RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як посилити імунну систему і "зберегти ефект" надовго

Ваша імунна система є внутрішнім захистом від шкідливих мікробів та інфекцій. Однак формування сильної імунної системи не відбувається відразу.

Насправді, зміцнення вашої імунної системи може зайняти кілька тижнів, за словами Туліп Джавері, доктора медицини та фахівця з інфекційних захворювань, пише Главред.



Таким чином, стакан лимонно-імбирного соку не захистить вас від інфекційного захворювання, якщо у вас вже ослаблена імунна система.

Щоб швидко зміцнити свою імунну систему, вам потрібно планувати заздалегідь і послідовно дотримуватися деяких загальних рекомендацій протягом як мінімум декількох тижнів.

Чи можете ви поліпшити свою імунну систему за 24 години?

Якщо у вас ослаблена імунна система, ви не зможете внести розумні зміни протягом 24 годин.

Імунна система-складна система, що вимагає безлічі різних робочих частин. Через це "немає швидкого способу поліпшити це", говорить Джавері.

Тим не менш, якщо ви шукаєте найшвидший спосіб підвищити шанси вашої імунної системи на запобігання інфекції, Джавері каже, що дуже важливо пити багато води і спати достатньо.

Але важливо відзначити, що "зазвичай потрібні тижні регулярного втручання, щоб мати будь-який вплив", - говорить Джавері.

Як зміцнити вашу імунну систему

Якщо ви очікуєте потрапити в ситуацію, коли ви можете піддатися впливу великої кількості мікробів - наприклад, якщо ви скоро вилітаєте, - і хочете вжити заходів для захисту себе, ось п'ять способів підвищити свій імунітет:

Пити багато води

"Дуже важливо пити багато води перед польотом, тому що чим вище висота, тим сильніше падає вологість, що призводить до значної втрати рідини", - говорить Джавері.

Щоб функціонувати належним чином, ваша імунна система в значній мірі залежить від поживних речовин у вашому кровотоці, який в основному складається з води. Без води клітини і тканини Вашої імунної системи не отримують необхідних їм поживних речовин.

Ваша імунна система також покладається на воду, щоб вимити мікроби та відходи.

Кількість необхідної води може бути різним; однак вам слід прагнути до регулярного пиття рідини протягом дня.

Виспатися

"Сон також дуже важливий, оскільки він дозволяє тілу відновитися і підготуватися до наступного дня", - говорить Джавері.

Згідно з дослідженням 2017 року, недосипання робить ваше тіло вразливим для безлічі інфекційних агентів. Ви повинні прагнути до того, щоб спати по сім-вісім годин на добу, щоб підвищити імунітет.

Якщо ви збираєтеся відправитися в подорож, Джавері рекомендує уникати вживання кофеїну прямо перед і під час польоту, тому що він може зневоднювати і порушувати режим сну.

Вправа

Фізичні вправи можуть допомогти вимити мікроби з легенів і дихальних шляхів, знижуючи ймовірність захворювання. Він також стимулює вашу імунну систему і бореться з гормонами стресу, які можуть викликати захворювання.

По можливості, спробуйте виконувати помірні або енергійні вправи по 60 хвилин кілька днів на тиждень протягом декількох тижнів. Ви можете вибрати активну прогулянку або поїздку на велосипеді по околицях.

Приймайте вітамін С і цинк

І вітамін С, і цинк покращують ваш захист від патогенів і мають вирішальне значення для вашого імунітету.

Дефіцит цих двох поживних речовин пов'язаний з більш частими і більш важкими випадками ряду захворювань, включаючи малярію, діарею, застуду, пневмонію та інші інфекції дихальних шляхів.

Ви можете проконсультуватися зі своїм лікарем про те, чи потрібні вам ці добавки і яка доза вам підходить.

Випийте кісткового бульйону

За даними Гарвардської медичної школи, курячий суп, приготований на кістковому бульйоні, може допомогти очистити дихальні шляхи і зменшити запалення, а також є досить хорошим джерелом білка.

Хоча кістковий бульйон - це свого роду тенденція, і докази не остаточно вказують на його переваги, білок є важливим поживним речовиною для імунітету, оскільки він необхідний для функціонування ваших Т-клітин,які представляють собою тип лейкоцитів, які відіграють важливу роль у вашій імунній відповіді.

Довгострокові рішення для зміцнення вашої імунної системи

Щоб підтримувати сильну імунну систему протягом тривалого часу, важливо вести здоровий спосіб життя. Джавери рекомендує наступне:

Здорова і збалансована дієта: отримання всіх необхідних поживних речовин і енергії може допомогти забезпечити хороше функціонування всіх ваших клітин, включаючи ті, які складають вашу імунну систему.

Джавері особисто пропонує рослинну дієту, засновану на цільних продуктах, тому що крім поліпшення імунітету, вона також може знизити ризик хронічних захворювань.

Регулярні вправи: згідно з дослідженням 2020 року, вправи стимулюють вашу імунну систему і покращують її здатність боротися з вірусними інфекційними захворюваннями.

"Ви можете почати з 30-хвилинної швидкої прогулянки три рази на тиждень, а з часом збільшити її до щоденної", - говорить Джавері. Центри контролю та профілактики захворювань (CDC) рекомендують 150 хвилин вправ на тиждень.

Здорові способи боротьби зі стресом: стрес пригнічує вашу імунну систему і підвищує ризик захворювання. "Медитація, дотримання правил гігієни сну, а також розробка і дотримання встановленого графіка можуть допомогти знизити рівень стресу", - говорить Джавері.

Помірне споживання алкоголю: алкоголь підриває вашу імунну систему і знижує її ефективність в боротьбі з інфекціями. Джавері рекомендує повністю виключити алкоголь зі свого раціону, якщо це можливо.

Не палити: як і алкоголь, куріння послаблює вашу імунну систему.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
29-12-2020, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 1 407

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!