RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Цих 6 кулінарних помилок має уникати кожна людина

Кухня може виявитися найнебезпечнішим місцем у будинку — і ножі або гаряча плита тут абсолютно ні до чого. Уся справа у деяких кулінарних звичках, які буквально за кілька хвилин здатні перетворити найздоровіші продукти на чисту отруту, інформує Ukr.Media.



Використовувати невідповідні олії

Навіть найздоровіша і корисна олія — наприклад, оливкова або кокосова — може принести шкоду вашому здоров'ю, якщо використовувати її неправильно. Найгірше, що ви можете зробити — це придбати велику ємність будь-якої олії та використовувати її для заправки, смаження, запікання і гриля. Річ у тім, що для кожної з олій існує своя температура, за якої вона перегрівається і випускає вільні радикали, які потрапляють у їжу, а потім і до нашого організму. Для приготування за високих температур підходять такі олії: авокадо (рафінована), мигдальна, виноградна, арахісова, і соняшникова. Усі інші олії варто використовувати виключно у якості заправок або під час приготування холодних страв. І лише так!

Користуватися неправильним посудом

Продукти, які ми готуємо, постійно взаємодіють з посудом, у тому числі за високих температур, і тому особливо важливо, щоб він був зроблений з правильних, безпечних матеріалів. Найкраще вибирати сковорідки і каструлі з чавуну, кераміки, скла або нержавіючої сталі. А ось від посуду з тефлоновим покриттям краще відмовитися: у тефлоні міститься хімічна речовина, звана перфтороктановою кислотою (PFOA або C8) — деякі дослідження підтвердили зв'язок між впливом PFOA і розвитком раку, безпліддя та порушень печінки.

Користуватися пластиковими контейнерами для їжі

Ніколи не зберігайте залишки їжі і тим більше не розігрівайте її у пластикових контейнерах. Це може бути зручно, але занадто небезпечно для здоров'я: багато видів пластику, з яких вони виготовляються, містять хімічну сполуку бісфенол — А (BPA), які, як показують дослідження, потрапивши до організму, стимулюють викид гормону естрогену. А це призводить до порушення менструального циклу, головного болю і навіть деяких видів раку.

Додавати у їжу забагато солі

Безпечна щоденна доза солі на день — приблизно чайна ложка. Як показують дослідження, у середньому ми з'їдаємо приблизно вдвічі більше — і це негативно впливає у першу чергу на здоров'я серця. Відсьогодні почніть додавати менше солі — хоча б на чверть. Подбайте про своє здоров'я!

Занадто захоплюватися замороженими продуктами

Єдиний виняток — ті напівфабрикати, які ви приготували і заморозили самостійно. Щодо усіх інших варто пам'ятати, що у більшості своїй заморожені продукти містять забагато консервантів і хімічних речовин, які здатні погано вплинути на ваше здоров'я.

Випивати келих вина перед вечерею

Навіть якщо залишити за дужками усю шкоду регулярного вживання алкоголю, варто пам'ятати: келих вина натщесерце негайно підніме рівень цукру у крові. А це не лише змусить вас з'їсти більше, ніж ви розраховували (і чим вам насправді потрібно), але і "розгойдає" рівень інсуліну. Не треба так!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
28-12-2020, 01:20
Коментарів 0 Переглядів 911



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.