Мандарин є одним з найбагатших джерел вітаміну С, а також захищає від простудних захворювань. Але медики попереджають, що мандарини можуть провокувати інші хвороби при їх неправильному вживанні.
За словами дієтологів, мандарини варто їсти до вживання важкої їжі, пише
Главред.
Потрапивши в шлунок після основних страв, важкого м'яса, вони не перетравляться і почнуть бродити, викликаючи печію, відрижку і здуття живота.
Крім того, мандарини можуть спровокувати сильну алергію, а аскорбінова кислота в складі мандаринів може дратувати слизову шлунка.
Кому не можна їсти мандарини:
- при виразковій хворобі,
- підвищеної кислотності,
- під час загострення запальних захворювань шлунка і кишечника,
- при гепатиті, холециститі і нефриті.
Крім того, велика кількість каротину і вітаміну А в мандаринах може накопичуватися в печінці і пошкоджувати її, якщо орган ослаблений хворобою.
Також медики не рекомендують їсти мандарини дітям до 3 років.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
25-12-2020, 00:35
0
9 031