RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

6 помилок при пошуку роботи*

1. "Резюме – не головне"


Резюме – перший елемент в пазлі працевлаштування. За допомогою цього документа керівник компанії або рекрутер заочно знайомляться з кандидатом на вакансію, його досвідом і кваліфікацією. Вказані тут і контакти для зв’язку з претендентом. Без цих важливих вихідних даних навіть запрошення на співбесіду не одержати. Виходить резюме все-таки головне?

Можливо, вам вдасться працевлаштуватися без резюме, але зазвичай така робота не вимагає високої кваліфікації, особливих навичок, досвіду. Хоча і в цьому випадку роботодавець може зажадати резюме – сучасний рекрутинг він такий.

Тому якщо у вас до сих пір немає резюме, напишіть його. Наповніть максимально корисною інформацією про вас як фахівця, опишіть професійний досвід, оперуючи цифрами і фактами. Не забудьте вказати контакти і перевірити текст на відсутність помилок. Якщо ви давно написали резюме, то просто поновіть інформацію.

2. "Моя вакансія сама мене знайде"


Це підхід здобувачів, які шукають роботу пасивно, тобто розміщують резюме на сайті з працевлаштування або в газеті і чекають дзвінків від самого кращого роботодавця в світі. При такому підході події розвиваються по сумного сценарію: триває тиждень, місяць, півроку, але заповітну пропозицію так і не надходить.

Вичікувальна позиція явно програшна. На ринку праці виграє активний шукач, який не чекає, а діє сам, він стукає і йому обов’язково відкривають.

Щоб знайти роботу швидше, використовуйте більше джерел та способів пошуку: інтернет, спеціалізовані видання, соціальні мережі, кадрові агентства. Розсилайте резюме, докладайте супровідні листи, дзвоніть роботодавцям.

3. "Немає сенсу писати супровідні листи, їх ніхто не читає"


Здобувачі рідко пишуть супровідні листи, вважаючи, що їх не читають. Це не зовсім так. Все частіше в описі вакансії зустрічаються побажання роботодавців: "Напишіть короткий супровідний / мотиваційний лист, чому ви хочете працювати в нашій компанії, і чим привернула ця позиція. Без листи резюме не розглядаємо ".

Пишіть супровідний лист незалежно від того, є така вимога в описі вакансії чи ні. Адже це відмінний спосіб проявити свою зацікавленість в посаді, налагодити контакт з потенційним роботодавцем, переконати його запросити вас на співбесіду.

4. "До співбесіди готуватися не потрібно"


Можливо, цей підхід працює у тих претендентів, які впевнені в собі, навчені досвідом і наділені ораторським талантом. Мовляв, на місці зорієнтуюся, що говорити. Але навіть їм необхідна мінімальна підготовка: вивчити інформацію про компанію, співвіднести вимоги вакансії зі своїми можливостями і т.д.

Але часто ці елементарні речі кандидати ігнорують і "на місці" впадають в ступор від поширених питань рекрутерів. Крім того, багато хто переконаний, що ці питання – несусвітня дурість, їх ніхто не повинен ставити.

Їх дійсно можуть не поставити, все залежить від сфери вашої зайнятості. Але пам’ятайте, підготовка до співбесіди значно збільшує шанси отримати бажану роботу. Вивчіть, які питання з великою ймовірністю ви почуєте від роботодавця, і підготуйте відповіді.

5. "Тестове завдання – обман"


Багато претендентів відмовляються виконувати тестові завдання. Кандидати вважають, що роботодавці таким способом наживаються на їх безкоштовному праці, а не тестують на профпридатність. Звичайно, і це трапляється, але бачити в кожному реченні підступ неправильно і відмовлятися від виконання тестового немає сенсу.

Погодившись на "пробу пера", ви дізнаєтеся, які завдання доведеться вирішувати в майбутньому, оцініть, наскільки комфортно діяти в заданому напрямку.

Але перш ніж приступити до виконання тестового завдання, досліджуйте надійність компанії, від якої виходить пропозицію.

6. "Випробувальний термін? Ніколи!"


Випробувальний термін оповитий такими ж страшилками, як і тестове завдання: зарплату платити не будуть, звільнять, як тільки закінчиться випробувальний період …

Можливий і такий варіант, якщо ви попалися на вакансію-обманку. У самому ж випробувальному терміні немає нічого поганого. Навпаки. Співробітник за цей період робить висновки про компанії в цілому, своєї посади, обов’язки, заробітну плату, колективі і керівництві.

Щоб не стати жертвою обманних схем, всі фінансові питання, в тому числі, пов’язані з випробувальним періодом, потрібно з’ясувати ще на співбесіді.

Jooble, сайт з пошуку роботи, знайди собі гідну роботу!
Редактор: Марія Фернюк
17-03-2021, 13:07
Коментарів 0 Переглядів 2 218

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!