркою з натуральним складом, велика кількість ефектів дозволяє створювати декор, який не обмежується парою варіантів, з вправністю декоратора перетворюється на оригінальне, не схоже на інші, дизайнерське рішення. Завдяки спеціальним лакам, які захищають декор, забезпечується вологостійкість. А це означає, що ми можемо виконувати декор фартуха. Стіни ж варто оздоблювати декоративними фарбами або декоративними штукатурками, які піддаються вологому прибиранню.

Професійні поради від студії декору Giorgio Graesan*


Звичайне фарбування набридло, рішення є?

Декоративне фарбування – чудовий спосіб прикрасити приміщення, не обмежуючись лише вибором кольору. Фарби з декоративним ефектом часто мають свою фактуру, відрізняються за виглядом, можуть бути матовими, перламутровими, з вкрапленням блиску та з певною структурою.

Величезна кількість відтінків, екологічність складу, легкий догляд - це ще не все, що можна розповісти про декоративні фарби від виробника Giorgio Graesan & Friends.

7. Виконання декору

Декоратор Людмила Довга запевняє, що варто звернутися до професіоналів у створенні декору, тому що важлива не тільки практичність, а й естетика. Правильний підбір матеріалів, грамотне поєднання декорів, довговічність декору – це результат співпраці замовника із декоратором. Якісно оцінити стан поверхонь зможе тільки фахівець. Навіть, якщо ви точно уявляєте завершену картину декору і, на ваш погляд, декор оригінальний, ви можете зіштовхнутися з проблемою створення самого ефекту.

Коли ж ви обрали якісний, відповідно недешевий матеріал для декору, успішного результату просто не можливо досягти без відповідних знань та навичок. Тому не варто заощаджувати на послугах професійного майстра, інакше ми просто можемо затягнути ремонт кухні і перевищити бюджет.

Професійні поради від студії декору Giorgio Graesan*


Ремонт – це класно! Обирайте правильних професійних майстрів – і Ви в надійних руках! Прислухайтесь до свого інстинкту, а наш творчий, вільний дух вам допоможе!

Студія декору Giorgio Graesan
м. Чернівці, вул. Головна, 225
т. 0686380019
https://giorgiograesan.cv.ua/
https://www.facebook.com/GiorgioGraesanCV/?rf=332952610592053
https://www.instagram.com/giorgiograesan_cv_ua/
Редактор: Марія Фернюк
20-04-2021, 14:15
Коментарів 0 Переглядів 5 177

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги