Чим не можна закушувати шампанське - поради дієтолога

новини / Здоров'я
2 508
0
Чим не можна закушувати шампанське - поради дієтолога

Шампанське - незмінний атрибут будь-якого святкового столу, особливо новорічного. Ігристе вино буде практично в кожному будинку. Щоби на ранок після вживання напою не боліла голова і не було проблем з травленням, дуже важливо правильно підібрати закуску.

Лікар-дієтолог Євген Арзамасцев назвав продукти, які не варто поєднувати з вживанням шампанського, пише Главред.



Чим не можна закушувати шампанське

Ігристе вино не слід закушувати стравами з маскарпоне, вершковим маслом і майонезом. Разом з алкоголем подібна їжа може викликати загострення панкреатиту, тяжкість, нудоту і здуття живота.

Несумісне з цим напоєм і м'ясо, особливо жирна свинина. Якщо закушувати шампанське м'ясними стравами, на наступний день людині може стати погано. Справа в тому, що в шампанському є цукор, а білок в поєднанні з ним може дати тяжкість в шлунку і кишечнику, здуття.

Крім того не можна закушувати шампанське шоколадом, цукерками, мармеладом, ірисом та іншими солодощами. Нарівні з ігристим вином, солодка їжа піднімає рівень глюкози в організмі.

Регулярне поєднання цих продуктів з шампанським може призвести до порушення обміну гормону інсуліну і розвитку цукрового діабету.

Чим закушувати шампанське

Дієтолог радить подавати до шампанського в якості закуски нежирну рибу, птицю, сир, овочі та фрукти.

Природно, щоби почуватися добре, не потрібно зловживати алкоголем. Крім того, на погане самопочуття може вплинути і якість напою - від дешевої пляшки з більшою імовірністю болітиме голова.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують