Україну заполонив підроблений сир: як відрізнити фальсифікат

новини / Новини України
1 695
0
Україну заполонив підроблений сир: як відрізнити фальсифікат

В Україні на прилавках магазинів часто зустрічається так званий "сирний продукт", який продають під виглядом справжнього сиру. Ці продукти навіть зазвичай лежать на одній полиці. Які сири найчастіше фальсифікують і як розпізнати підробку, розповіла керівниця ГО "Споживча довіра" Олена Куликова.

В ефірі телеканалу "Україна 24" експерт заявила, що відрізнити оригінал від підробки на око складно, але необов'язково пробувати сир.



"На око фальсифікат визначити досить складно, потрібно чітко розуміти, що тільки лабораторним способом, або хоча б підручними домашніми засобами, але в магазині складно це зробити. Тільки якщо є якась кричуща ситуація, припустимо, сир занадто білий. Однак маркером може бути ціна. Для виготовлення 1 кг сиру потрібно 11 літрів молока. Відповідно, мінімальна вартість – 120 грн тільки на сировину, є ще й інші інгредієнти, купа всяких накруток, кожен повинен десь заробити. Близько 200 грн за кг – відсікає ціна. Нижче – це вже не сир", – пояснила експерт.

Також фахівець зазначила, що загалом сирний продукт не небезпечний, однак користі від нього теж ніякий організм не отримує.

"Він позиціонується як вітамінний, корисний, а коли мова йде про фальсифікат – людина, звичайно, не вмре, не буде необоротних процесів в організмі, але користі теж не буде. Виходить так, що люди витрачають гроші і не отримують того, що хочуть. Недорогий сегмент затребуваний, і тут йде заміна сиру сирним продуктом. Тут лідер український виробник, а українські виробники позиціонують себе в преміум-секторі, вони за свою якість борються, навряд чи ми знайдемо там фальсифікат", – розповіла Куликова.

Експерт каже, що істотна частка фальсифікату припадає саме на імпортні сири.

"Не можна однозначно сказати, що дешевий імпортний сир краще українського. Є досить недорогі європейські сири непоганої якості і маса українського якісного сиру, який ми перевіряємо, не можна ж сказати, що у нас скрізь фальсифікат. Обрати треба виходячи з власних пріоритетів, фінансових можливостей", – сказала вона.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

11:00
Хотів отримати матеріальну допомогу: на Буковині аферисти обдурили чоловіка
10:57
У Чернівцях зустріли траурний кортеж із загиблим бійцем Юрієм Турлаєм
10:55
У Чернівцях почали будувати багатоповерхівки для переселенців за 10 мільйонів євро
10:40
На Буковині відкрили меморіальну дошку загиблому воїну Івану Петрунику
10:20
Чи можна людям після 60 років їсти кисломолочний сир
10:00
Росіяни завдали ракетного удару по порту в Одесі: пошкоджені судна, загинули сирійці
09:40
Російська армія почала наступ на Суджу – ISW
09:20
На Буковині підприємиця за кошти гранту розширила піцерію
08:59
Рішення ВЛК: як оскаржити та захистити свої права
08:52
У Чернівцях до вечора на двох вулицях не буде води: список адрес
08:45
У Чернівцях учетверте відбудеться фестиваль "Миколайчук OPEN"
08:31
За минулу добу на фронті - 259 боєзіткнень. Найгарячіша ситуація на Покровському напрямку
08:15
Сьогодні на Буковині попрощаються з двома відважними воїнами, які загинули на війні
08:00
Яке сьогодні, 12 березня, свято: традиції та забобони
07:45
Загибель двох захисників і викриття псевдовійськового: головні новини Буковини за минулу добу
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 12 березня не буде світла
07:15
Ці продукти покращують пам'ять та роботу мозку: мають бути на тарілці
07:00
Погода на Буковині 12 березня
02:00
Чому пітніють руки, коли ми нервуємо: названо причину, про яку не всі знають
01:45
Ніколи не садіть ці рослини на одній грядці, бо загубите урожай
01:30
Завжди має бути у раціоні. Лікарка назвала продукт, який важливий для мозку дітей
01:15
Як зберегти молодість та свіжість після 40 років: головні секрети
01:00
Чи можна людям після 60 років їсти кисломолочний сир
00:45
Не лише генетика: чому випадає волосся, псуються нігті та з'являється рання сивина
00:30
Вечеря за копійки: котлети без м'яса, від яких навіть м'ясоїди втратять дар мови
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм