RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Фініки для чоловіків: у чому переваги для чоловічої сили

Дослідження не показують, що фінік корисні для сексуального здоров'я чоловіків.

Проте, високий вміст поживних речовин в плодах може сприяти загальному самопочуттю і запобігати захворюванням людей всіх статей, пише Medical News Today.



Потенційні вигоди

Деякі дослідження показують, що фініки можуть приносити користь здоров'ю кількома способами. У наступних розділах більш детально розглядається те, що йдеться в дослідженні.

Вони можуть допомогти в лікуванні безпліддя

У традиційній Африканській медицині люди давно використовують фініки для лікування чоловічого безпліддя. Однак, згідно з одним дослідженням, наукових досліджень, що підтверджують їх ефективність для цієї мети, дуже мало. Це дослідження ще не пройшло експертну оцінку.

Дослідники перевірили вплив фініків на фертильність щурів з безпліддям, викликаним нейротоксинами.

Фініки зменшили ознаки безпліддя у щурів, але також знизили рівень гормону тестостерону, який пов'язаний з фертильністю.

Дослідники припускають, що в майбутніх дослідженнях слід спробувати визначити безпечну кількість фініків для лікування безпліддя.

Вченим необхідно провести набагато більше досліджень впливу фініків на фертильність у людей, перш ніж вони зможуть дати будь-які рекомендації щодо використання фініків для цієї мети.

Вони можуть поліпшити здоров'я мозку

У науковому огляді від 2016 року зазначається, що деякі дослідження пов'язують регулярне вживання фініків з поліпшенням навичок мислення і зниженням ризику хвороби Альцгеймера.

Хвороба Альцгеймера погіршує пам'ять і здатність думати. Огляд передбачає, що тривале використання добавок фінікових фруктів у гризунів було пов'язано зі зменшенням утворення бляшок в головному мозку. Ці бляшки характерні для людей з хворобою Альцгеймера.

Вони можуть допомогти полегшити хронічні захворювання завдяки своїм антиоксидантам. Нестабільні молекули, звані вільними радикалами, можуть викликати процес, відомий як окислювальний стрес.

Вчені вважають, що окислювальний стрес відіграє роль у розвитку певних хронічних станів. До них відносяться рак, діабет, хвороба Альцгеймера та серцево-судинні захворювання.

Фініки мають сильні антиоксидантні властивості, які можуть поліпшити хронічні стани.

Вони можуть поліпшити здоров'я шкіри

Креми для місцевого застосування, що містять фініки, можуть поліпшити здоров'я шкіри.

Дослідження показують, що нанесення кремів з фініків на шкіру може поліпшити вміст вологи, еластичність і яскравість шкіри. Автори також відзначають, що фініки в догляді за шкірою можуть зменшити вплив старіння на шкіру.

Жоден з учасників, які використовували крем, не повідомив про побічні ефекти, і фініки виявилися безпечними для використання на шкірі.

Вони можуть допомогти при діабеті

Діабет передбачає зниження рівня цукру в крові. Науковий огляд, в якому аналізувалися доступні дослідження з цієї теми, припускає, що фініки можуть лікувати діабет через вміст в них антиоксидантів.

Деякі дослідження в огляді показують, що фініки можуть поліпшити функцію підшлункової залози по виробленню інсуліну - гормону, який допомагає підтримувати нормальний рівень цукру в крові. Інші дослідження показують, що фініки можуть допомогти при ускладненнях діабету.

Крім того, фініки багаті клітковиною, а це означає, що організм повільно їх засвоює під час травлення. Це допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові. Високий рівень цукру в крові може бути хронічною проблемою у людей з діабетом.

Вміст в них клітковини може допомогти запобігти певним захворюванням

Клітковина в фініках також допомагає при інших захворюваннях.

Одне дослідження показує, що харчові волокна можуть допомогти захистити від діабету, ожиріння та серцево-судинних захворювань. Крім того, клітковина може допомогти знизити ризик захворювань шлунково-кишкового тракту, таких як запор, рак товстої кишки і виразки.

Ризики та міркування

Фініки-це фрукт, багатий поживними речовинами, який може мати різну користь для здоров'я. Згідно з одним дослідженням, єдиний можливий недолік полягає в тому, що вони містять багато цукру.

Люди, які намагаються знизити щоденне споживання калорій, можуть захотіти обмежити споживання фініків, тому що вони калорійні.

Незважаючи на вміст цукру в фруктах, автори дослідження говорять, що споживання від низького до помірного, ймовірно, безпечно для всіх, включаючи людей з діабетом. Це пов'язано з тим, що клітковина в фініках змушує організм повільно їх перетравлювати, допомагаючи запобігти скачки нездорового цукру в крові.

Однак людині, яка бажає приймати добавки, що містять фініки, слід спочатку проконсультуватися з лікарем. Це пов'язано з тим, що добавки не завжди можуть приносити таку ж користь для здоров'я, як їжа.

Як включити фініки в раціон

Ось кілька ідей, як додати фініки в план харчування:

Сніданки: посипте фініки вівсянкою або додайте їх в тісто при приготуванні кексів.

Салати: змішайте фініки з будь-яким салатом.

Закуски: комбінуйте фініки з іншими сухофруктами і горіхами, такими як горіхи пекан або мигдаль, щоб вийшов шлейф.

Обід: додайте фініки в салат з тунця або курки.

Основні страви: додайте фініки в рецепт м'ясного рулету з індички або додайте їх в рагу.і супи.

Десерти: приготуйте парфе з шарів йогурту, нарізаних кубиками фініків і ягід.

Смузі: змішайте фініки з мигдальним молоком, арахісовим маслом, бананами і льодом, щоб приготувати смузі.

Замінник цукру: фініки в пюре і замініть їх цукром в рецептах.

Енергетичні кулі: фініки в кухонному комбайні. Змішайте натуральне арахісове масло, подрібнений темний шоколад і вівсяні пластівці. Скачайте суміш в кульки і поставте в холодильник.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
25-03-2021, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 3 453

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
Бандити стріляють у бандитів. Блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.