Німецькі вчені прийшли з університетської клініки в Ессені прийшли до несподіваного висновку, що екстракт кореня солодки пригнічує коронавірус. Результати дослідження були опубліковані на порталі bioRxiv.
Наукова група підготувала екстракт кореня солодки в концентрації 8 мг / мл і додала його, розведений в різних дозах (0,002-4 мг/мл), в сто 50%-них інфекційних доз коронавірусу, а потім інкубували його протягом години при температурі 37 градусів.
Це ж вони повторили на спеціальних конфлюентних клітинах Vero E6.
Результати показали, що водний екстракт кореня солодки показав нейтралізуючий ефект при концентрації 0,5-1 мг/мл − нижчої, ніж у чаї з цієї рослини. Таким чином, автори дослідження припустили, що напій може бути ефективним при лікуванні коронавірусу.
Раніше противірусні властивості гліциризинової кислоти, котра міститься у корені солодки, довели на прикладі простого герпесу і деяких інших вірусів.
Як підкреслюють вчені, дію кореня солодки і гліциризину на коронавірус необхідно вивчити докладніше, щоб підтвердити їхній терапевтичний ефект.
На цей час відомо, що ця речовина є безпечною і легко переноситься.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
21-12-2020, 20:52
0
11 380