Ігристе вино і шампанське є алкогольними напоями, що викликають найсильніше похмілля, вважає сомельє Марко Кастеланеллі. За його словами, це відбувається через бульбашки, які миттєво розподіляють алкоголь по організму, інформує
Ukr.Media.
"У просекко і шампанському міститься вуглекислий газ. Він впливає на те, як алкоголь проходить через кровотік, допомагаючи організму швидше абсорбувати алкоголь", — розповів сомельє.
Марко Кастеланеллі також підкреслив, що вуглекислий газ з напоїв, опинившись в крові, починає частково витісняти кисень. Саме через це сп'яніння ігристими винами і шампанським відбувається швидше, ніж іншими видами алкоголю. Саме це є причиною більш важкого похмілля на ранок після вечірки — людина починає страждати через сильний головний біль.
Крім того, сомельє зазначив, що похмілля може статися, навіть якщо випити тільки один-два келихи ігристого напою. Але сильний головний біль можна зупинити. Кастеланеллі порекомендував ніколи не вживати ігристе вино на голодний шлунок, а також пити його дуже повільно. Після кожного келиха сомельє рекомендував випивати склянку води і зробити те ж саме перед сном.
Також, великий графин з холодним зеленим чаєм на святковому столі допоможе уникнути неприємних симптомів похмілля на ранок. А ось солоні огірки і огірковий розсіл не варто пити при похміллі: він дає зайве навантаження на підшлункову залозу. Зате після вечірки перед сном все ж варто з'їсти два свіжих огірка. За словами експертів, вони позбавлять від набряклості на ранок після вечірки.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
21-12-2020, 01:30
0
1 131