RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Шкідливі звички, які необхідно викоренити, щоб марно не витрачати свій час

Багато хто постійно говорить, що їм би не завадили додаткові 24 години в добі. Але це щось з області фантастики. Зате цілком реально зробити так, щоб наш час витрачався раціонально. Але для цього потрібно припинити робити деякі очевидні та не дуже дії, інформує Ukr.Media.



Бажати допомогти всім навколо

Допомагати людям, безумовно, необхідно, якщо їх щастя вам небайдуже. Але не можна приносити себе в жертву і класти на вівтар відносин свої інтереси, обов'язки та емоційне здоров'я. Розтрачуючи себе на допомогу кожному зустрічному, ви морально вигоряєте і втрачаєте сили. Які могли б направити на щось дійсно цікаве і потрібне.

Якщо на інших у вас йде більше часу, ніж на себе, в більшості випадків пора, як мінімум, замислитися. А як максимум — почати піклуватися про свій стан і душевний спокій.

Чекати відповідного моменту

Згадаймо знаменитий радянський сервант, в якому зберігався кращий посуд в будинку — предмет гордості господарів. Можливо, в когось досі у квартирі стоїть щось подібне. А тепер пригадайте, як часто хтось користувався цим посудом? Чи діставали його взагалі? Найчастіше сервізи берегли до "кращих часів". Які, як правило, так і не наступали.

Точно так само більшість людей відкладає свої бажання в "прекрасне далеке". Придумуючи умови: от коли я зроблю те-то, ось тоді... Але такими темпами бажане може не здійснитися ніколи. Якщо ви прагнете чогось, прагнете до цього всією душею, то дійте. Найкращий час — це зараз.

Говорити про цілі без подальших дій

Цей пункт плавно випливає з попереднього. Ділитися планами та ідеями іноді навіть корисно, це надихає. Але погано, якщо далі розмов нічого не заходить. У підсумку ви даремно витрачаєте свій і чужий час.

Перш ніж щось розповідати, переконайтеся, що ви не просто так базікаєте і дійсно маєте намір здійснити свої плани. Інакше в майбутньому вам цілком можуть пригадати цей діалог, і ви опинитеся в незручному становищі.

Ходити в ТЦ та на сайти онлайн-магазинів, коли грошей на покупки немає

Якщо бюджет розписаний і премії на роботі скоро не передбачається, це заняття безглузде. Тільки зайвий раз засмутитеся і будете важко зітхати.

Звичайно, є варіант, коли ви придивляєтеся якусь річ, щоб почати на неї відкладати. Але зізнаймося: найчастіше ми просто дивимося.

Змагатися з іншими

Якщо у вас є бажання стати професіоналом і експертом в якійсь галузі, то це похвально і хвилюватися немає про що. Витрачати час на саморозвиток і покращення свого життя — це правильно. Але якщо ви змагаєтеся зі своїм знайомим або другом в тому, у кого життя краще, — це безглузде заняття.

Ви не повинні нікому нічого доводити або робити, здобувати щось, тільки щоб утерти комусь ніс. Це тупикова ситуація, яка змушує вас вести спосіб життя, який, ймовірно, вам не підходить. І на все це витрачаються гроші, сили та час, який ви могли б провести з великими користю і задоволенням.

Приймати образи за конструктивну критику

Якщо ви попросили когось поділитися думкою щодо вашої роботи, а у відповідь отримуєте коротку "Фігня якась" або того гірше, не треба засмучуватися. Критика — це, звичайно, двигун прогресу, але тільки якщо вона з поясненнями та аргументами.

Відгук з боку повинен допомагати поглянути на це під іншим кутом, розширити ваше бачення. Якщо ж у відповідь ви отримуєте порожній негатив, не можна опускати руки і тим більше надмірно рефлексувати. Таким чином ви просто витрачаєте свій час, а "критик" у цей момент продовжує жити далі, не згадуючи про вас.

Погоджуватися на щось, щоб не образити людину

Турбота про почуття оточуючих — це зовсім не погано. Але якщо вона переходить в безхарактерність і невміння відмовляти, то ви в першу чергу робите погано собі.

Звичайно, якщо людина дуже просить скласти компанію і не раз ходила з вами кудись теж, чому не підтримати її? Але якщо така система працює тільки в одну сторону (не вашу), перестаньте думати про чужі почуття. Займайтеся тим, що вам цікаво і важливо вам. І не витрачайте час на вигадування відмовок, адже сказати "Ні, я не хочу" набагато простіше і чесніше.

Сліпо слідувати порадам

Спілкуватися зі знаючими людьми, дивитися навчальні відео, читати книги, статті і виділяти для себе щось нове і корисне — безумовно правильно. Але важливо пам'ятати, що не всі гарні поради підходять однаково всім. Ви можете витратити багато часу, щоб звикнути до чогось, а в підсумку життя не покращиться, а стане тільки гірше. Наприклад, не всім підходить раннє пробудження. І хоча багато радять вставати вдосвіта, це не означає, що ви одразу станете продуктивнішими і вам це допоможе. Є ймовірність, що все виявиться інакше.

Тому підходьте до експериментів обережно. Обмірковуйте те, що збираєтеся втілити в життя, і не поспішайте спробувати все, що вам рекомендують. Прислухайтеся до себе, свого тіла і відчуттів. Вони підкажуть, як треба діяти.

Робити щось, маючи поверхові знання про предмет

Найчастіше у такого сюжету два варіанти розвитку. Або ви робите криво і косо, або просто кидаєте, так і не закінчивши. Третій варіант, де у вас все вийшло, — на жаль, найрідкісніший.

Ви заощадите купу часу, якщо, перш ніж приступити до справи, досконально вивчите предмет. Виправлення якщо і доведеться вносити, то по мінімуму. На відміну від ситуації, коли ви не розібралися і відразу приступили до виконання завдання. Причому це стосується всього, за що ви можете взятися.

Питати поради, коли насправді ви знаєте, чого хочете

Іноді важко зізнатися собі у своїх бажаннях, але це необхідно робити. І шукати підтвердження або схвалення в чиїхось словах зовсім не обов'язково. Тим більше що ваші думки з співрозмовником можуть розійтися, і ви почуєте не те, що вам насправді хочеться. З-за чого можуть з'явитися сумніви і, як наслідок, ви витратите більше часу на досягнення бажаного.

Залишати при прибиранні непотріб

Таким чином ви найчастіше відкладаєте неминуче і прирікаєте себе на повторне прибирання і чергову трату часу.

Якщо річ до цього не знадобилася, ймовірність того, що вона раптово знадобиться, прагне до нуля. Не робіть подвійну роботу і викидайте мотлох не шкодуючи. Якщо предмет в хорошому стані і його викидати шкода, продайте або віддайте тому, кому вона потрібніша.

Купувати продукти на один-два дні

Говорити про важливість списку покупок не будемо, це очевидно. Але також важливо дивитися наперед і купувати продукти із запасом, які мають довгий термін придатності. Надалі ця звичка допоможе вам не бігати за покупками кожен день. До речі, можна користуватися ще і доставкою продуктів додому. Це зекономить купу часу і сил.

Виявляти свої хвороби через Google

Так, читати статті про здоров'я і вивчати коментарі експертів корисно. Проте ставити самостійно собі діагноз — ідея, м'яко кажучи, так собі. До того ж у таких випадках ми не обмежуємося тільки вивченням статей. Начитавшись, люди зазвичай переходять до самолікування, що саме по собі небезпечно.

Якщо у вас щось заболіло, треба йти до лікаря, а не витрачати час і гроші на похід в аптеку за тим, що вам, може бути, і не потрібно. Пам'ятайте, що при самолікуванні ви втрачаєте час для боротьби з цією хворобою, яку у вас міг би діагностувати лікар.

Іноді це критично.

Їхати в магазин, не переконавшись, що товар є в наявності

Трапляються моменти, коли на сайті пишуть, що річ в магазині є, а на місці виявляється, що вона продана. Але ця ситуація досить рідкісна. Найчастіше люди просто їдуть в магазин, сподіваючись, що заберуть додому бажану покупку. Проте підсумок поїздки не завжди радісний. Краще не витрачати свій час і завжди дивитися заздалегідь, щоб потім не засмучуватися.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
11-04-2021, 01:20
Коментарів 0 Переглядів 1 728


За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!