Високий холестерин - це стан, викликаний нерозважливістю людини у виборі продуктів харчування і нездоровим способом життя. Таким чином, рівні підвищуються, і загроза серцевого нападу або інсульту, на жаль, реальна.
Апельсиновий сік і авокадо можуть допомогти знизити рівень холестерину, пише
Главред.
У дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці США, вивчалися тривале вживання апельсинового соку і його здатність знижувати рівень холестерину ЛПНЩ.
У дослідженні взяли участь 103 чоловіки (18-66 років) і 26 жінок (18-65 років); всі були співробітниками фабрики з виробництва апельсинового соку, що мала щоденний доступ до безкоштовного апельсинового соку.
Результати показали, що 41 відсоток людей споживали дві чашки (480 мл) апельсинового соку на день протягом щонайменше дванадцяти місяців, тоді як 59 відсотків добровольців не споживали апельсиновий сік.
Дослідження прийшло до висновку, що у постійних споживачів апельсинового соку був нижчий рівень загального холестерину, холестерину ЛПНЩ і спостерігалося поліпшення вмісту фолієвої кислоти і вітаміну С в своєму раціоні.
Апельсиновий сік допомагає з холестерином, збираючи холестерин ЛПНЩ з артерій і доставляючи його в печінку, де він виводиться назовні.
Було доведено, що вживання апельсинового соку знижує ще один фактор ризику серцевих захворювань - високий кров'яний тиск.
В огляді зазначається, що вживання фруктового соку ефективно знижує діастолічний артеріальний тиск (нижнє значення артеріального тиску) у дорослих.
Ще один продукт, який працює на користь зниження рівня холестерину-авокадо. Авокадо дуже поживний, він містить вітамін Е, калій, ніацин, мононенасичені жири і розчинну клітковину.
Їжа для сніданку також містить корисні мінерали, такі як залізо, мідь і вітамін B, фолієву кислоту.
Було виявлено, що дієта, що складається з авокадо (багатих мононенасиченими жирними кислотами) з обмеженням насичених жирів, значно знижує рівень холестерину.
Дані показали, що дієта без авокадо підвищувала рівень триацилгліцерину.
Ненасичені жири, які містяться в авокадо, вважаються здоровими типами жирів.
А в авокадо взагалі немає холестерину.
І поліненасичені, і мононенасичені жири можуть допомогти знизити рівень холестерину в крові, що робить авокадо корисною для серця їжею.
Але переваги авокадо щодо холестерину виходять навіть за рамки цього.
Щоб знизити рівень холестерину, постарайтеся скоротити вживання жирної їжі, особливо їжі, що містить жир, званий насиченими жирами.
Насичені жири підвищують рівень холестерину ЛПНЩ-шкідливого типу холестерину, який склеює внутрішню частину ваших артерій.
Згідно з NHS, насичені жири можна знайти в наступному:
* М'ясні пироги, ковбаси і жирне м'ясо
* Вершкове масло, сало і топлене масло
* Вершки і твердий сир, наприклад чеддер
* Торти та печиво
* Їжа, що містить кокосове або пальмове масло.
Ви все ще можете їсти продукти, що містять більш здоровий тип жиру, який називається ненасиченим.
Ненасичені жири містяться в рослинній їжі, такий як оливкова і рослинна олія, горіхи і насіння, а також в жирній рибі.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
31-01-2021, 00:45
0
1 021