Медики часто говорять про те, що міцні спиртні напої необхідно закушувати жирної й калорійною їжею.
Однак це не зовсім правильний підхід, заявила в коментарі порталу Medikforum дієтолог Марина Макіша. За її словами, жирна і калорійна їжа здатна нейтралізувати спиртові сполуки. Але вона завдає не меншої шкоди тілу, ніж сам алкоголь. Особливо страждають від неї підшлункова залоза і печінка, пише
glavred.info.
За словами лікаря, звичайні гриби через високий вміст хітозану здатні сильно нівелювати вплив спиртного на організм і не мають побічних ефектів.
Однак дієтолог дала ще ряд рекомендацій любителям міцного. Не потрібно перед застіллям з'їдати дуже багато грибів, оскільки вони багаті нерозчинними харчовими волокнами. Максимальна добова норма - 300 грамів. Щоб точно убезпечити себе від проблем з травленням, Макіша рекомендує з'їдати в день не більше 150 грамів грибів. Цього цілком вистачить, щоб знизити негативний вплив алкоголю під час святкового застілля.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber
8-01-2021, 00:24
![Коментарів Коментарів](/templates/mb_ua/images/ico-comments.png)
0
![Переглядів Переглядів](/templates/mb_ua/images/ico-ratingnews.png)
1 460