RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Новий штам COVID-19: що відомо на цей час

Через новий штам коронавірусу Європу охопила хвиля паніки. Країни закривають сполучення з Великою Британією, де налічується понад тисячу випадків зараження мутацією COVID-19. Крім того, новий вид інфекції виявили ще в 5 державах.

Про те, що відомо про мутацію коронавірусу і наскільки вона небезпечна, пише "РБК-Україна".



Новий штам COVID-19 поширюється швидше

Коронавірус типу VUI - 202012/01 передається легше, ніж раніше відомий штам. Про це повідомили в Службі охорони здоров'я Великої Британії. Моделювання показало, що в регіонах країни, де циркулював новий штам, рівень інфікування виявився набагато вищим.

Наочні результати були отримані після введення загальнонаціонального карантину в листопаді. На тлі стабілізації ситуації з захворюваністю по країні, число інфікованих в графстві Кент не зменшилося. Пізніше виявили пов'язані випадки стрімкого зростання інфікування в Лондоні і графстві Ессекс.

Як відзначили в Службі охорони здоров'я, мутація коронавірусу всередині країни з'явилася ще у вересні цього року, однак до середини листопада поширювалася в популяції на низькому рівні.

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон підтвердив виявлення генетично зміненого типу коронавірусу, який може бути на 70% заразнішим вже відомого COVID-19.

Наскільки небезпечна мутація коронавірусу

У епідеміологів немає доказів того, що виявлений штам вірусу викликає більш важкий перебіг хвороби. Також не підтверджено, що мутація відрізняється високою летальністю.

Вивчення випадків інфікування триває, тому що показник смертності є запізнілим. Його будуть відслідковувати протягом наступних кількох тижнів.

Способи боротьби з інфекцією

Для боротьби з поширенням мутованого вірусу фахівці рекомендують дотримуватися загальних заходів епідеміологічної безпеки:

Чи буде ефективною вакцина

Лабораторні дослідження нового штаму тривають. Однак на даний момент немає даних про те, що вакцина Pfizer не зможе захистити організм людини від мутованого коронавірусу.

Для діагностування захворювання залишається ефективним ПЛР-тестування. За заявою британських епідеміологів, лабораторії отримали необхідні інструкції для швидкої адаптації до нового штаму вірусу.

Мутацію коронавірусу виявили в 6 країнах

Крім Великої Британії випадки інфікування новим штамом інфекції зафіксовані в Данії, Нідерландах, Австралії, ПАР. Також перший випадок зараження виявили в Італії у чоловіка, який нещодавно повернувся з Британії.

У ситуації, що склалася, ВООЗ закликає європейські країни посилити підходи до контролю і запобігання поширенню вірусу.

Як Британія бореться з мутацією COVID-19

Уряд оголосив четвертий рівень карантину в регіонах, де стрімко поширюється новий штам інфекції. Фактично тотальний карантин із забороною на в'їзд і виїзд із регіонів ввели в Лондоні, графствах Кент і Ессекс.

20 грудня було скасовано заплановане ослаблення обмежень на різдвяні свята. Також закриті всі магазини, крім тих, що продають товари першої необхідності, спортзали, заклади сфери послуг та догляду за собою. Заборонено виходити з дому без необхідності і в нічний час.

При цьому влада сподівається уникнути тотального карантину по всій країні, завдяки введенню локальних обмежень.

Європа закриває кордони

Близько 30 держав оголосили про припинення транспортного сполучення з Великобританією через мутацію коронавірусу. Країни вводять обмеження на різні терміни - від 72 годин і до особливого розпорядження.

Заборону вже ввели Франція, Австрія, Нідерланди, Болгарія, Німеччина, Ірландія, Туреччина, Саудівська Аравія, Ізраїль, Іран, Сальвадор, Колумбія, Кувейт, Бельгія, Аргентина, Марокко, Латвія, Естонія.

Швеція, Італія та Австрія готуються до заборони авіасполучення з Британією. Канада припиняє прийом рейсів із Великої Британії на 72 години з 21 грудня. Польща закриває авіасполучення з півночі 22 грудня. У Греції і Чехії для прибуваючих з Великобританії вводиться жорсткий карантин.

Посольство України в Сполученому Королівстві рекомендувало громадянам України утриматися від поїздок в окремі регіони Великої Британії, зокрема її столицю, через новий штам коронавірусу.

Нагадаємо, 21 грудня надзвичайний комітет уряду Великої Британії збирається на термінове засідання з питання обмеження транспортного сполучення з Королівством для ряду країн.
Редактор: Юрій Коверзнєв
21-12-2020, 15:55
Коментарів 0 Переглядів 2 294

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.