RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

5 міфів про тварин, в які ми помилково віримо

Не можна навчити стару собаку новим трюкам

Це нетолерантне до старих собак британське прислів'я — вигадка, безсовісно далека від істини. В рамках імпортозаміщення пропонуємо придумати вітчизняне прислів'я — наприклад, "дресувати стару собаку простіше, ніж оскаженіле цуценя", інформує Ukr.Media.



Так ось, собаки старшого віку цілком успішно навчаються тими ж методами дресування, що і цуценята. Це взялися довести Адам Севідж і Джеймі Хайнеман в одному з епізодів "руйнівників міфів" в 2007 році.

Адам і Джеймі перевірили теорію про те, що старі собаки занадто вперті, щоб вивчати нові трюки. За якийсь тиждень вони змогли навчити двох семирічних аляскинських маламутів сидіти, стояти, лягати, повзти і навіть давати лапу.

Якщо експеримент Адама і Джеймі не викликав у тебе довіри, прислухайся до Асоціації професійних дресирувальників собак (The Association of Professional Dog Trainers) і американської ветеринарної асоціації. Ветеринари і дресирувальники стверджують, що здорову, хоч і немолоду собаку можна дресувати за допомогою системи заохочень, як цуценя. Тобто, наприклад, пригощати ласощами за кожну правильну дію.

Верблюди зберігають воду в горбах

Ніякої води в горбах, ясна річ, немає. У цій частині тіла завбачливий арабіан накопичує жир, який використовує як їжу у важкі часи — наприклад, під час довгих переходів через пустелю. Запас може досягати майже 40 кілограмів жиру.

За рахунок горба тварина цілком може протриматися без їжі кілька тижнів. Коли запас жиру вичерпується, горб стає м'яким і втрачає форму. Діставшись нарешті до водопою, бактіан легко випиває 150 літрів води. Цієї води не вистачить, щоб наповнити басейн, але стандартна ванна в міській квартирі заповниться з гіркою.

До речі, в арабській мові є 160 синонімів слова "верблюд".

Кішки — природжені вбивці

Приматів з кішками пов'язують складні абьюзівние відносини. Сотні тисяч років тому не було для шаблезубої рисі поживнішого обіду, ніж задрімала на дереві людиноподібна мавпа. Звідси і міфи про те, що кішки — кровожерливі вбивці, які вічно нишпорять в пошуках м'яса.

Насправді агресивна поведінка неприродна для кішок. Це одні з найбільш розважливих хижаків на планеті, які точно знають, коли і кого атакувати, щоб мати максимальний шанс вижити в сутичці. Тож якщо ти зіткнешся з великою кішкою на узліссі джунглів, велика ймовірність, що кішка відступить. Зазвичай тварина думає, що вижити в сутичці з людиною неможливо, і вважає за краще не ризикувати.

До того ж кішки не найщасливіші хижаки: за оцінкою американського етолога Джорджа Шаллера, який вивчав бенгальських тигрів, лише в одному випадку з двадцяти хижакові вдається наздогнати і вбити жертву. А у леопардів, що мешкають в південноафриканському Національному парку Крюгера, в шести випадках з семи полювання закінчується невдачею, повідомляє BBC.

Кішки — егоїстичні і байдужі створіння

У будь-якого кошатника є знайомий, переконаний, що кішки — найгірші створіння на планеті, сильно поступаються собакам по частині відданості і любові до господаря.

Погана репутація котів має під собою деяку основу: собак ми одомашнили набагато раніше. Тисячі років собаки полювали з нами разом і сторожили наші печери, поки дикі шаблезубі коти жили в лісі, подалі від цих дивних шкіряних мішків.

Тому і ще тому, що кішки — несоціальні тварини, які не збираються в стада, не полюють спільно і не потребують ієрархії, вони більш самостійні, ніж собаки, і гірше вміють демонструвати свої емоції. Вони не вміють зустрічати тебе з роботи з радісними вересками, через що здобули репутацію холоднокровних, егоїстичних істот.

Якщо хочеш жити зі своїм котом у мирі та злагоді, навчися читати котячу мову. Так, наприклад, якщо кіт вперто повертається до тебе спиною, зовсім не означає, що він тебе ігнорує. Якраз навпаки: йому не вистачає уваги і він хоче, щоб ти поуговорював його поспілкуватися.

І, до речі, протяжні і короткі "мявкання" кішки придумали, щоб говорити з людьми. Спілкуючись один з одним, вони не видають подібних звуків.

Дельфіни — покірні і добрі істоти

Дельфіни займають друге місце в рейтингу найрозумніших тварин після приматів каналу Animal Planet і в безлічі інших рейтингів теж. Наївні жителі суші гомо сапіенс чомусь вирішили, що до розуму обов'язково додаються ще доброта і благородство, і наділили дельфінів цими якостями по самі плавники.

Так ось, не ведися на чарівну посмішку пропливаючого повз вашого туристичного човна дикого дельфіна і його запрошення поплавати разом. По-перше, швидше за все, у тебе сонячний удар. По-друге, дикі дельфіни куди небезпечніші і агресивніші приручених.

На волі в дельфінячих зграях прийнято гвалтувати самок, причому іноді це роблять два-три самця, і вбивати дитинчат. А ще дикі дельфіни практикують сексуальні ігри з особинами іншого виду і під час домагань можуть випадково втопити людину-іншу, якщо справа відбувається у відкритому морі.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
11-04-2021, 00:38
Коментарів 0 Переглядів 1 541

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.