Вівсяна каша, довгий час, вважалася найкращим сніданком. Однак останні дослідження показали, що регулярне вживання вівсянки на сніданок може принести шкоду вашому організму.
Як кажуть гастроентерологи, вівсянка містить фітинову кислоту-речовину, яка затримує всмоктування кальцію в кишечнику, пише
Главред.
Мало того, фітинова кислота не тільки не дозволяє кальцію засвоюватися в організмі, але і ще й вимиває необхідний мікроелемент з наших кісток.
За даними ВООЗ, зайвий вміст фітинових кислот у вживаній їжі в 50% випадків є причиною розвитку залізодефіцитної анемії.
Крім того, вівсянка дуже калорійна і може давати відчуття тяжкості в животі.
Було доведено, що вживання в їжу круп спершу покращує перистальтику кишечника, а потім призводить до розвитку синдрому роздратованого кишечника.
Так, медики і вчені прийшли до висновку, що вівсянка не найкращий сніданок на регулярній основі. Експерти рекомендують вживати вівсяну кашу в обід і чергувати з іншими видами круп.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
22-12-2020, 00:45
0
3 889