Названо продукти, що викликають безсоння

новини / Здоров'я
1 915
0
Названо продукти, що викликають безсоння

Телеведуча і докторка медичних наук Олена Малишева перерахувала продукти, вживання яких погіршує якість сну і призводить до безсоння.

Продукти, що провокують безсоння, Малишева озвучила в ефірі програми "Жити здорово!", випуск опублікований на YouTube, пише Главред.



Які продукти викликають безсоння

- алкоголь;

- кава;

- жирна і гостра їжа.

Зокрема, алкоголь зменшує тривалість фази швидкого сну, робить сон переривчастим і неповноцінним.

Кава порушує сон з двох причин. По-перше, цей напій є слабким психостимулятором. По-друге, це сильний сечогінний препарат.

Гостра і жирна їжа викликає дискомфорт, печію і неприємні відчуття, а також призводить до стану, при якому складно заснути.

"Якщо ви погано спите, вам доведеться навести продуктовий порядок в прийомах їжі перед сном", - порадила Малишева.

Вона також озвучила список продуктів для здорового сну. Зокрема перед сном можна їсти кефір, червону квасолю, фісташки, вишню, індичку, палтус, шпинат і кунжут.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.