Casual-ресторан Fon Fischer нещодавно відкрився у Чернівцях на вулиці Головній, 35, і став цікавою принадою не тільки для чернівчан, а й для гостей міста. Адже кожен бажаючий тепер зможе тут не тільки смачно поїсти, насолоджуючись перевагами стилю кежуал, а й відкрити для себе частинку невідомої Буковини, зокрема постать австрійського військового діяча Едуарда фон Фішера, що народився у нашому краї. При вході до ресторану гостей зустрічають міністатуетка Едуарда фон Фішера, яка стала візитівкою закладу, меню на металевій підставці та колоритна буковинська музика в стилі часів Австро-Угорщини і не тільки.
У нас – частинка історії Чернівців
Ресторан Fon Fischer – це сучасний заклад нового зразка, з новим баченням сервісу, самої концепції кухні, подачі страв, спілкування з гостями, дизайну і стилю, що вдало поєднуються з історією Чернівців. Крім того, заклад має кілька яскравих фішок, які обов’язково сподобаються і чернівчанам, і гостям міста.
"Ми більше наближені до стилю львівських ресторанів, – розповідає власник ресторану Fon Fischer Руслан Рудейчук. – Це місце, куди запросто можна прийти у зручному одязі, без пафосу, зустрітися з друзями, гостями, повечеряти з сім’єю. Ми націлені на те, щоб гості міста заходили до нас, тому частинка історії Чернівців включена в ресторан. Це не політика, це історія. Ми просто робимо щось для Чернівців".
Тільки у Fon Fischer – ексклюзивне м’ясо зі смокеру!
Основна фішка ресторану Fon Fischer – тут найкращі і перші у Чернівцях страви зі смокеру! Це унікальна технологія гарячого копчення, яка дозволяє готувати м’ясо і рибу у смокерах – спеціальних коптильнях за технологією копчення і томлення, на дубових і букових дровах без кори при низьких температурах. Вранці смокери завантажують м’ясом чи рибою, де це все може томитися при температурі 70 градусів 6-8 годин, залежно від того, що це: риба, птиця чи товстий шматок шиї. Воно надзвичайно ароматне і ніжне на смак, так і проситься на тарілку, чекає, щоб його замовили. Подають його, нарізаючи порційно, не гарячим, а теплим, разом із соусами. Фішка в тому, що якщо ви приходите в ресторан і замовляєте м’ясо, його вам подають найшвидше.
Щодня – певний монопродукт!
"Одна з фішок ресторану – щодня свій монопродукт, – розповідає шеф-кухар ресторану Fon Fischer Дмитро Матушинський. – Наприклад, у понеділок та п`ятницю – це птиця (курка й індюшатина), у вівторок та четвер – риба (морський окунь, скумбрія, короп, форель), середа та субота – свинина (костиця, ребра в чорній паніровці з дробленого перцю і в червоній глазурі з медом), у неділю – барбекю-день (ковбаски, мітітеї, стейки зі свинини, костиця тощо). На майбутнє плануємо робити сети. Тобто люди наперед будуть замовляти сети від кухаря, де за 6-7 подач кожні 10 хвилин будуть виносити страву на двох. На величезній дошці на весь стіл ми будемо нарізати м’ясо, викладати десерти, малювати соусами, готувати подачу, використовувати рідкий азот просто перед гостями.
Окрім монострав, пропонуємо салати, хумус зі стрийської квасолі "Ясь", печемо власний хліб трьох видів: з цибулею, паприкою, вином. У меню ресторану, окрім м’яса і риби, ми зібрали всі автентичні страви Буковини – полядвіца, кулеша з соусом з бринзи, наша дністровська риба, буковинські нарізки з різних копченостей, запечені яблука з домашнім сиром, буковинські сири сторожинецьких сироварів. Також ми пропонуємо страви з дичини: дерун з кабаном, карпачо з оленини, строганина, раки, жаб’ячі лапки для тих, хто любить екзотику. З напоїв є популярні місцеві наливки та авторські коктейлі від барменів".
Відкрита кухня – відкриті ми!
Відкрита кухня, яка є характерною ознакою ресторанів у стилі casual, – це ще одна особливість ресторану Fon Fischer.
"Її ми зробили, щоб гості бачили, як відбувається процес приготування м’яса у смокерах, інших страв, подачі, сервірування тощо, – розповідає Руслан Рудейчук. – У такій обстановці гості можуть поспілкуватися з кухарями, подивитися, які страви тут готують, поставити запитання. Наші кухарі виходять до гостей, нарізають при них м’ясо, готують подачу, спілкуються. Ми хочемо, щоб було живе спілкування з гостями, з кухнею, щоби кухарі відчували, що те, що вони роблять, важливо для гостей. Ми завжди відкриті для вас!".
Затишний і естетичний простір ресторану Fon Fischer запам’ятовується з першого погляду своїм неперевершеним сучасним стилем, комфортом, відкритістю і ненав’язливістю. І втілити цю ідею в життя допомогла команда молодих дизайнерів з Чернівців – студія дизайну інтер’єрів Pasteli Interior Design, яка створює сучасні, лаконічні і зручні дизайни та втілює їх у життя. Завдяки професіоналам студії тут завжди затишно, спокійно, незвично, красиво і цікаво.
Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.
22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".
В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.