RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Дієтологиня розкрила дивовижну користь фініків

Фініки часто асоціюються з десертом, адже їх природна солодкість і багатий аромат дійсно асоціюються з солодощами.

Але цей поживний фрукт насправді може запропонувати досить вражаючу користь для здоров'я, пише Главред.



Ось сім способів, якими фініки можуть захистити ваше здоров'я, і прості способи додати цей суперфрукт в страви, закуски, напої та частування.

Фініки багаті поживними речовинами

Три фініки містять близько 200 калорій, 54 грами вуглеводів, близько 5 грамів клітковини, 1 грам білка і не містять жирів. Ця порція розміру також забезпечує меншу кількість широкого спектру поживних речовин, включаючи вітаміни групи B, Вітамін K, кальцій, залізо, магній, калій, цинк і марганець.

Іншими словами, фініки-це не просто цукрові бомби або порожні калорії.

Фініки містять безліч антиоксидантів

Крім вмісту вітамінів і мінералів, фініки багаті антиоксидантами, що захищають здоров'я. В одній недавній статті, опублікованій в Journal of Pharmacy & BioAllied Sciences, кажуть, що фініки є хорошим джерелом природних антиоксидантів, які можна використовувати для лікування захворювань, пов'язаних з окислювальним стресом.

Окислювальний стрес виникає, коли існує дисбаланс між виробництвом вільних радикалів, що ушкоджують клітини, і здатністю організму протистояти їх шкідливому впливу. Це провісник старіння і пошкодження клітин, які можуть привести до захворювань.

Фініки також містять протизапальні та антимікробні сполуки, а це означає, що вони також можуть відігравати роль у боротьбі з інфекційними захворюваннями.

Інше дослідження показало, що фініки містять багато антиоксидантів, включаючи каротиноїди, поліфеноли (наприклад, фенольні кислоти, ізофлавони, лігнани і флавоноїди), дубильні речовини і стерини. Також вони мають протигрибкові властивості.

Фініки солодкі від природи і без додавання цукру

Багато хто думає, що фініки - це сухофрукти, але насправді це свіжі фрукти, оскільки вода з них не видаляється. А оскільки фініки являють собою цільні необроблені фрукти, вміст в них цукру є природним.

Іншими словами, якщо енергетичний батончик підсолоджений тільки фініками, на етикетці може бути вказано 0 грамів доданого цукру. Це ключ, тому що доданий цукор - це тип, який ми повинні обмежити через його зв'язок з підвищеним ризиком серцевих захворювань і ожиріння.

Американська кардіологічна Асоціація (AHA) рекомендує жінкам споживати не більше шести чайних ложок доданого цукру в день, що становить 25 грамів або 100 калорій.

Рекомендована межа для чоловіків-дев'ять чайних ложок доданого цукру, що становить 36 грамів або 150 калорій. Якщо ви використовуєте фініки, щоб підсолодити їжу або рецепт, значить, ви не витратили денний бюджет доданого цукру, на відміну від таких підсолоджувачів, як тростинний цукор.

Фініки підтримують здоров'я травної системи

Три фініки забезпечують близько 18% денної норми клітковини, яка підтримує хороше травлення. В одному дослідженні, опублікованому в British Journal of Nutrition, конкретно вивчався вплив вживання фініків на кишечник.

Здоровим чоловікам випадковим чином було доручено їсти або сім фініків на день, або контрольне додавання суміші вуглеводів і цукру протягом 21 дня.

Після 14-денного періоду вимивання групи помінялися. Дослідники виявили, що під час вживання фініків учасники зазнали поліпшення частоти випорожнень і зниження рівня хімічних речовин в калі, які, як відомо, пошкоджують клітини і викликають мутації, які можуть привести до раку.

Якщо ви коли-небудь відчували запор, Ви знаєте, як він може завдати шкоди вашому рівню енергії і загальному комфорту. Фініки можуть бути простим способом зрушити справу з мертвої точки.

Фініки захищають здоров'я серця і регулюють рівень цукру в крові

Попередні дослідження досліджували вплив прийому фініків на здорових дорослих протягом чотиритижневого періоду. В одному дослідженні добровольці їли кілька штук на день двох різних типів фініків. Наприкінці місяця дослідники виявили, що додавання фініків істотно не вплинуло на індекс маси тіла (ІМТ), загальний холестерин, ЛПНЩ або рівні ЛПВЩ у випробовуваних.

Що найбільш важливо, рівень глюкози в крові і жирів в крові натщесерце не збільшувався після вживання будь-якого з цих сортів фініків. Фактично, кількість жирів у крові зменшилася, як і показники окисного стресу.

Інше більш недавнє дослідження перевіряло споживання фініків як на вміст жирів в крові, так і на глікемічний контроль. Сто чоловіків і жінок з діабетом 2 типу випадковим чином були призначені або взагалі не їсти фініки, або додавати по три фініки в день протягом 16 тижнів.

У любителів фініків спостерігалося статистично значуще зниження як загального холестерину, так і" поганих " ЛПНЩ.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
20-12-2020, 01:50
Коментарів 0 Переглядів 4 986

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.