RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Співи Мірзояна та найкраща кутя від Сумської: як українські зірки відсвяткували Різдво у Карпатах (фоторепортаж)

Різдвяні свята - найкращий час для відпочинку та подорожей наймальовничішими місцями України. Традиційно багато українців відправилися за зимовою казкою у Карпати, а саме - до мальовничого містечка Яремче, яке часто обирають для відпочинку і українські зірки, пише УНІАН.

Саме тут вже вдев’яте пройшов традиційний фестиваль Winter Romantik Fest, організатором якого є Romantik Spa Hotel. Цьогоріч гостями фестивалю стали співаки Арсен Мірзоян та Віктор Павлік, актори Ольга Сумська та Віталій Борисюк, співачки Віра Кекелія, Тоня Матвієнко й Наталія Бучинська, а також знайомі усім ведучі "Сніданку з 1+1" Людмила Барбір та Руслан Сенічкін.



Артисти не давали засумувати гостям фестивалю і залучали їх до різноманітних активностей. Так, зірки влаштували змагання за звання найкращого кулінара та найсмачнішу кутю. Цього року конкурсанти постаралися усіх вразити, тож окрім традиційних інгредієнтів, використали ще й незвичні.

Співи Мірзояна та найкраща кутя від Сумської: як українські зірки відсвяткували Різдво у Карпатах (фоторепортаж)


Так, співачка Наталія Бучинська, яка розділила перше місце і звання авторки найкращої куті з Ольгою Сумською, приготувала кутю з використанням великої кількості горіхів: грецьких, мигдалю, фундука. Сумська ж додала до куті – 100 мл рому. Людмила Барбір та Руслан Сенічкін поклали у кутю халву та віскі. А Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян назвали секретним інгредієнтом їхньої різдвяної страви любов. Проте і більш приземлені секрети приготування співачка теж видала. За її словами, дуже важливо замочений на ніч мак зранку ретельно розтерти у глиняній ступці за допомогою макогону. Бажано розтерти мак до появи білого макового молока – воно надасть особливий смак куті.

Співи Мірзояна та найкраща кутя від Сумської: як українські зірки відсвяткували Різдво у Карпатах (фоторепортаж)


"У нашій родині завжди дотримувалися традицій та тримали піст 6 січня, а першою стравою, яку куштували цього дня була саме кутя, розповідає Людмила Барбір, - основних інгредієнтів було три: пшениця, мак та мед. Пшениця символізувала народження нового життя та оновлення, мак – достаток та гарний врожай, мед – життєдайність та солодке життя. Вважалося – скільки ви додасте меду в кутю, так вам і буде солодко по життю. У нашій родині було прийнято, окрім традиційних інгредієнтів, додавати трішки халви та солі. Тоді кутя набуває особливого смаку".

Яскравою особливістю фестивалю став благодійний аукціон в рамках проекту "Врятуймо скарби разом", що проводиться спільно з Івано-Франківським краєзнавчим музеєм. Його основною метою є збереження стародавніх ікон. Цьогоріч лотами аукціону стали три копії реставрованих творів сакрального мистецтва, за які вдалося зібрати 60 тисяч гривень. Зібрані кошти підуть на подальшу реставрацію творів українського мистецтва з фондів музею.

Співи Мірзояна та найкраща кутя від Сумської: як українські зірки відсвяткували Різдво у Карпатах (фоторепортаж)


При цьому попри усю масштабність фестивалю, організатори до останнього не були впевнені, чи не завадить пандемія проведенню дійства.

"Це був непростий рік, і до останнього моменту ми не знали, чи дозволить влада святкувати Різдвяні свята чи буде введений локдаун, - розповів засновник фестивалю Winter Romantik Fest та власник Romantik Spa Hotel Іван Гаврон. – Але ми сподівалися, що нам таки вдасться провести захід і все вийшло".

Він розповідає, що цього року туристичний бізнес зіткнувся з неабиякими труднощами, проте вони лише стимулювали краще пристосовуватися під реалії сьогодення та шукати нові способи залучити українських туристів до відпочинку у рідних Карпатах.


Співи Мірзояна та найкраща кутя від Сумської: як українські зірки відсвяткували Різдво у Карпатах (фоторепортаж)


"Впродовж всього 2020-го року ми не побоялися труднощів і ввели чимало оновлень в готелі. Зокрема, запропонували нашим клієнтам систему харчування та обслуговування all inclusive. А також ми наповнили наші басейни термальною водою. Головний висновок - потрібно не боятися вводити нові пропозиції та покращувати сервіс, тому що українці вже бажають цього, особливо ті, хто був в інших країнах на відпочинку. Всім готельєрам і рестораторам я раджу не шкодувати коштів – розширятися, покращувати сервіс, вводити нові послуги та випускати нові продукти і впевнено рухатися вперед".

Ну, а для гостей фестивалю 2021-й рік розпочався з веселих співів Ольги Сумської та Віталія Борисюка, а також романтичного Арсена Мірзояна, цікавих конкурсів та гарного різдвяного столу з традиційними українськими стравами. І це без сумніву, дало гарний запал та заряд позитиву на кілька місяців вперед!

Співи Мірзояна та найкраща кутя від Сумської: як українські зірки відсвяткували Різдво у Карпатах (фоторепортаж)

Співи Мірзояна та найкраща кутя від Сумської: як українські зірки відсвяткували Різдво у Карпатах (фоторепортаж)


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber
Редактор: Аліна Книжник
9-01-2021, 00:55
Коментарів 0 Переглядів 978

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.