RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Топ-7 помилок, яких не можна припускатись, доглядаючи за шкірою

Очищаєте, освіжаєте, втираєте креми не покладаючи рук, а шкірі ніби досі чогось не вистачає... І у подружки зморшок чомусь менше! Можливо, ви щось робите не так? Розбираємося разом і з'ясовуємо, які звички можуть призвести до швидкого старішання, інформує Ukr.Media.

Не будьте фанатками вмивань і пілінгів

Ви з тих, хто літрами витрачає гель для вмивання, сподіваючись змити весь бруд великого міста і очистити пори? Тоді час дізнатися, що часте умивання за допомогою спеціальних засобів зневоднює шкіру. Надмірне "очищення" змиває шкірне сало, яке є природним зволожувачем і до того ж перешкоджає розмноженню бактерій.



А якщо сюди додати пристрасну любов до скрабів, пілінгів і лазерних шліфувань, можна вважати, що вашій шкірі наноситься подвійний удар. Видалення поверхневих шарів шкіри, звичайно, може допомогти їй сяяти і виглядати більш доглянутою, але зловживання подібними процедурами стоншують дерму, роблячи її гіперчутливою. Регулярні травмуючі косметологічні процедури можуть призводити до формування пігментації шкіри, а ще викликати телеангіектазії (купероз! Виглядає останнє приблизно так само страхітливо, як звучить: йдеться про розширення дрібних судин шкіри — це ті ж самі судинні зірочки або сіточки, які не мають нічого спільного зі здоровим рум'янцем на щоках.

Не сподівайтесь на патчі для шкіри навколо очей

Патчі — один з наймодніших доглядових засобів останнього часу. Ці чудодійні наклейки під очі обожнюють б'юті-блогери, зірки і усі, хто стежать за собою. Але ж, якщо розібратися, вони не омолоджують нашу шкіру. Ефект позбавлення від дрібних зморшок під очима досягається за рахунок мікронабряку, що виникає на шкірі. Патчі працюють так: одні їх компоненти зволожують шкіру, а інші — утворюють плівку, яка не дає волозі випаровуватися. У результаті цього з'являється мікронабряк: він розтягує шкіру і тим самим розгладжує зморшки. Намагайтеся користуватися патчами у міру гострої необхідності (і краще у ранкові години) — добре, що при цьому набрякає лише шкіра, м'які тканини обличчя цей процес не зачіпає. Зловживання цим модним засобом може призвести до того, що на шкірі під очима, яка регулярно розтягується, дрібних зморшок з часом стане тільки більше.

Не використовуйте косметику перед сном

Якщо у вас є звичка мазати обличчя кремом, вирушаючи у ліжко, час терміново від неї відмовитися! Під час сну кров активно циркулює в області голови. Креми ж перешкоджають випаровуванню вологи з поверхні шкіри. У результаті обличчя набрякає, шкіра розтягується, що з часом збільшує утворення дрібних зморшок (зовсім як у випадку зі зловживанням патчами). Найкраще використовувати доглядову косметику за 3-4 години до сну. І якщо вже ви забули нанести крем завчасно і схаменулися перед тим, як пірнати у ліжко, то краще перенести процедуру до наступного разу.

Чи не підсаджуйтеся на "уколи краси" і косметику у ранньому віці

Якщо керуватися тенденціями у соцмережах, то користуватися декоративною косметикою і доглядовою косметикою потрібно починати вже років у 12-13, а до 18 років варто вже і ін'єкції якісь зробити. Але експерти запевняють: усьому свій час! Активне умивання з різними зволожуючими і тонізуючими засобами у юному віці призводить до раннього старішання шкіри і може викликати появу акне. І "уколи краси" без помітних причин та вікових показань краще не робити. Безконтрольне ін'єкційне зволоження — у першу чергу це стосується введення гіалуронової кислоти — може призвести до того, що організм припинить виробляти власну гіалуронову кислоту у достатній кількості. Згодом шкіра виглядатиме гірше, ніж могла б, і ви вже просто не зможете обійтися без штучного підтримання її водного балансу.

Не перестарайтеся з ін'єкціями

Перш ніж здійснити мрію про пухкі губи, кілька разів подумайте! Надмірне використання гіалуронової кислоти у якості філерів, що збільшують об'єм, з часом розтягують слизову. А якщо ви захочете вивести філер, то губи стануть зморшкуватими.

Не варто занадто часто вдаватися і до ін'єкцій ботулотоксину. Оскільки це біологічний препарат, то до нього може виробитися імунітет, і він просто припинить діяти. Тому дійте лише згідно з інструкцією, яка говорить, що робити ін'єкції цього препарату варто не частіше одного разу на три місяці.

Не їжте забагато солодкого

Ось вам ще один факт у скарбничку "жахів" про цукор: виявляється, цукор здатний змінити структуру колагену. Це призводить до того, що колаген не розщеплюється, оскільки організм просто не може його "розпізнати". У результаті "старий" колаген накопичується, а новий не утворюється. Крім того, цукор впливає і на склад шкірного сала. Воно стає більш в'язким і закупорює протоки сальних залоз, через що посилюються усілякі запалення на шкірі.

Не нехтуйте захистом від сонця!

Вважаєте, що засмага вам личить? Постарайтеся переглянути свої погляди на прекрасне. Під впливом ультрафіолету шкіра зневоднюється, накопичується патологічний пігмент, змінюється структура колагену, що у сукупності сприяє утворенню зморшок... А якщо сюди додати ризик розвитку онкологічних захворювань (особливо якщо у вас є новоутворення у вигляді родимок), то захочеться відразу втекти у тінь. Ось звідти найкраще милуватися сонцем... І, звичайно, через сонячні окуляри — дрібні зморшки навколо очей від постійного примружування ще ніхто не скасовував!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
2-01-2021, 01:20
Коментарів 0 Переглядів 901

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.