RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

5 простих кроків, які зроблять ваші відносини щасливими

У питаннях кохання немає універсальних рецептів, проте психологи виявили 5 основних аспектів, враховуючи які можна уникнути хворобливої прихильності: дотримуючись цих правил, ви вибудуєте не невротичну драму, а міцні і щасливі відносини, інформує Ukr.Media.



Відрізняємо кохання від залежності

Відсутність хворобливої прихильності чомусь багатьма сприймається як недостатньо сильне кохання. Психологи ж впевнені, що будь-яка драма зі сльозами, істериками, ревнощами, будь-які хворобливі непорозуміння, що призводять до страждань, з коханням не мають нічого спільного. Звучить парадоксально, але це так: кохання завжди взаємне. Почуття, які з вами не поділяють, що призводять до відносин, у яких ви є жертвою, є нездоровими залежними відносинами. Будь-яка здорова людина, що зіштовхнулася з невзаємністю, безумовно, відчує негативні емоції і піде далі — на пошуки взаємних відносин, не застрягаючи у болючій для себе історії. І тільки схильні до неврозу люди вважають за краще страждати і рефлексувати на тему того, що вони нещасні. Будь-яка емоційна прихильність передбачає якусь залежність, яка призводить до втрати гідності і зниження самооцінки.

Таким чином, перебуваючи у відносинах, у яких ви страждаєте, з кожним наступним днем ви дедалі глибше потопаєте: емоційний вакуум і біль самі не зникнуть. Єдиний адекватний крок — перемогти прихильність і зрозуміти, що це не кохання. У коханні є гармонія, у неврозі ж є тільки стрибки від занепаду до ейфорії, які замінюють реальну емоційну прихильність.

Важливо розуміти, що прихильність у відносинах формується на основі дуже специфічних емоційних процесів.

Деякі люди настільки потребують кохання, що плутають його з тотальним контролем, а пристрасть з ревнощами. Той, хто дійсно кохає, не отримує задоволення від того, що змушує страждати іншу людину. Кохання — це історія не про біль, а про радість і гармонію, які сприяють особистісному зростанню обох партнерів.

Для емоційно залежних людей кохання — це наркотик, а тому часто такі відносини називають "токсичними". Просто кохати, забуваючи себе, "кинути усе" — це не романтичні приклади величезного кохання, а тривожні ознаки. Невротична залежність знеособлює вас: людина припиняє бути собою, а це призводить до деформації особистості і великої життєвої драми.

Скажемо "ні" прихильностям, які завдають біль

Щойно ви розібралися — самостійно або за допомогою фахівця — з тим, що ви потрапили у пастку психологічної прихильності, важливо негайно закінчити хворобливу історію. Як і з наркотичною залежністю, перший етап — це завжди відмова від дози. Далі вже йде усвідомлення і опрацювання причин.

Усвідомлюємо, що відсутність сильної прихильності — це і є зріле кохання

Рано чи пізно усвідомлення того, що кохання — це не лише драма і сльози, приходить до кожного. Втім, люди, які звикли жити на вулкані пристрастей, можуть і не зрозуміти, що ненавмисно прийшло саме справжнє кохання. Якщо ви звикли страждати і лише так відчувати, що у житті є місце для емоцій, то варто глобально переглянути свої установки і, можливо, навіть опрацювати проблему — який невроз не дає вам жити у гармонії. Запам'ятайте одне просте правило: кохання закінчується там, де зачіпається почуття власної гідності. Головним критерієм є наша самооцінка. Якщо нас принижують, висміюють, ображають наші цінності або змушують почуватися слабкими, то це не кохання. Також кохання не є джерелом живлення і способом заповнити порожнечу.

Контролюйте егоцентричні дитячі прояви

Серед нас є люди, які сприймають відносини як джерело живлення, вони потрібні їм, щоб заповнювати порожнечу і рятуватися від самотності. Психологи порівнюють їх з дітьми, які постійно потребують любові і вимагають від оточуючих різних проявів цієї любові, при цьому самі вони не здатні на це почуття. Дуже важливо зрозуміти, що ця нав'язлива потреба є незрілістю: один з партнерів втамовує свій особистий емоційний голод, не думаючи про те, наскільки конструктивними є ці відносини.

Станьте тією людиною, яку хочете зустріти

Коли людина будує свої відносини на основі прихильності і залежності, то часто вона почувається так, немов не впорається поодинці: їй нецікаво бути наодинці з собою. Тому наявність партнера життєво необхідна: здається, ніби без нього життя припинить мати сенс. Погана новина для тих, хто переживав подібне: дані емоції властиві здебільшого людям, які у глибині душі не люблять себе, а тому їм важко вибудувати зі світом конструктивні зв'язки. Саме такі люди схильні до ейфорії, а потім депресії, і так чи інакше, яку б маску вони не носили, оточуючі відчувають відсутність любові до себе. Почніть з себе: не намагайтеся шукати винних у розриві, заспокоїтися у веселих вечірках або новому романі. Щойно ви усвідомите свою проблему і наведете лад всередині себе, почнете любити себе і навчитеся отримувати задоволення від спілкування з собою, з'являться і гармонійні відносини.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5 простих кроків, які зроблять ваші відносини щасливими
Редактор: Аліна Книжник
6-03-2021, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 822

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.